Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 sep 2016 - Anul XXI, nr. 206 (6319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Marcă de calitate

Colegiul „Petru Rareș” a primit certificarea „LabelFrancÉducation” din partea Ministerului francez al Afacerilor Externe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din acest an școlar, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava devine titular al mărcii de calitate „LabelFrancÉducation”, certificare acordată instituţiilor şcolare străine care participă, în cadrul sistemului lor naţional de învăţământ, la răspândirea limbii şi culturii franceze.

Instituţiile „LabelFrancÉducation” formează o reţea răspândită în lumea întreagă, 11 licee din România fiind în această rețea.

„LabelFrancÉducation” este o marcă de calitate oferită de ministrul francez al afacerilor externe instituţiilor şcolare străine care asigură, în afara graniţelor Franţei, un învăţământ bilingv francofon de excelenţă.

Prof. Antonela Gabriela Glaser, de la Colegiul „Petru Rareș”, a menționat că liceul oferă elevilor studii avansate de limbă franceză și le permite acestora să descopere alte discipline în această limbă.

„Această marcă de calitate este decernată de ministrul francez al afacerilor externe, după avizul unei comisii consultative interministeriale, compuse din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Educaţiei Naţionale, ai Agenţiei pentru Învăţământ Francez în Străinătate şi ai Misiunii Laice Franceze (Mission laïque française)”, a mai explicat Glaser.

Aceasta a arătat că pentru oferirea acestei titulaturi se ia în calcul vechimea secției bilingve franceze, cea a colegiului „Petru Rareș” fiind cea mai veche secție din județul Suceava.

De asemenea, în acordarea certificării se ține cont de nivelul de cunoaștere a limbii franceze de către profesorii de discipline nonlingvistice, de deschiderea internațională, de parteneriatele cu licee din Franța, de proiectele europene, de rezultatele bacalaureatului francofon, rezultatele la concursurile de limbă franceză, de acțiunile în favoarea francofoniei și stagiile de perfecționare în Franța ale profesorilor. Totodată, sunt analizate rezultatele obținute de elevi la examenele de limbă franceză Delf și numărul profesorilor de discipline nonlingvistice, „Petru Rareș” eliberând și diploma de bac francofon, ce poate acoperi toate disciplinele — matematică, geografie, fizică, chimie, biologie, istorie, economie.

Apartenenţa la „LabelFrancÉducation” înseamnă acces privilegiat la servicii care permit consolidarea calităţii studiilor oferite: sesiuni de formare pentru profesori, posibilitatea unui sprijin financiar pentru proiecte de inovare pedagogică, participarea la seminarii a directorilor de instituţii sau coordonatorilor secţiilor bilingve ale instituţiilor deţinătoare ale certificării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Petru Rareș” a primit certificarea „LabelFrancÉducation” din partea Ministerului francez al Afacerilor Externe.
 Vizualizări articol: 3925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul „Petru Rareș” a primit certificarea „LabelFrancÉducation” din partea Ministerului francez al Afacerilor Externe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei