Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2016 - Anul XXI, nr. 212 (6325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Casa de Cultură Suceava

„Dar din dar se face Rai”, spectacol folcloric caritabil pentru o elevă cu coloana fracturată în urma unui accident

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc joi, 29 septembrie, de la ora 18:00, spectacolul folcloric caritabil „Dar din dar se face Rai”, eveniment special organizat pentru o elevă cu coloana fracturată în urma unui accident. Este vorba deIoana Sorina Amariţei, din Moldoviţa, elevă din clasa a XII-a, care a ajuns imobilizată la pat şi nu se poate deplasa decât în scaun cu rotile. Impresionaţi de povestea tinerei, prezentată în paginile cotidianului Monitorul de Suceava, un grup de oameni inimoşi s-au hotărât să facă ceva pentru a o ajuta pe Ioana Sorina, care în ultimii patru ani s-a implicat voluntar în sprijinul copiilor cu dizabilităţi din Gura Humorului, iar acum se află pe un pat de spital din Târgu Mureş, având la rândul ei nevoie de ajutor, pentru a nu rămâne imobilizată pe viaţă într-un scaun cu rotile.

 

Biletele costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii

Evenimentul caritabil este organizat de Laura Olteanu Music, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz” şi Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. Partener media: Monitorul de Suceava. Iniţiativa spectacolului caritabil îi aparţine  îndrăgitei interprete de muzică populară din Gura Humorului Laura Olteanu care, împreună cu Taraful „Laura Olteanu” şi invitaţii ei: Gabriela Teişanu, Nicoleta Cojocaru, Liliana Ursachi, Andreea Grigorean, Gabriela Manoli, Alexandru Recolciuc, Ovidiu Şvarţ, va oferi publicului clipe de neuitat. Publicul va avea parte şi de surprize. Biletele costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii şi pot fi achiziţionate, începând de luni, 12 septembrie, de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, etaj I, telefon 0230 523 718. Relaţii suplimentare la telefon: 0740 356 136.

 

Mesaj emoţionant

Dacă sănătatea îi va permite, Ioana Sorina va fi prezentă joi, 29 septembrie, împreună cu familia ei, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, la spectacolul caritabil la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi oameni. În timpul spectacolului se pot face şi donaţii. Este momentul ca sucevenii să-şi arate generozitatea şi să fie alături de această tânără.

„Vă mulţumim din tot sufletul. Avem nevoie de oameni ca dumneavoastră, care ne susţin şi ne ajută din toată inima. Pentru Ioana este important şi ea merită să fie sprijinită şi încurajată. Este un copil nevinovat, frumos, cu un suflet blând, care nu are voie să piardă lupta. Are doar 18 ani şi este prea trist să o vedem în căruciorul cu rotile. Este o durere atât de mare, dar ne bucurăm că avem oameni cu suflet alături de noi”, este mesajul emoţionant transmis de mama Ioanei Sorina, Lory Amariţei, către organizatorii evenimentului caritabil şi către cei care vor veni la spectacol.

 

Un accident i-a schimbat viaţa

Pe 12 iunie, Ioana Sorina a fost victima unui accident rutier în urma căruia a suferit multiple traumatisme - fracturi costale, de stern, comoţie cerebrală, plagă scalpată, dar cel mai grav, accidentul i-a fracturat coloana vertebrală. Singura şansă ca Ioana Sorina să mai meargă vreodată este un anumit tip de terapie recuperatorie în poziţie verticală, cu roboţi de mobilizare generală, disponibilă în România doar la o clinică privată din Târgu Mureş, terapie aplicată susţinut, în primul an după accident. O serie de 14 zile costă 5.000 de lei. De asemenea, are nevoie zilnic de kinetoterapie.

Pe lângă spitalizare, tratament, tinerei i-a fost necesară o saltea specială contra escarelor, care a costat 400 de lei. Ortezele care îi ţin picioarele drepte au costat 270 de lei. Până acum, familia Ioanei a cheltuit, cu chitanţe, 10.000 de lei şi încă 1.000 de euro fără chitanţe. Venitul stabil al familiei înseamnă 500 de lei lunar, pensia de boală a tatălui, fost mecanic la o fabrică din Moldoviţa, operat de patru ori de hernie de disc, şi salariul de asistent medical la un cabinet de medicină de familie în Moldoviţa, al fratelui Ioanei, Vlad. Lory Amariţei, mama Ioanei Sorina, a lucrat la fabrica de cherestea până în 2004, când s-a desfiinţat. De atunci, a mai mers temporar, în serii de trei luni, la muncă în Germania.

Ioana are nevoie de sprijin financiar. Părinţii ei au făcut cerere la Inspectoratul Școlar pentru ca fata să urmeze cursurile clasei a XII-a acasă, astfel încât la sfârşitul anului şcolar viitor să poată susţine examenul de bacalaureat şi să meargă la facultatea de psihologie, aşa cum îşi doreşte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dar din dar se face Rai”, spectacol folcloric caritabil pentru o elevă cu coloana fracturată în urma unui accident.
 Vizualizări articol: 4735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Dar din dar se face Rai”, spectacol folcloric caritabil pentru o elevă cu coloana fracturată în urma unui accident5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei