Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 aug 2016 - Anul XXI, nr. 196 (6309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Trafic paralizat

Peste o sută de autovehicule au participat la un nou protest faţă de scumpirea RCA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un al doilea protest împotriva scumpirii RCA a blocat traficul în zonele periferice ale municipiului Suceava, afectând grav şi circulaţia rutieră din oraş.Peste o sută de tiruri, camioane, microbuze şi autoturisme au circulat în coloană, cu viteză mică, formând şiruri interminabile de maşini pe ambele sensuri, care au blocat ieşirile spre comuna Şcheia şi spre cartierele Iţcani şi Burdujeni, timp de mai bine de trei ore.

Protestatarii au pornit la drum în jurul orei 10.00, din zona fostului iarmaroc al comunei Şcheia. Când câteva zeci de maşini de mare tonaj au plecat în coloană spre ieşirea din comună spre Gura Humorului. Coloana de tiruri a intrat apoi pe noua centură a oraşului şi în parcarea de lângă noua clădire a Corpului Didactic a făcut joncţiunea cu maşinile transportatorilor veniţi de la Rădăuţi pentru protest. De aici întreaga coloană a pornit spre sensul giratoriu de la „Zidul morţii”, intrând apoi în linie dreaptă spre comuna Şcheia şi spre oraş. Din cauza circulaţiei continue în sensul giratoriu, pe sensul de ieşire din oraş şi din Şcheia s-au format coloane interminabile de autovehicule. Zgomotul asurzitor de claxoane a creat un vacarm de nedescris, în care au fost angrenaţi şi şoferi nevinovaţi, prinşi în zonă la cumpărături sau în interes de serviciu sau turişti aflaţi în tranzit. Un tablou aglomerat şi zgomotos care a cuprins apoi şi unele artere ale oraşului, protestul având un traseu desfăşurat pe bulevardul Acad. Vasile Grecu, Calea Obcinilor, bulevardul 1 Decembrie 1918 şi bdul Sofia Vicoveanca. Pe parcursul întregului protest, echipajele de poliţie au încercat dispersarea coloanelor de tiruri, mai ales în zonele aglomerate din intersecţiile blocate.

Agenţii din cadrul Biroului Rutier şi Biroului de Ordine Publică ale Poliţiei Municipiului Suceava, precum şi de la Serviciul Rutier şi Poliţia Locală Suceava, au intervenit pentru fluidizarea traficului în intersecţiile blocate şi monitorizarea participanţilor la protest. Coloana de autovehicule s-a deplasat apoi pe strada Traian Vuia spre cartierul Burdujeni, unde în sensurile giratorii poliţiştii au reuşit dispersarea autovehiculelor, acestea fiind dirijate în diferite direcţii.

 

Creşterea continuă a preţului RCA-ului i-a scos în stradă pe protestatari

Şoferi şi membri ai asociaţiilor transportatorilor s-au aflat luni în a doua zi de proteste, după ce sâmbătă s-au adunat pentru prima dată şi au protestat prin oraş. Ei sunt nemulţumiţi de costurile ridicate ale poliţei RCA şi acuză Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) că protejează doar interesele firmelor de asigurări. Costurile poliţei RCA cresc în funcţie de tipul de motorizare a maşinii, vechimea şi vârsta şoferului. Se adaugă însă şi o normă impusă de ASF, care spune că firmele de asigurări trebuie să aibă profit, iar cine are pierderi poate fi închis. De aceea, asigurătorii spun că noile valori ale RCA-ului reflectă realitatea pieţei. Tot ce-i posibil, însă creşterea din ultima perioadă a taxei RCA, care pentru un tir a ajuns de la 4.000-5.000 de lei în urmă cu 3, 4 ani, spre 15.000-16.000 de lei astăzi, a creat o mare nemulţumire în rândul transportatorilor de persoane şi mărfuri, dar şi în rândul şoferilor de autoturisme, care pot ajunge în funcţie de vârstă şi experienţă la taxe RCA foarte mari.

Potrivit reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, protestele vor continua. Sub sloganul „Merg o oră pe zi cu 30 km/oră. Vreau să trăiesc!” transportatorii au intenţia de a prelungi această grevă japoneză, în cadrul căreia vor circula zilnic, timp de o oră, cu 30 de km/oră oriunde s-ar afla în România, până când valoarea RCA va fi redusă la nivelul maxim de 4.097 de lei/an. Să sperăm că, răspunzând deschiderii spre dialog a Autorităţii de Supraveghere Financiară, Uniunea Naţională a Transportatorilor să se aşeze la masa tratativelor, pentru găsirea unei soluţii care să deblocheze un trafic şi aşa mult prea îngreunat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de autovehicule au participat la un nou protest faţă de scumpirea RCA.
 Vizualizări articol: 4506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de autovehicule au participat la un nou protest faţă de scumpirea RCA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei pentru umplut conservați cu aspirină Dacă suntem mari amatori de ardei umpluți și dacă nu vrem să renunțăm nici iarna la acest preprat, o alternativă la ardeii scumpi și nu prea gustoși care se găsesc iarna la supermarket este această variantă de conservare. Ardeii astfel păstrați au... Citeşte