Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2016 - Anul XXI, nr. 216 (6329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Flutur: Lucrările la drumul expres Siret – Suceava – Bucureşti vor începe în 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul a aprobat ieri Master Planul General de Transport al României, document strategic care stabileşte principalele direcţii de dezvoltare a infrastructurii de transport din România în următorii 15 ani, pe toate modurile de transport, atât rutier, feroviar, naval, aerian, cât şi multimodal. După adoptarea hotărârii de Guvern prin care a fost aprobat Master Planul General de Transport al României, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că pentru prima dată, în acest document oficial al Guvernului României este menţionat proiectul pentru construcţia drumului expres pe patru benzi pe ruta Siret – Suceava – Focşani – Ploieşti – Bucureşti.

Gheorghe Flutur a subliniat că drumul expres de la Siret la Bucureşti va fi construit pe un traseu nou, care nu se va suprapune pe actualul drum european 85. Noul drum va fi construit cu patru benzi, câte două pe fiecare sens, şi va pleca din Siret, către Dolhasca şi Paşcani, apoi va continua către Bacău şi Focşani, după care se va intersecta cu autostrada Ploieşti – Bucureşti.

„E o lucrare mare pe o lungime de peste 400 de kilometri, care va începe din 2017. Va fi un proces complex de expropriere, de pregătire a lucrărilor pentru coridorul nou, şi din câte am înţeles tronsonul de la Ploieşti la Focşani va începe din 2017, iar cel de la Focşani la Siret din 2020. Din punctul meu de vedere, şi voi face toate demersurile în acest sens, lucrările pe tronsonul Paşcani – Suceava – Siret trebuie să înceapă tot din 2017”, a declarat Flutur, care a adăugat că „Îmi exprim mulţumirea că în sfârşit, pentru prima dată într-un act normativ al Guvernului României, apare scris negru pe alb drumul expres pe patru benzi Siret - Suceava – Bucureşti, la care lucrările vor începe din 2017. Acest proiect este parte a Master Planului General de Transport al României, finanţat din fonduri europene, începând de anul viitor”. Gheorghe Flutur a precizat că includerea acestui proiect în Master Planul General de Transporturi a fost posibilă şi datorită eforturilor făcute de autorităţile judeţene din Suceava. ”Aduc aminte de scrisoarea comună pe care judeţul Suceava şi regiunea Cernăuţi au înaintat-o cu câteva săptămâni în urmă, la Gura Humorului, premierului român şi polonez, prin care se solicita finanţarea coridorului 3 care să lege Varşovia de Bucureşti prin Cernăuţi şi Suceava”.

 

Flutur:  Sunt convins că toţi parlamentarii de Suceava vor vota Master Planul de Transport

Gheorghe Flutur s-a declarat convins că şi acest document a avut o importanţă foarte mare în luarea unei decizii finale pentru aprobarea proiectului pentru drumul expres de la Siret la Bucureşti. „Vorbim acum despre un drum Nord-Sud pe patru benzi, pe graniţa de Est a Uniunii Europene”, a precizat preşedintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur a amintit că anul acesta, în luna mai, când premierul Dacian Cioloş şi o parte a Guvernului României au fost prezenţi, la Iaşi, la o întâlnire cu autorităţile judeţene, a solicitat în mod expres, în calitate de senator, completarea Master Planului General de Transporturi cu drumul expres Siret - Suceava – Bucureşti, dar şi cu autostrada Iaşi - Târgu Neamţ - Târgu Mureş. „Este o autostradă care se află la 30 de kilometri de Fălticeni şi la câţiva kilometri de Broşteni”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

Flutur a precizat că judeţul Suceava, Bucovina, merită  să fie legate de Bucureşti „măcar cu o şosea rapidă”, declarând că va susţine cu toată forţa realizarea acestui obiectiv. „Sunt convins că toţi parlamentarii de Suceava vor vota Master Planul de Transport în Parlament, pentru că va trebui să ajungă şi acolo. Ar fi o greşeală să intrăm într-o competiţie politică şi sunt convins că vom acţiona pentru susţinerea proiectului indiferent de culoarea politică, pentru realizarea lui cât mai repede”, a declarat preşedintele CJ Suceava. El a mai precizat că va continua demersurile şi pentru modernizarea actualului E 85, anunţând că un prim tronson, de la Siret la Suceava, va intra în reabilitare şi modernizare în perioada imediat următoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Lucrările la drumul expres Siret – Suceava – Bucureşti vor începe în 2017.
 Vizualizări articol: 5732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Flutur: Lucrările la drumul expres Siret – Suceava – Bucureşti vor începe în 20173.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei