Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 sep 2016 - Anul XXI, nr. 206 (6319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pe şosele

În temuta lună august au predominat accidentele cu vehicule pe două roţi şi cele provocate de căruţaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai aglomerată perioadă a traficului din judeţul Suceava şi cea în care în fiecare an se înregistrează, statistic, cele mai multe accidente rutiere, s-a încheiat ceva mai bine în 2016, în sensul că numărul de accidente grave şi de persoane decedate sau rănite grav în luna august a fost mai redus decât în 2015. Ce se remarcă cel mai mult în acest an este că nu maşinile cu numere străine au fost predominante în accidentele rutiere, aşa cum se întâmpla în alţi ani. Accidentele grave nu au avut în prim-plan autoturisme. Două accidente mortale au fost provocate de căruţaşi, în alte două au murit un motociclist şi un mopedist, de asemenea un biciclist şi un pieton pierzându-şi viaţa în accidente rutiere.

 

Cifrele în spatele cărora sunt tragedii şi multe suferinţe

După cum a precizat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în luna august a acestui an pe raza judeţului au avut loc 29 de accidente grave, faţă de 40 în luna august a anului trecut. În accidentele din acest an s-au înregistrat opt persoane decedate, faţă de nouă în august 2015. Situaţia arată semnificativ mai bine în ceea ce priveşte persoanele rănite. Astfel, în acest an, în august, în urma accidentelor grave s-au înregistrat 23 de răniţi grav şi opt răniţi uşor, faţă de 35 de răniţi grav şi 17 vătămaţi corporal uşor, în aceaşi perioadă a anului trecut.

 

Accidente ca-n filmele de groază provocate de căruţaşi

Şi în cazul accidentelor din august, judeţul Suceava se remarcă din nou cu particularităţi care nu îi fac cinste. De exemplu, din cele opt persoane decedate în accidente, două au murit din cauza unor conducători de căruţe.

Cel mai groaznic accident este cel petrecut pe data de 10 august pe DN 17, la Ilişeşti. Atunci, un autoturism Dacia Logan în care erau patru oameni s-a înfipt la propriu într-o căruţă nesmenalizată, încărcată cu lemne, care staţiona pe drumul naţional-european.  Ca într-un film de groază, lemnele care depăşeau cu mult cadrul căruţei au intrat prin parbriz şi au ucis-o pe loc pe o femeie în vârstă de 40 de ani, care era pasageră pe locul din dreapta faţă, mamă a doi copii. Maşina era condusă de soţul ei, cetăţean spaniol, iar pe bancheta din spate erau cei doi copii ai cuplului.

În al doilea caz, pe 31 august, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din Roşcani-Liteni, a fost lovit mortal de un cal, pe drumul din localitate. Calul era înhămat la o căruţă, s-a speriat şi nu a mai putut fi stăpânit de cel care conducea atelajul hipo, omorându-l pe bărbatul care era surdomut şi nu auzit galopul animaului. Două accidente hilare pentru anii în care trăim, însă din păcate aceasta este pura realitate. Alte trei accidente grave cu căruţe au mai avut loc în august în judeţ.  

 

Două accidente mortale cu vehicule pe două roţi

Un alt accident cu un puternic impact emoţional s-a produs pe 21 august, la Marginea. Un tânăr în vârstă de 26 de ani, motociclist, s-a zdrobit de un copac după ce, aflat în depăşire, a fost acroşat de o maşină. În acest caz ancheta preliminară a poliţiei a stabilit o culpă comună, însă cert este că motociclistul circula cu viteză cu mult peste cea legală şi a efectuat o depăşire neregulamentară.

Tot pe două roţi, pe un moped, a sfârşit şi un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Frătăuţii Noi. Pe 19 august, acesta a intrat cu mopedul pe contrasens, lovindu-se violent de o maşină.

 

Acţiunile concentrate ale Poliţiei au redus cu mult numărul accidentelor de pe drumurile naţional-europene

În ceea ce-i priveşte pe şoferii străini, de alte naţionalităţi, trei au fost implicaţi în accidente rutiere, în august, în judeţul Suceava. Cel mai grav este cel în care un spaniol şi-a pierdut soţia, suceveancă, din cauza căruţei nesemnalizate de la Ilişeşti.

O altă particularitate a lunii august a acestui an este că cele mai multe accidente nu s-au mai înregistrat pe principalele drumuri naţional-europene.

„Ce se remarcă în acest august este că în jur de 80% dintre accidente s-au mutat de pe drumurile naţionale pe alte categorii de drumuri secundare”, a declarat Ionuţ Epureanu. 

Această schimbare ar putea fi datorată şi faptului că poliţiştii rutieri au acţionat după un grafic foarte intens, cu cât de mulţi oameni s-a putut.

Ionuţ Epureanu a subliniat că, zilnic, în luna august, 50 de poliţişti rutieri au fost angrenaţi în acţiuni de control în trafic, cele mai multe în cadrul acţiunilor dispuse de la nivel naţional, „Siguranţa 2016” şi „Blocada 2016”. Tot zilnic, 10 autospeciale cu radar au fost scoase la controale în trafic. Aceste acţiuni au fost în majoritate pe principalele drumuri naţional-europene. Din păcate, cele mai multe accidente s-au produs pe drumurile secundare, fiind imposibil ca echipaje cu radare să fie dispuse pe fiecare drum comunal.

 

Trei ordonanţe de reţinere pe numele celor care au provocat tragedii

În încercarea de a da un semnal cât mai ferm celor care au provocat accidente mortale, poliţişti au emis în luna august a acestui an trei ordonanţe de reţinere pe numele celor vinovaţi. Printre reţinuţi s-a aflat inclusiv căruţaşul care a provocat nenorocirea de la Ilişeşti. Acesta a fost primul conducător de atelaj hipo reţinut în arestul poliţiei judeţene pentru un accident rutier.

Pe parcursul lunii august, poliţiştii Serviciului Rutier Suceava au aplicat 1.382 de amenzi, în valoare de peste 515.000 de lei, şi au lăsat pietoni 85 de conducători auto. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În temuta lună august au predominat accidentele cu vehicule pe două roţi şi cele provocate de căruţaşi.
 Vizualizări articol: 5860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
În temuta lună august au predominat accidentele cu vehicule pe două roţi şi cele provocate de căruţaşi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei