Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 sep 2016 - Anul XXI, nr. 206 (6319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Scrisoare deschisă

Flutur îi îndeamnă pe sucevenii din diaspora să se organizeze şi să solicite companiilor aeriene curse noi din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a transmis sucevenilor din diaspora o scrisoare deschisă prin care îi îndeamnă să se organizeze şi să solicite companiilor aeriene deschiderea de noi curse internaţionale de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Gheorghe Flutur aminteşte de faptul că Regia Autonomă Aeroportul "Ştefan cel Mare" Suceava a finalizat proiectul de modernizare a pistei, balizajului, turnului de control şi de amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS şi este în măsură să asigure condiţii de maximă siguranţă, cu un grad de securitate adecvat, în acord cu reglementările europene şi naţionale în domeniul transportului aerian. „Este cunoscut faptul că Bucovina reprezintă deja o destinaţie turistică importantă, căutată de turişti interni şi externi, modernizarea aeroportului putând contribui, în mod automat, la o creştere a numărului celor care se deplasează în această parte a ţării, inclusiv în scop turistic. Prin această scrisoare deschisă vreau să mă adresez dumneavoastră, sucevenilor din diaspora, celor care aţi ales ca, pentru o perioadă mai mică sau mai mare de timp, să munciţi şi să trăiţi în alte ţări europene, cei mai mulţi în Spania, Italia, Germania, Belgia, Marea Britanie, şi să vă propun o colaborare în identificarea companiilor aeriene interesate să opereze pe aeroportul din Suceava, având în vedere că o eventuală legătură aeriană între zona natală şi locul în care vă desfăşuraţi activitatea vă este de un real folos”, spune Gheorghe Flutur în scrisoarea transmisă sucevenilor din diaspora.

 

Flutur i-a dat ca exemplu pe sucevenii din Londra care s-au adresat direct unei companii aeriene

Șeful administraţiei judeţene a adăugat că instituţia pe care o conduce se află în plin proces de negocieri cu importante companii aeriene din Europa pentru a le convinge că este în avantajul tuturor părţilor alegerea operării zborurilor pe Aeroportul "Ștefan cel Mare" din Suceava. „Suntem conştienţi că eforturile administraţiei judeţene nu sunt suficiente, că această industrie a business-ului aerian funcţionează după mecanisme dictate de regulile pieţei, respectiv a cererii şi ofertei”, precizează Flutur. El a adăugat că tocmai din acest motiv este important ca sucevenii din diaspora să se organizeze şi să se adreseze principalelor companii din domeniu cu scrisori, fundamentate cu cifre exacte privind numărul persoanelor interesate de anumite destinaţii, astfel încât operatorii aerieni să aibă dovada existenţei unor solicitări certe. Gheorghe Flutur a dat ca exemplu demersul unui grup de suceveni din Londra, care s-au organizat şi au transmis către o companie aeriană de profil o astfel de solicitare. „Această solicitare a constituit, cu siguranţă, un argument în plus în decizia de operare pe Aeroportul <Ștefan cel Mare> din Suceava. În acest context îmi exprim încrederea că astfel de demersuri vor face ca lucrurile să înainteze în direcţia dorită şi, astfel, se vor concretiza colaborări pentru deschiderea unor noi linii de zbor din Suceava spre destinaţii europene importante, care să fie în beneficiul tuturor părţilor”, a mai declarat preşedintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur a transmis această scrisoare la finalul "Lunii Diasporei", proiect care a avut loc în judeţul Suceava, pe toată perioada lunii august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur îi îndeamnă pe sucevenii din diaspora să se organizeze şi să solicite companiilor aeriene curse noi din Suceava.
 Vizualizări articol: 4356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Flutur îi îndeamnă pe sucevenii din diaspora să se organizeze şi să solicite companiilor aeriene curse noi din Suceava4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei