Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 sep 2016 - Anul XXI, nr. 220 (6333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Apreciere

Cei mai buni elevi din judeţ au fost recompensaţi cu premii în bani de Ministerul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

11 elevi suceveni cu rezultate maxime la examenele de bacalaureat şi evaluare naţională au fost felicitaţi luni, la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean (IȘJ) Suceava, reprezentanţii instituţiei oferindu-le tinerilor merituoşi şi recompensele financiare promise de Ministerul Educaţiei.

În semn de apreciere pentru rezultatele obţinute, cei opt elevi cu 10 curat la examenul maturităţii au fost răsplătiţi cu câte 3.000 de lei, în vreme ce absolvenţii de ciclu gimnazial cu 10 curat la examenul de final de clasa a VIII-a au primit câte 1.000 de lei.

Festivitatea a fost moderată de inspectorul general, Gheorghe Lazăr, acesta îndemnându-i pe tineri să rămână în ţară şi să menţină ştacheta ridicată în ceea ce priveşte pregătirea lor. 

”Vă dorim succes, sănătate, un gând bun părinţilor, profesorilor voştri”, le-a transmis Lazăr.

 

Premii bine-venite

Inspectorul general Lazăr a precizat că, la nivel naţional, cei mai mulţi bacalaureaţi de 10 provin din Bucureşti, 12 la număr, Suceava fiind pe poziţia a doua în clasament. Totodată, acesta a mai prezentat un scurt bilanţ privind evoluţia numărului de elevi care au obţinut 10 la examenul maturităţii, în 2013 fiind înregistrată o singură medie maximă, în 2014 - o medie de 10, în 2015 – cinci medii de 10, iar 2016, opt medii de 10. De partea cealaltă, la evaluarea naţională, în 2013 au fost 29 de elevi cu media maximă, în 2014 au fost 14 elevi, în 2015, 29 de elevi de 10, iar în 2016, trei elevi.

Alexandra Andriciuc este şefa promoţiei 2016 a Colegiului Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava, tânăra urmând să studieze în cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică, secţia Matematică, a Universităţii din Bucureşti.

Eleva ne-a mărturisit că nu se aştepta la o recompensă pecuniară din partea autorităţilor, însă premiul e bine-venit din moment ce în curând urmează să se mute în Capitală.

„Este vorba despre o reuşită personală care a fost recompensată şi de Inspectorat. Banii îi voi investi într-un laptop care-mi va fi de mare folos la facultate”, a precizat Alexandra. Cât priveşte planurile sale de viitor, ea a mărturisit că vrea să se remarce şi să demonstreze că merită să fie printre studenţii de top ai ţării, motiv pentru care a ales o universitate prestigioasă.

Magda Mădălina Olaru este tot absolventă a Colegiului „Ștefan cel Mare”, iar din toamnă va fi studentă a Universităţii ”Iulia Haţieganu” Cluj-Napoca, specializarea Medicină generală, tânăra mărturisind că vrea să profeseze în ţară, argumentând că „şi aici este nevoie de medici dedicaţi, profesionişti”.

Aruncând o privire retrospectivă asupra celor patru ani de liceu, spune că i-ar fi plăcut ca elevii să aibă mai multă libertate în a studia materiile pe care vor să le aprofundeze şi pe parcursul facultăţii.

„De exemplu, dacă vor să meargă la medicină, să facă mult mai multe ore de biologie şi chimie. Să facă mai mult ce le place, ceea ce este important pentru ei şi ceea ce ştiu că le va folosi, fără a neglija celelalte materii”, spune Magda.

De altfel, cei mai mulţi dintre bacalaureaţii de 10 au optat pentru Facultatea de Medicină, în Iaşi, Cluj sau Bucureşti. 

Maria Iuliana Levinschi este absolventa de 10 a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”. Într-o primă fază, eleva nu figura pe lista elevilor de 10 la bacalaureat, fiind notată la istorie cu 8,40. Abia după soluţionarea contestaţiei sale a primit calificativul maxim, eroarea fiind reglată doar datorită elevei. ”Nu-mi explic de unde a venit această notă şi am fost hotărâtă să fac această contestaţie. După nota finală am fost foarte, foarte fericită!”, a povestit Iuliana.

Aceasta a mai mărturisit că a studiat pianul timp de 12 ani de zile, fiind nevoită să studieze şi disciplinele şcolare, şi pianul în egală măsură.

Din octombrie va studia în cadrul Facultăţii de Business, la Cluj-Napoca.

 

Lista tinerilor de 10

Doar opt din cei 11 tineri merituoşi au reuşit să ajungă la întâlnirea cu reprezentanţii Inspectoratului Școlar. Ceilalţi au lipsit motivat, parte dintre ei pregătindu-se pentru debutul anului universitar.

În judeţul Suceava, opt absolvenţi de liceu au fost notaţi cu 10 la toate probele examenului de bacalaureat. Este vorba despre: Daniel Ciobanu - Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, Adrian Gabriel Florescu - Colegiul Naţional Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Adina Luisa Lavric - Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Andreea Nistor - Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava,  Maria Iuliana Levinschi - Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” şi Magda Mădălina Olaru, Mihai Prelipcean şi Alexandra Ionela Andriciuc, toţi trei de la Colegiul Naţional “Ștefan cel Mare” Suceava.

Cât priveşte evaluarea de la finalul clasei a VIII-a, trei elevi au fost notaţi cu nota  maximă atât la proba de limba română, cât şi la matematică. Aceştia sunt: Elena Sabina Cozmei - Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Călin Stafie - Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava şi Alexandru Verciuc - Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai buni elevi din judeţ au fost recompensaţi cu premii în bani de Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 2738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cei mai buni elevi din judeţ au fost recompensaţi cu premii în bani de Ministerul Educaţiei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei