Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2016 - Anul XXI, nr. 213 (6326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Foc necontrolat

Incendiile de vegetaţie uscată dau mari bătăi de cap pompierilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incendiile de vegetaţie uscată se succed unul după altul şi dau mari bătăi de cap pompierilor, mai ales că multe dintre ele sunt în zone greu accesibile. De cele mai multe ori, aceste incendii sunt provocate de proprietarii de terenuri, care dau foc miriştilor sau resturilor vegetale cu scopul de a curăţa terenul în cauză.

La fel s-a întâmplat şi vineri, dar şi sâmbătă, când pompierii au fost chemaţi pentru a stinge două incendii provocate intenţionat în Ilişeşti şi Udeşti.

Sâmbătă la amiază, când mercurul de termometre arăta peste 30 de grade Celsius, o familie din Stroieşti a dat foc miriştii pe care o avea în zona comunei Ilişeşti, dar din cauza secetei flăcările s-au extins cu repeziciune şi la terenul unui vecin care avea o plantaţie de salcâmi. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au trimis la faţa locului două autospeciale, dar din cauza terenului accidentat doar una dintre maşini a putut ajunge la incendiu. Focul a fost stins relativ rapid, dar chiar şi aşa 20 de ari din plantaţia de salcâmi s-a făcut scrum.

Cu o zi mai devreme, pompierii au fost chemaţi să intervină între satele Poieni şi Racova din comuna Udeşti pentru a stinge un incendiu puternic la o mirişte, incendiu care risca să se extindă şi spre terenurile din vecinătate.

Focul a fost pus chiar de proprietarul terenului, care nu l-a putut controla, iar flăcările s-au extins rapid ca urmare a secetei şi vântului şi au mistuit 6 hectare de mirişte.

Cei care au provocat cele două incendii s-au ales cu dosare penale şi vor plăti amenzi serioase pentru că nu au respectat legea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiile de vegetaţie uscată dau mari bătăi de cap pompierilor.
 Vizualizări articol: 1872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiile de vegetaţie uscată dau mari bătăi de cap pompierilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos pentru iarnă cu gogoşari şi mere Este savuros, acrişor şi dulce simultan, are o culoare portocalie superbă şi este un preparat foarte versatil. În mai puţin de o oră putem pregăti o cantitate impresionantă (8-10 litri), cu minimă cheltuială. Și peste toate, devine tot mai... Citeşte