Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 aug 2016 - Anul XXI, nr. 196 (6309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

“Susţine talentul românesc - susţine educaţia”

Performerii şi olimpicii humoreni, premiaţi într-un cadru festiv, la Casa de Cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Casa de Cultură din oraşul Gura Humorului au fost premiaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un cadru festiv, elevii care au contribuit la promovarea imaginii oraşului prin performanţele obţinute la olimpiadele şcolare, dar şi sportivii humoreni care au obţinut performanţe la competiţiile sportive. La eveniment au participat 60 de copii (elevi ai Colegiului "Alexandru cel Bun" şi ai şcolilor gimnaziale din oraşul Gura Humorului), precum şi sportivi ai CSS Gura Humorului cu performanţe la judo, înot şi rugby. Performerii au fost însoţiţi de părinţi, profesori şi antrenori. În sala de festivităţi a Casei de Cultură s-au mai aflat şi membri ai Consiliului Local Gura Humorului, premiile şi diplomele fiind înmânate elevilor chiar de primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ioan Ursaciuc.

 

Cadouri pentru olimpici din partea Fundaţiei “Te Aud, România”

Fundaţia “Te Aud, România” (organizație nonguvernamentală înfiinţată în decembrie 2014, având scop principal sprijinirea și îmbunătățirea condițiilor de viață ale orfanilor și copiilor dezavantajați din România prin educație îmbunătățită, ghidare în viață, sport și încurajarea integrării sociale) s-a alăturat acţiunii din acest an, ca parte a campaniei “Susţine talentul românesc – susţine educaţia”, şi i-a surprins plăcut pe copiii humoreni care fac performanţă cu cadouri constând în cărţi în limba engleză şi limba română, stick-uri şi vouchere pentru intrarea la Aquapark-ul de la Hajduszoboszlo (Ungaria). Nadia Creţuleac, director de programe în cadrul Fundaţiei “Te Aud România”, ne-a spus că unul dintre scopurile principale ale fundaţiei este susţinerea educaţiei, făcând referire la un citat din Confucius: “Dacă planul tău este pentru un an, plantează orez. Dacă planul tău este pentru 10 ani, plantează copaci. Dacă planul tău este pentru 100 de ani, investeşte în educaţie.”

 

Excursie de trei zile în Ungaria

La evenimentul de pe 19 august, organizatorilor (Primăria Gura Humorului şi Fundaţia „Te Aud, România”) li s-au alăturat şi părinţii Andreei Nicoleta Boghian, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio cu barca de 8 + 1, singura canotoare din judeţul Suceava care a reuşit să urce pe podiumul Jocurilor Olimpice din Brazilia. Din păcate, Andreea se afla încă la Rio pe 19 august, dar va fi prezentă pe 16 septembrie, în cadrul manifestărilor prilejuite de “Zilele Humorului”. În acest an, elevii care au făcut performanţă au primit o excursie de trei zile la Hajduszoboszlo, o staţiune din Ungaria, în perioada 5-8 septembrie, premiu oferit de Primăria Gura Humorului, în parteneriat cu Fundaţia “Te Aud România”. Surpriza a fost anunţată de Vasile Andronic, care a dat citire Hotărârii Consiliului Local privind deplasarea olimpicilor în staţiunea ungurească.  Primarul Marius Ursaciuc a declarat că, în fiecare an, olimpicii, sportivii erau premiaţi în cadrul evenimentului <Zilele Humorului>. “Anul acesta,  evenimentul se va desfăşura în perioada 15 - 18 septembrie. Ca atare, s-a hotărât ca premierea olimpicilor să aibă loc pe 19 august, pentru ca ei să se bucure de excursia oferită în cadrul vacanţei de vară. Le-am promis încă de anul trecut că în acest an le vom oferi o experienţă unică în străinătate. Ne dorim, prin acţiuni de acest gen, să încurajăm educaţia şi să îi răsplătim pe cei care fac un efort în ceea ce priveşte performanţa şcolară, fapt deja confirmat de creşterea numărului de copii cu performanţe la olimpiade faţă de anii precedenţi”, a explicat primarul Ursaciuc. Acţiunea de pe 19 august s-a finalizat cu recitalul tânărului humorean Robert Pascari, semifinalist al concursului “Românii au talent”, care va cânta în deschiderea concertului susţinut de Loredana, în cadrul Zilelor Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Performerii şi olimpicii humoreni, premiaţi într-un cadru festiv, la Casa de Cultură.
 Vizualizări articol: 2121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Performerii şi olimpicii humoreni, premiaţi într-un cadru festiv, la Casa de Cultură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei pentru umplut conservați cu aspirină Dacă suntem mari amatori de ardei umpluți și dacă nu vrem să renunțăm nici iarna la acest preprat, o alternativă la ardeii scumpi și nu prea gustoși care se găsesc iarna la supermarket este această variantă de conservare. Ardeii astfel păstrați au... Citeşte