Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 sep 2016 - Anul XXI, nr. 205 (6318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final

Flutur a tras concluziile la finalul primei ediţii a Lunii Diasporei organizate de Consiliul Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a tras concluziile la finalul primei ediţii a proiectului Luna Diasporei, primul pilon din marele program de promovare a turismului anunţat de administraţia judeţeană, „Hai în Bucovina”. Pe parcursul Lunii Diasporei, Consiliul Judeţean a organizat mai multe întâlniri şi discuţii cu sucevenii plecaţi la muncă în străinătate, în cadrul cărora au fost preluate problemele pe care aceştia le au, dar în acelaşi timp le-au fost prezentate şi oportunităţile de investiţii în judeţ. Gheorghe Flutur a declarat în cursul zilei de ieri că una dintre concluziile care se pot trage în urma acestor întâlniri ţine de nevoia de organizare a sucevenilor din diaspora.

„În general sucevenii, bucovinenii sunt mai uniţi acolo unde sunt, fie că vorbim de zone precum Londra, Torino etc., sau de ţări precum Spania, Belgia sau Grecia. Dar este nevoie de o mai bună organizare”, a spus Flutur. El a arătat că după aceste întâlniri au fost create platforme de comunicare online cu sucevenii din diaspora, atât pe Facebook, dar şi pe site-ul propriu al Consiliului Judeţean Suceava. Gheorghe Flutur a subliniat că în momentul de faţă se lucrează la un site de internet pe care să fie prezentate proiectele de succes realizate în judeţul Suceava de investitori, astfel încât acestea să reprezinte un model şi un mod de încurajare a sucevenilor din diaspora care vor să revină acasă şi să investească în judeţ.

„De asemenea, am făcut o scrisoare deschisă pe care, prin intermediul reţelelor de socializare, o voi transmite sucevenilor plecaţi la muncă în străinătate şi în care îi îndemn să se organizeze, să se constituie în grupuri pentru a putea să facă lobby în special la marile companii aeriene pentru a deschide noi curse internaţionale de pe Aeroportul <Ștefan cel Mare>. Și există premise ca cel puţin unul dintre operatorii de pe Suceava să mai deschidă măcar o cursă în perioada următoare”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

În acelaşi timp, Gheorghe Flutur a arătat că din discuţiile cu sucevenii din diaspora, aceştia au propus înfiinţarea unui birou unic pentru simplificarea procedurilor de înfiinţare a firmelor. Flutur a subliniat că sucevenii din diaspora pot fi ambasadori care să promoveze oferta turistică şi economică a judeţului. „Unii dintre ei se vor întoarce şi vor avea în Consiliul Judeţean o instituţie care să-i asculte şi care să fie liantul care să-i adune”, a ţinut să precizeze Gheorghe Flutur.

 

Discuţii cu oameni de afaceri din Israel pentru exporturi de carne de ovine şi bovine

Făcând referire la parteneriatele şi acţiunile externe, el a subliniat că pe parcursul Lunii Diasporei a avut întâlniri şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din Italia, dar şi cu oameni de afaceri din alte state, precum Israel şi Qatar, în vederea dezvoltării exporturilor de carne din judeţ, dar şi pentru înfiinţarea unei linii de transport tip cargo. Astfel, el a arătat că zilele trecute a avut întâlniri cu oameni de afaceri din Israel în vederea deschiderii de linii de transport cargo pentru carne de ovine şi bovine.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că având în vedere tragedia din Italia, după cutremurul de săptămâna trecută, a luat decizia amânării organizării la Milano a Târgului „Produs în Bucovina”. Flutur a spus că în momentul de faţă au fost demarate discuţiile în vederea organizării unui eveniment de promovare în Londra.

Făcând referire tot la parteneriatele externe, preşedintele CJ Suceava a spus că în ultima perioadă au fost intensificate relaţiile cu autorităţile din regiunea Cernăuţi, din Ucraina. „Am avut deja patru întâlniri comune, şi trebuie amintit şi de scrisoarea comună pe care am trimis-o Guvernelor celor două ţări pentru susţinerea coridorului de transport Nord-Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, şi mai departe spre Turcia”, a declarat Gheorghe Flutur.

Nu în ultimul rând, el a arătat că a fost analizat şi ceea ce nu a mers bine pe perioada Lunii Diasporei, precizând că printre problemele care ar trebui rezolvate se numără cele care ţin de fluidizarea traficului sau de amenajarea mai multor parcări, având în vedere numărul mare de turişti care vizitează judeţul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a tras concluziile la finalul primei ediţii a Lunii Diasporei organizate de Consiliul Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 2463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur a tras concluziile la finalul primei ediţii a Lunii Diasporei organizate de Consiliul Judeţean Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei