Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2016 - Anul XXI, nr. 212 (6325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declinare de competenţă

Dosarul în care Dănuţ Solcan, primarul din Mitocu Dragomirnei, este cercetat pentru luare de mită a ajuns la DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în care Dănuţ Solcan, primarul PNL al comunei Mitocu Dragomirnei, este cercetat pentru luare de mită a fost trimis pentru continuarea cercetărilor la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava. Decizia a fost luată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care au instrumentat cauza în primă instanţă, după ce din datele de anchetă ar fi rezultat şi alte posibile infracţiuni de corupţie. În aceste condiţii, ancheta a fost preluată şi va fi finalizată de procurorii DNA Suceava.

Dănuţ Solcan a fost prins în flagrant în ziua de 9 mai, în plină campanie electorală, în timp ce lua şpagă 5.200 de lei de la un cioban din sat pentru a-i prelungi contractul de concesiune a unei suprafeţe din imaşul comunal.

„Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 9 mai 2016 Solcan Dănuţ, primar al comunei Mitocu Dragomirnei, a pretins martorului denunţător suma de 5.300 de lei, din care a primit suma de 5.200 de lei, pentru ca inculpatul să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să facă demersurile necesare în vederea prelungirii unui contract de concesiune a imaşului public", se menţiona acum patru luni într-un comunicat de presă remis de conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Banii s-au dat în casa unei văduve din comună, dar bancnotele erau însemnate şi asta pentru că denunţătorul a mers mai întâi la Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Judeţean Suceava, unde a povestit ce i-a cerut primarul de la acea vreme, reales ulterior la alegerile din 5 iunie.

„La data de 9 mai 2016, o echipă constituită din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava au constatat şi instrumentat săvârşirea infracţiunii flagrante de luare de mită”, se mai specifica în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Chiar dacă a fost vorba de o infracţiune în flagrant, s-a luat decizia ca Dănuţ Solcan să fie cercetat sub control judiciar. Interesant este că primarul din Mitocu Dragomirnei a contestat această măsură, iar Tribunalul Suceava i-a admis acţiunea, astfel încât în acest moment Dănuţ Solcan nu are absolut nici o interdicţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul în care Dănuţ Solcan, primarul din Mitocu Dragomirnei, este cercetat pentru luare de mită a ajuns la DNA.
 Vizualizări articol: 5238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Dosarul în care Dănuţ Solcan, primarul din Mitocu Dragomirnei, este cercetat pentru luare de mită a ajuns la DNA3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei