Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 aug 2016 - Anul XXI, nr. 194 (6307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Transport aerian

Wizz Air a inaugurat ieri primele zboruri Londra – Suceava şi retur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, a inaugura ieri primele zboruri pe ruta Londra (Luton) – Suceava şi retur. După ce în urmă cu două săptămâni au avut loc primele zboruri pe ruta Milano – Suceava şi retur, compania aeriană începe practic operarea de curse către a doua destinaţie europeană de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava. Aeronava care a aterizat ieri seara la Suceava a venit plină de pasageri, fiind ocupate 173 din cele 180 de locuri. Şi cursa aeriană Suceava – Londra a decolat cu nu mai puţin de 176 de pasageri la bord. Pasagerii care au aterizat la Suceava au fost aşteptaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi de directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, fiecare dintre ei primind câte o şapcă pe care scrie mesajul „Hai în Bucovina!”. Acelaşi cadou l-au primit şi pasagerii care au plecat spre Londra. După aterizarea avionului, Gheorghe Flutur a spus că este bucuros de faptul că, la doar două săptămâni de la inaugurarea cursei spre Milano, compania Wizz Air începe operarea către o altă destinaţie europeană, Londra.

„Este o zi mare din nou pentru Suceava. Sunt bucuros să fiu din nou aici. Am dat mâna cu o parte din oamenii care au venit cu primul zbor şi mă bucur că a fost o cursă plină. Mai mult, am întrebat piloţii cum a fost aterizarea şi mi-au spus că a fost foarte bună. Sunt foarte bucuros să primesc de la ei această reacţie. Şi am văzut şi pe feţele oamenilor că sunt mulţumiţi că au această cursă. De ei va depinde, dar şi de noi, câtă reclamă vom face pentru ca aceste companii să aibă clienţi, să putem să avem curse spre Londra, Milano şi, de ce nu, şi în altă parte”, a spus Gheorghe Flutur.

El a precizat că a discutat deja la Ambasada României la Londra, precizând că există deschidere din partea acesteia pentru organizarea unei seri bucovinene în acest oraş. Mai mult, Flutur a spus că joia viitoare, pe aeroportul Suceava va veni o delegaţie din Qatar, iar a doua zi oficiali din Kuweit, inclusiv ministrul Agriculturii, pentru a discuta despre posibilitatea deschiderii unei curse cargo pentru transportul de carne de oaie. „Cred că trebuie deja să intrăm la griji pentru că mă uitam unde vom putea să extindem repede terminalul, mai ales pentru vreme rea, pentru că lumea stă un pic afară. Săptămâna viitoare dăm drumul la proceduri să facem primul tunel din plastic pentru ca în caz de vreme rea oamenii să nu stea în ploaie. Avem treabă, însă cred că pasul cel mare s-a făcut şi cred că trebuie să facem în continuare reclamă aeroportului din Salcea”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că îşi doreşte ca aceste zboruri externe să fie folosite din ce în ce mai mult şi de oamenii de afaceri.

La rândul său, directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, a spus că pentru început Wizz Air va opera patru zboruri săptămânale pe ruta Suceava – Londra şi retur, în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică. El a precizat că de pe 30 noiembrie se va trece la orarul de iarnă şi vor fi trei curse săptămânale, marţi, joi şi sâmbătă. „Ţin să accentuez că dacă vom avea un asemenea grad de încărcare a avioanelor, şi vom avea, s-ar părea că o să se redeseneze ariile de captare pentru cele trei aeroporturi din Moldova şi cred că şi chiar pentru Mureş şi Cluj”, a încheiat Ioan Măriuţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Wizz Air a inaugurat ieri primele zboruri Londra – Suceava şi retur.
 Vizualizări articol: 7619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Wizz Air a inaugurat ieri primele zboruri Londra – Suceava şi retur5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei