Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2016 - Anul XXI, nr. 205 (6318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numiri

Schimbări la cârma a 25 de şcoli din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tumultul schimbărilor de la începutul anului şcolar nu i-a ocolit pe o parte dintre directorii unităţilor de învăţământ din judeţ, 25 dintre aceştia pierzându-şi funcţiile de conducere ca urmare a noilor numiri făcute de Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava.

La finele lunii august au expirat mandatele a peste 300 de directori plini şi directori adjuncţi din cadrul şcolilor sucevene, 18 dintre aceştia solicitând neprelungirea mandatului de director sau fiind vorba de situaţii de pensionare.

Lista cu noii directori plini cuprinde 15 nume, după cum urmează: prof. Constantin Mărgineanu a fost numit în locul Dorinei Murariu în fruntea Școlii Gimnaziale ”Ion Creangă” Suceava, prof. Adrian Puiu a primit postul de director al Colegiului Naţional ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, în locul prof. Carmen Andronachi, prof. Gabriela Mihaela Lupaşcu preia conducerea Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă Suceava, în locul prof. Camelia Darie.

Prof. Marian Docuz a fost numit director la Școala Gimnazială ”Petru Muşat” Siret, iar prof. Iulia Juravle a fost numită directoarea Liceului Tehnologic ”Dorna Candrenilor. Prof. Mihaela Aura Doboş este, de la 1 septembrie, la şefia Liceului Tehnologic ”Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni, iar prof. Ovidiu Balabaşciuc preia conducerea Liceului Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldoviţa, fiind înlăturat Gelu Gheorghe Clintovici. Prof. Mihaela Vieriu a fost numită director la Școala Gimnazială ”Hatmanul Șendrea” Dolheştii Mari, prof. Gabriel Dan Beraru – Școala Gimnazială Nr. 1 Vadul Moldovei, prof. Elena Panfilov – Școala Gimnazială Baineţ, prof. Liliana Iuliana Sasu – Școala Gimnazială Burla, prof. Nicolae Sorin Galiş – Școala Gimnazială Poieni Solca, prof. Marius Ionel Corfus – Școala Gimnazială ”Samson Bodnărescu” Gălăneşti, prof. Veronica Iuliana Popescu – Școala Gimnazială ”Vornicu Simion Tăutu” Comăneşti, prof. Ionela Maria Caradaică – Școala Gimnazială Gulia.

Cât priveşte directorii adjuncţi, prof. Cristian Cârlig a fost numit la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, prof. Mihaela Chitic - Liceul Tehnologic ”Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni, prof. Mihăiţă Georgică Bolohan - Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă Suceava.

De asemenea, trei posturi de directori adjuncţi au fost nou înfiinţate. Pe acestea au fost numiţi: prof. Tamara Irimia – Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca, prof. Roxana Florea – Școala Gimnazială Preuteşti, şi prof. Radu Munteanu – Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuţi

Inspectoratul Școlar Suceava a mai transmis că patru posturi de conducere au intrat în restrângere, astfel că la Școala Gimnazială Volovăţ a dispărut un post de director adjunct, iar Școala Gimnazială Păltinoasa, Școala Gimnazială Probota şi Școala Gimnazială Frasin şi-au pierdut personalitatea juridică, postul de director fiind desfiinţat.

„Deciziile sunt valabile până la organizarea concursului de ocupare a funcţiei de director / director adjunct, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2016/2017”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului.

 

Concurs până la finele anului şcolar

Numirile făcute de inspectorul general, Gheorghe Lazăr, sunt valabile până la organizarea concursului de ocupare a posturilor de director, anunţat de Ministerul Educaţiei pentru finele acestui an. Mai mult, în cadrul unei conferinţe de presă de joi, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a specificat că a finalizat metodologia pentru organizarea acestor concursuri, acestea urmând a fi demarate în luna octombrie.

Aceste concursuri au fost subiect de conferinţă pentru aproape toţi oficialii din Educaţie, însă, cu toate acestea, ultimul concurs pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct a fost organizat în luna noiembrie a anului 2008.

”Vrem profesionalizarea managementului şcolar. Am aprobat metodologia şi calendarul pentru concursul de director şi directori adjuncţi din învăţământul preuniversitar. Pe 12 octombrie este programată proba scrisă la nivel naţional pentru toţi candidaţii înscrişi, cu subiecte realizate de Ministerul Educaţiei. Vom organiza în deplină siguranţă acest concurs. Ne dorim ca cei mai buni profesori, manageri să ajungă să conducă unităţile de învăţământ preuniversitar. După 10 ani de intruziune politică în şcoală, credem că este momentul pentru reprofesionalizarea mediului şcolar”, a comentat Mircea Dumitru în cadrul conferinţei de presă de joi.

Deşi aşteptate, aceste concursuri nu vor rezolva integral şi într-un timp scurt problema numirilor politice de la conducerile şcolilor. În situaţia în care vor fi candidaţi care nu vor promova concursul, pe funcţii vor fi desemnaţi interimari până la organizarea unui nou concurs. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimbări la cârma a 25 de şcoli din judeţ.
 Vizualizări articol: 5746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Schimbări la cârma a 25 de şcoli din judeţ4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei