Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2016 - Anul XXI, nr. 216 (6329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţământ preuniversitar

Sindicaliştii din educaţie acuză Inspectoratul Școlar că „fură” startul concursului pentru directori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traian Pădureţ, liderul Uniunii Judeţene a Sindicatelor „Pro-Educaţia”, acuză Inspectoratul Școlar Judeţean (IȘJ) Suceava că nu respectă întocmai metodologia pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Sindicalistul atrage atenţia asupra faptului că instituţia a contactat telefonic directorii de unităţi şcolare din judeţ în ziua de duminică, 11 septembrie, solicitându-le ca până în seara zilei respective (ora 20.00) să întocmească şi să transmită către instituţie fişa postului.

Pădureţ mai arată că „inspectoratele au obligaţia de a publica în presa locală şi centrală şi pe site-ul instituţiei funcţiile pentru care se organizează concursul, pe unităţi de învăţământ (art. 7), şi, în baza fişei-cadru a postului aprobată de minister, să elaboreze fişele posturilor pentru directorii şi directorii adjuncţi pentru fiecare unitate de învăţământ (art. 8 alin. 3). Din sesizările primite din teritoriu rezultă că Inspectoratul Școlar Suceava a solicitat întocmirea acestor fişe chiar de către cei care vor fi şi candidaţi la concurs, marea majoritate a actualilor directori”.

Pădureţ a mai declarat că i se pare „suspectă graba Inspectoratului Școlar Suceava de a solicita aceste documente înainte de a anunţa în presă data desfăşurării concursului” şi acuză instituţia de încălcarea metodologiei deoarece „aceasta este foarte clară şi cuprinde şi nişte termene care trebuiesc respectate”.

”Suntem de acord cu desfăşurarea acestor concursuri, chiar dacă termenele propuse de Minister sunt cam strânse şi se vor suprapune cu o parte din campania electorală, însă cu respectarea legislaţiei din prima zi de organizare şi până în ultima zi de anunţare a rezultatelor finale”, a conchis Pădureţ.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de director cuprinde trei probe, prima fiind cea scrisă, care constă în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grilă. Ulterior, la nivelul comisiilor judeţene şi cu monitorizarea observatorilor desemnaţi de minister, candidaţii vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (de către comisia de concurs, în prezenţa candidatului), respectiv un interviu, cu o durată de maxim 30 de minute, în faţa comisiei de concurs.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte.

Conform Ministerului Educaţiei, dosarele de concurs vor fi depuse electronic în perioada 13 septembrie - 2 octombrie.

Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie. Interviul şi evaluarea CV-ului se vor desfăşura în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă  de depunere a contestaţiilor: 21-23 noiembrie. Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie - 9 decembrie 2016.

În judeţul Suceava, sunt circa 300 de directori şi directori adjuncţi, toţi fiind numiţi prin detaşare în interesul învăţământului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din educaţie acuză Inspectoratul Școlar că „fură” startul concursului pentru directori.
 Vizualizări articol: 2434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sindicaliştii din educaţie acuză Inspectoratul Școlar că „fură” startul concursului pentru directori1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei