Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 aug 2016 - Anul XXI, nr. 194 (6307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În anul şcolar următor

Elevii şcolii din Moldova Suliţa vor primi, zilnic, câte o masă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând din toamna acestui an, cei peste 250 de elevi ai Şcolii Gimnaziale Moldova Suliţa vor primi, în fiecare zi, gratis, câte o masă caldă la şcoală.

Şcoala a fost inclusă într-un program pilot al Ministerului Educaţiei, aflat încă în dezbatere publică până la finele acestei luni, fiind singura unitate din judeţ din proiect.

La şcoala gimnazială din Moldova Suliţa învaţă circa 260 de preşcolari şi elevi, din satele Moldova Suliţa şi Benia, cea mai mare parte dintre ei făcând naveta pentru a ajunge la şcoală.

„Şcoala Gimnazială Moldova Suliţa mai are două structuri, la Benia, unde avem grădiniţă şi clase primare în regim simultan, şi Şcoala Primară Cruhla, unitate extrem de izolată, unde învaţă doar şase elevi. Cât despre proiect, aşteptăm normele metodologice să vedem cum se va pune în aplicare. Deocamdată nu avem mai multe date”, a specificat Irina Liţu, directoarea şcolii.

Masa pe care elevii o vor primi va avea o valoare de 7 lei, sumă care cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora.

Elevii vor primi o masă pe toată durata anului şcolar următor, gratuit, urmând ca la finalul programului se fie realizată o analiză, iar pe baza rezultatelor Guvernul să decidă dacă este oportună extinderea acestui program la nivel naţional.

„Această Ordonanţă de Urgenţă are rolul de a asigura accesul egal la educaţie pentru toţi copiii şi tinerii din România, în scopul prevenirii şi combaterii abandonului şcolar prin măsuri integrate urgente de intervenţie la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar”, se arată în proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şcolii din Moldova Suliţa vor primi, zilnic, câte o masă caldă.
 Vizualizări articol: 2662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii şcolii din Moldova Suliţa vor primi, zilnic, câte o masă caldă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei