Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 sep 2016 - Anul XXI, nr. 206 (6319)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Are nevoie de bani pentru a ajunge cu unul dintre copii la o clinică din Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie din comuna Baia, mamă a doi copii şcolari, unul în vârstă de 15 ani, celălalt în vârstă de 12 ani, trăieşte la limita sărăciei. Corina Zamfira Piros are nevoie de bani pentru a ajunge cu băiatul în vârstă de 15 ani la o clinică din Iaşi. Copilul a fost diagnosticat cu „bronşiectazie, lob inferior stâng, lobectomie stângă, chist bronhogen, lob inferior stâng operat” şi ar trebui să meargă de urgenţă la o clinică din Iaşi, doar că mama nu are bani pentru transport. Femeia nu are locuinţă proprie şi stă în casa părinţilor, formată dintr-o cameră şi o bucătărie, în condiţii modeste. Copiii învaţă, din păcate, la lumina lumânării, pentru că locuinţa nu are energie electrică. Femeia ne-a povestit că îi este foarte greu să trăiască doar din alocaţia copiilor şi din pensia de gradul II, în valoare de 123 de lei, pe care o primeşte unul dintre copii. Purtătoarea de cuvânt de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că femeia face mari eforturi pentru a-şi creşte cei doi copii, pentru a-i trimite la şcoală, dar nu-i mai rămân resurse şi pentru a merge cu băiatul bolnav la clinica din Iaşi pentru investigaţii medicale şi tratament corespunzător. „Mă îngrijorează situaţia copilului bolnav. Este greu să trăiască trei persoane, din care doi şcolari, doar din alocaţii şi munci ocazionale. Mama copiilor are nevoie de bani pentru transport la spitalul din Iaşi, dar şi pentru alimente, rechizite, încălţăminte şi haine pentru cei doi copii”, ne-a spus Nicoleta Daneliuc.Cazul celor doi fraţi Piros poate intra în campania „Şi eu vreau la şcoală!” demarată de FARA, o campanie de ajutorare a cel puţin 250 de copii nevoiaşi din clasele primare, copii care vor ca din toamnă să meargă din nou la şcoală. Mesajul FARA este: „Chiar tu poţi fi cel care trimite un copil defavorizat la şcoală, cu ghiozdanul dotat cu tot necesarul pentru începutul de an. Poţi dona rechizite, ghiozdanul sau bani cu care să cumpărăm noi cele necesare copiilor”. Pentru donaţii în produse, puteţi contacta reprezentanţii FARA la adresa vlacureanu@faracharity.ro. Puteţi face donaţii online sau prin transfer bancar. Nume beneficiar: Fundaţia FARA, Cod Fiscal: 33553562, IBAN: RO02RNCB0090142826750001, Banca: BCR Filiala Lipscani. Pentru mai multe informaţii, puteţi să contactaţi organizatorii campaniei „Şi eu vreau la şcoală!” la adresa vlacureanu@faracharity.ro.Cei care vor să o ajute pe femeia din Baia şi pe cei doi copii minori care vor să meargă la şcoală, dar le lipsesc rechizitele, ghiozdanele, hainele, încălţămintea, alimentele, pot să ia legătura cu femeia, la numerele de telefon 0752 828 348; 0755 270 366.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Are nevoie de bani pentru a ajunge cu unul dintre copii la o clinică din Iaşi.
 Vizualizări articol: 3846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Are nevoie de bani pentru a ajunge cu unul dintre copii la o clinică din Iaşi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei