Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 aug 2016 - Anul XXI, nr. 196 (6309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semne de întrebare

Harta dosarelor penale pentru infracţiuni silvice arată diferenţe enorme în activitatea de control a poliţiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava cu privire la infracţionalitatea silvică arată că, în primele şapte luni ale acestui an, au fost constatate aproape 200 de infracţiuni, constatările poliţiştilor fiind în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015. Datele statistice arată că în primele şapte luni au fost constatate 192 de infracţiuni la regimul silvic, faţă de 173 în anul precedent. Foarte interesante în această analiză sunt datele legate de dosarele penale la regimul silvic întocmite pe structuri de poliţie din judeţ, diferenţele fiind enorme şi aruncând semne serioase de întrebare asupra a cum şi-au făcut treaba o parte dintre poliţişti şi evidenţiindu-i pe alţii.

 

De la 48 de dosare penale la nici unul

Dintr-un total de 149 de dosare penale înregistrate în primele şapte luni ale anului 2016 (faţă de 134 în 2015) cele mai multe au fost întocmite de structurile din zona de competenţă a Poliţiei Câmpulung Moldovenesc – 48, urmate de Poliţia municipiului Rădăuţi - 37 şi cea de la Vatra Dornei – 18. Bine stă şi Poliţia oraşului Frasin, cu 14 dosare penale, având în vedere că este vorba de o structură care are mult mai puţini oameni. Structuri de poliţie importante, cu constatări penale puţine, sunt cele de la Suceava - 8, Fălticeni - 6, Gura Humorului - 6. La Poliţia oraşului Gura Humorului se remarcă activitatea foarte slabă, sub cea de la Frasin şi cu mult sub cea de la Câmpulung Moldovenesc. Asta deşi raza de acţiune vizează cu precădere importantul DN 17, care leagă Suceava de Ardeal.

 Sunt şi structuri de poliţie care nu au înregistrat nici un dosar penal, cele de la Dolhasca, Cajvana, Liteni şi Salcea. Chiar dacă este de luat în calcul şi zona geografică, cifra zero pune multe semne de întrebare privind activitatea poliţiştilor pe linie de combatere a infracţiunilor silvice. Sigur că fiecare şef de poliţie poate invoca argumente mai mult sau mai puţin credibile, cum ar fi de exemplu că activitatea de prevenire a fost foarte bună şi nu a fost cazul să fie întocmite dosare penale, însă toate acestea sunt aspecte pe care conducea IPJ Suceava are obligaţia de a le analiza, încercând să eficientizeze activitatea, acolo unde este cazul.

 

Foarte puţine dosare penale în lunile de vară

Statistica IPJ Suceava mai arată că cele mai multe infracţiuni au fost constatate în primul trimestru al anului, în timp ce în lunile de vară numărul cazurilor depistate de poliţişti s-a diminuat.

“Se constată faptul că infracţiunile silvice au înregistrat un trend ascendent în lunile februarie-martie, urmate de un trend descendent în lunile de vară”, rezultă din analiză. Concret, graficele IPJ Suceava arată că dacă în februarie-martie au fost înregistrate câte 39, respectiv 43 de infracţiuni, în iunie şi iulie au fost constatate 11, respectiv 14 infracţiuni silvice. 

Deşi numărul de infracţiuni constatate şi de dosare penale întocmite a fost în creştere, volumul de masă lemnoasă tăiat ilegal este în scădere. În semestrul I 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2015, volumul de masă lemnoasă tăiat ilegal a scăzut de la 2.503mc în anul 2015 la 1.959 mc în anul 2016. Este vorba, bineînţeles, de cazurile depistate de organele de control, ceea ce nu poate fi asimilat cu toate tăierile ilegale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harta dosarelor penale pentru infracţiuni silvice arată diferenţe enorme în activitatea de control a poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 3883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Harta dosarelor penale pentru infracţiuni silvice arată diferenţe enorme în activitatea de control a poliţiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca intotdeauna, nimeni nu este vinovat... trimis de
(23 aug 2016, 13:52:08

Mersul este ireversibil, tot va fi distrus treptat, treptat. Dar cine raspunde pentru dezastru?
Peste tot in lumea larga exista legi pentru protectia si protejarea padurilor care se respecta fara cricnire.
Ar fi de dorit sa avem conducatori cu simt gospodaresc, care sa puna la punct pentru totdeauna taierele ilegale .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei pentru umplut conservați cu aspirină Dacă suntem mari amatori de ardei umpluți și dacă nu vrem să renunțăm nici iarna la acest preprat, o alternativă la ardeii scumpi și nu prea gustoși care se găsesc iarna la supermarket este această variantă de conservare. Ardeii astfel păstrați au... Citeşte