Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 sep 2016 - Anul XXI, nr. 212 (6325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Amenzi de peste 300.000 de lei aplicate de Protecţia Consumatorilor, în iulie şi august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controalele întreprinse de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava, în lunile iulie şi august, s-au soldat cu peste 200 amenzi în valoare de peste 300.500 de lei.

Mai mult, acestora li se adaugă şi peste 100 de avertismente şi confiscarea produselor neconforme. În total, comisarii suceveni au desfăşurat 569 de acţiuni de control, pe mai multe tematici.

Legat de comercializarea pâinii, cele 106 acţiuni de control au fost soldate cu 34 amenzi în valoare de 21.000 de lei şi cu retragerea de la comercializare a unor produse în valoare de 301 lei.

Potrivit lui Vasile Latiş, comisar-şef adjunct, „ca deficienţă principală s-a constatat lipsa atenţionării existenţei alergenilor în produs”.

Cât priveşte controalele care au vizat legumele şi fructele, acestea s-au finalizat cu amenzi în valoare de 11.000 de lei, pentru neindicarea ţării de origine şi a calităţii produselor.

 

283 de reclamaţii din partea sucevenilor

O altă tematică a făcut referire la respectarea prevederilor legale la comercializarea materialelor de construcţii.

„S-au efectuat 56 de acţiuni de control, fiind aplicate 22 de amenzi în valoare de 33.200 de lei şi s-au oprit de la comercializare produse expirate în valoare de 110 lei. Alte abateri constatate sunt: lipsa preţurilor, etichete ale produselor de import netraduse în limba română etc.”, a transmis Vasile Latiş.

Amenzi mari au fost aplicate şi comercianţilor de produse de marochinărie, cele 55 de verificări soldându-se cu amenzi de 21.000 de lei, totodată oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 32.900 de lei, dat fiind faptul că nu erau indicate preţurile, lipseau pictogramele care să indice materialele folosite sau instrucţiunile de folosire.

O altă tematică de control a vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea echipamentelor electrice de uz casnic. Comisarii au constatat că o parte dintre aparate nu aveau instrucţiuni de utilizare sau etichete în limba română, astfel că în urma celor 12 acţiuni de control s-au dat amenzi de 23.000 de lei şi s-au retras de la comercializare produse în valoare de 26.235 de lei.

De menţionat că în lunile iulie şi august sucevenii au înregistrat la CJPC 283 de reclamaţii, cele mai multe vizând firmele de telefonie mobilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de peste 300.000 de lei aplicate de Protecţia Consumatorilor, în iulie şi august.
 Vizualizări articol: 2147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de peste 300.000 de lei aplicate de Protecţia Consumatorilor, în iulie şi august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei