Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 sep 2016 - Anul XXI, nr. 215 (6328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal

Senatorul Ovidiu Donţu acuză grave abateri de la statut în Organizaţia Municipală a PSD Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu este pe cale să stârnească un adevărat scandal în interiorul partidului. În cadrul şedinţei de luni seara a Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Ovidiu Donţu a declarat că după ce a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte a acestei organizaţii au existat două mari încălcări ale statutului partidului. Ovidiu Donţu a spus că renunţă la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD imediat după alegerile locale de anul acesta. Ulterior, printr-o decizie a Biroului Permanent Judeţean al PSD Suceava, la şefia filialei partidului din municipiul reşedinţă de judeţ a fost numit Dan Ioan Cuşnir, ca preşedinte interimar.

În şedinţa de luni a social-democraţilor suceveni, Ovidiu Donţu a sesizat faptul că după ce şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale aceasta nu a fost definitivată din punct de vedere statutar. Practic, prin acest lucru, Ovidiu Donţu lasă să se înţeleagă că poate fi considerat în continuare preşedinte al Organizaţiei PSD din municipiul Suceava. Contactat telefonic, senatorul sucevean a spus că „actele cu demisia nu sunt operaţionale pentru că nu s-a întocmit procesul verbal al şedinţei în care am anunţat această decizie, pentru a putea anexa demisia oficială. Intenţionez să duc până la capăt acest gând de a demisiona, dar nu mi se dă posibilitatea, nimeni nu a redactat procesul-verbal al acelei şedinţe”.

El a acuzat faptul că actuala conducere interimară a Organizaţiei Municipale Suceava a PSD nu vrea să redacteze respectivul proces-verbal. Mai mult, potrivit afirmaţiilor unora dintre cei care au participat la şedinţa de luni seara  a PSD Suceava, Ovidiu Donţu ar fi spus că fostul preşedinte al partidului Victor Ponta l-ar fi rugat personal să se implice în activitatea organizaţiei din municipiul Suceava. Aceleaşi surse afirmă că Ovidiu Donţu ar fi declarat că în condiţiile în care demisia nu a fost definitivată, nu recunoaşte actuala conducere interimară a organizaţiei.

De asemenea, Ovidiu Donţu ar mai fi spus că urmează să-i prezinte situaţia de la Suceava şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

 

Donţu: „În momentul de faţă, e amputată activitatea celei mai mari organizaţii a PSD Suceava exact în prag de alegeri”

A doua încălcare a statutului pe care o acuză Ovidiu Donţu este cea legată de modul în care funcţionează actuala conducere interimară a Organizaţiei Municipale Suceava a PSD. Ovidiu Donţu a arătat că după dizolvarea Biroului Permanent al Organizaţiei Municipale Suceava, noua conducere interimară a anunţat că s-a constituit un Comitet de Conducere al filialei, structură care nu există în statutul partidului. Senatorul sucevean a explicat că membrii Comitetului Executiv al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD ar fi trebuit să numească un nou birou municipal. Sursele prezente la şedinţa de luni au precizat că Ovidiu Donţu a anunţat că luând în considerare problemele pe care le-a semnalat, nu recunoaşte deciziile şi hotărârile noii conduceri a organizaţiei. Astfel, Ovidiu Donţu ne-a declarat ieri că în actuala organizare, noua conducere a filialei municipale nu poate primi membri de partid sau să stabilească cuantumul cotizaţiei, aceste atribuţii trebuind să fie ale biroului permanent municipal. „Am tras un semnal de alarmă că în ultima perioadă nu mai vin oameni la partid, dar şi că există aceste încălcări ale statutului. Practic, în momentul de faţă, e amputată activitatea celei mai mari organizaţii a PSD Suceava exact în prag de alegeri”, a declarat Ovidiu Donţu, care a spus că a semnalat aceste probleme în calitate de jurist, şi nu de politician. El a mai adăugat că i-a solicitat actualului preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, să participe la şedinţa de săptămâna viitoare a filialei municipale Suceava pentru a media rezolvarea problemelor semnalate.

 

Dan Ioan Cuşnir afirmă că toate deciziile au fost luate după consultarea cu secretariatul partidului la nivel naţional

În acelaşi timp, Donţu a anunţat că nu contestă rezultatul votului din cadrul Comitetului Executiv Judeţean al PSD Suceava în care au fost stabiliţi candidaţii pentru alegerile parlamentare de anul acesta. Ovidiu Donţu a subliniat însă că ştie deputaţi din cadrul PSD Suceava care vor contesta rezultatul acestui vot pe motiv că buletinele erau numerotate, fiind înmânate în ordine membrilor din Comitetul Executiv Judeţean, astfel încât se putea cunoşte votul exprimat de aceştia.

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, a precizat că nu vrea să comenteze pe seama unor „declaraţii iresponsabile”. Dan Cuşnir a ţinut să precizeze totuşi că aspectul legat de demisia lui Ovidiu Donţu este irelevant. „Demisia nu are nici o relevanţă. Și-a dat demisia în cadrul Biroului Permanent Judeţean, dar nici acest lucru nu are relevanţă, deoarece ulterior acest for de conducere a dizolvat Biroul Permanent al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD”, a precizat Dan Cuşnir. El a subliniat că toate hotărârile şi deciziile cu privire la organizaţia municipală au fost luate în urma consultărilor cu secretariatul partidului de la nivel naţional şi au fost aprobate de Comitetul Executiv Judeţean al PSD Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Ovidiu Donţu acuză grave abateri de la statut în Organizaţia Municipală a PSD Suceava.
 Vizualizări articol: 2045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Senatorul Ovidiu Donţu acuză grave abateri de la statut în Organizaţia Municipală a PSD Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei