Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2016 - Anul XXI, nr. 216 (6329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la 1 octombrie

Ziua de gardă în Spitalul Suceava va fi plătită cu sume între 560 şi 1.600 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii angajaţi la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava vor primi, de la 1 octombrie a.c., mai mulţi bani pentru gărzile efectuate. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat ieri, în conferinţă de presă, că în conformitate cu noua grilă de salarizare rezidenţii în ultimii doi ani ai spitalului vor primi 904 lei/garda de 24 de ore în cursul săptămânii şi 560 de lei/garda de weekend. Garda din timpul săptămânii efectuată de medicii specialişti va fi plătită cu 770 de lei şi cea dublă de la sfârşitul săptămânii cu 1.200 de lei, iar garda unui medic primar cu peste 20 de ani vechime va fi plătită de Spitalul de Urgenţă Suceava cu 1.000 de lei de luni până vineri şi cu 1.600 de lei în weekend. Dr. Ardeleanu a declarat că toţi medicii au semnat încă de luna trecută contractele pentru gărzi. Conform purtătorului de cuvânt, spitalul sucevean are nu doar o adresabilitate din ce în ce mai mare, ci a devenit atractiv şi pentru tinerii medici. Aceasta s-a realizat  prin dotarea cu aparatură şi echipamente la nivelul clinicilor universitare, dar şi prin salarizare, de la 1 octombrie ajungându-se la maximum de sporuri permise de lege.

Medicii români au obţinut aceste drepturi salariale în urma unei serii de proteste, după ce Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” a solicitat Ministerului Sănătăţii dreptul la un spor cuprins între 25% şi 75%, dreptul la toate sporurile pentru condiţiile de muncă aplicabile la locul de desfăşurare a gărzilor şi la sporul de noapte; dreptul la concediul de odihnă, dreptul de a nu lucra continuu mai mult de 24 de ore, dreptul de a avea liber după gardă cel puţin 24 de ore. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua de gardă în Spitalul Suceava va fi plătită cu sume între 560 şi 1.600 de lei.
 Vizualizări articol: 4907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua de gardă în Spitalul Suceava va fi plătită cu sume între 560 şi 1.600 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei