Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2016 - Anul XXI, nr. 213 (6326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Debut de an

Cu poliţia la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi debutează un nou an şcolar, iar poliţiştii suceveni şi-au propus nu doar să asigure liniştea şi ordinea, ci să şi comunice mai mult cu elevii şi profesorii pe diferite teme cum ar fi prevenirea delicvenţei în rândul tinerilor sau stoparea actelor de violenţă din şcoli.

Patrulele de poliţie vor fi prezente în zona tuturor unităţilor de învăţământ, iar intinerariile de patrulare au fost regândite astfel încât să treacă prin zona şcolilor. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, peste 450 de poliţişti se vor afla în şcolile din judeţ, unde le vor prezenta elevilor recomandări cu caracter preventiv. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare şi relaţionare. 

„Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, comanda IPJ Suceava a dispus supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor. Întrucât multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, se vor efectua patrulări în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri, în vederea gestionării eficiente a fenomenului infracţional şi impunerii unui climat de siguranţă în aceste zone”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Poliţiştii le-au pus gând rău şi administratorilor magazinelor aflate în apropierea şcolilor şi spun că nu vor tolera în nici un fel vânzarea de băuturi sau ţigări către minori.

 

Ample campanii de prevenire se vor derula în şcolile din judeţ

Conducerea IPJ Suceava a mai anunţat că va demara campanii şi proiecte de prevenire a delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor şi acţiuni de prevenire a violenţei în mediul şcolar.

„La nivelul judeţului Suceava a fost încheiat un protocol de colaborare între IPJ Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, fiind constituit cadrul cooperării interinstituţionale.

Totodată, a fost iniţiat un nou Program de pregătire juridică şi antiinfracţională a elevilor 2016/2017. Lunar, specialiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor elabora teme de pregătire ce vor fi promovate la nivelul unităţilor de învăţământ în cadrul orelor de diriginţie şi cu prilejul altor acţiuni cu caracter de informare şi prevenire”, se menţionează în comunicatul poliţiştilor suceveni.

Una din priorităţi va fi prevenirea accidentelor de circulaţie, asta cu atât mai mult cu cât copiii reprezintă o categorie extrem de vulnerabilă la astfel de evenimente. Pentru a veni în sprijinul elevilor, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de intrare şi ieşire de la cursuri.

„Pentru siguranţa elevilor, vor fi identificaţi toţi deţinătorii de autovehicule destinate transportului şcolar. Aceştia vor fi instruiţi cu privire la obligaţiile ce le revin în vederea asigurării unei stări tehnice corespunzătoare şi a utilizării acestor mijloace strict conform destinaţiei”, se mai menţionează în comunicatul IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu poliţia la şcoală.
 Vizualizări articol: 1852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cu poliţia la şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos pentru iarnă cu gogoşari şi mere Este savuros, acrişor şi dulce simultan, are o culoare portocalie superbă şi este un preparat foarte versatil. În mai puţin de o oră putem pregăti o cantitate impresionantă (8-10 litri), cu minimă cheltuială. Și peste toate, devine tot mai... Citeşte