Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2016 - Anul XXI, nr. 223 (6336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În agricultură

Fermierii, sfătuiţi să folosească tratamente care ajută plantele în condiţii extreme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fermierii interesaţi de creşterea productivităţii prin folosirea unor tehnologii noi în cultivarea plantelor s-au adunat joi dimineaţă la Bursuceni, la cunoscutul fermier Vasile Mătrăşoaia. Cunoscut pentru pasiunea lui pentru legumicultură şi creşterea plantelor, transformată de ani de zile într-un mod de viaţă, Vasile Mătrăşoaia a fost ales de multe ori de marile firme producătoare şi distribuitoare de material genetic de calitate şi de noi tehnologii de cultivare a plantelor, pentru a fi cel care demonstrează prin rezultatele obţinute la culturile sale avantajele noilor produse apărute în urma cercetării.

De această dată reprezentanţii unei firme producătoare şi distribuitoare de biostimulatori au fost cei care le-au arătat fermierilor rezultatele acestor produse de ameliorare a plantelor şi modul de aplicare a acestora. Reprezentantul firmei, inginerul Lucian Cojoacă, le-a arătat fermierilor veniţi din mai multe judeţe o parte din aceste noi tehnologii şi produsele firmei, dintre care unele cu certificat ecologic. Cei interesaţi au luat contact cu produse de regenerare a solurilor îmbătrânite din cauza exploatării la maximum. Printre acestea se numără şi Blackjak, un produs care ajută la îmbunătăţirea structurii solului, fiind în acelaşi timp un stimulator care ajută rădăcinile plantelor să absoarbă mai uşor cantităţi mari de nutrienţi. Un alt stimulator de creştere şi fructificare utilizat în perioada de creştere a plantelor este produs sub denumirea de Atonik, un produs care face ca procesele în plante să se petreacă foarte rapid, fiind şi un stimulator de polenizare.

De mare interes pentru fermieri a fost şi prezentarea unui produs care măreşte toleranţa plantei la factorii de stres, cum ar fi frigul, căldura excesivă, seceta sau umezeala ridicată. Denumirea sa este Terra-Sorb Foliar şi este un ameliorator minune, care reduce fitotoxicitatea plantei, datorată folosirii în exces a pesticidelor. Randamentul său maxim este dat în perioada de toamnă, când poate fi aplicat culturilor de păioase şi de rapiţă, pentru mărirea rezistenţei la iernare. Rezistenţa la frig o dă acest produs şi culturilor de legume, prelungindu-le perioada de vegetaţie cu o lună de zile în timpul toamnei târzii.

Folosirea acestor biostimulatori nu înlocuieşte fertilizarea de bază, însă sporeşte calitatea fructelor şi producţia. Un calcul sumar prezentat de specialişti arată că, în cadrul culturii de varză, de exemplu, prin folosirea acestor amelioratori se poate obţine o producţie în plus la hectar de 25 de tone. Sporul de profit poate ajunge la 3.500 de lei pe această suprafaţă, stimulatorii inducând plantei să-şi arate potenţialul maxim de producţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii, sfătuiţi să folosească tratamente care ajută plantele în condiţii extreme.
 Vizualizări articol: 2905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii, sfătuiţi să folosească tratamente care ajută plantele în condiţii extreme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei