Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 aug 2016 - Anul XXI, nr. 194 (6307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă lentă

Doi poliţişti aflaţi în timpul liber, implicaţi într-un scandal cu pumni, picioare şi capete sparte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean îi acuză pe poliţişti că tergiversează soluţionarea unui dosar în care sunt implicaţi doi colegi de-ai lor. Altercaţia dintre Ioan Relu Chiriac şi fiul acestuia, pe de o parte, respectiv Mihai Răzvan Bolea, de la Intervenţie Rapidă, Mihai Toader, de la Biroul Poliţiei Rutiere Suceava, şi un amic al acestora, Marius Brumă, a avut loc în târgul de maşini de la Cumpărătura în ziua de 23 iulie 2016.

Chiriac spune că la intrarea în piaţă l-a întâlnit pe Brumă, cu care a avut o dispută verbală de la locurile de parcare. „La un moment dat, Brumă a pus mâna pe telefon şi a sunat pe cineva, iar băiatul meu l-a auzit spunând <Vino în piaţă să-i arătăm noi cine-i şmecher>. Eu nu am dat prea mare importanţă şi am plecat prin piaţa auto”, a descris Ioan Relu Chiriac debutul evenimentelor.

În scurt timp, situaţia a degenerat, iar până la o bătaie în toată regula nu avea să fie decât un singur pas.

„Întorcându-mă spre maşină, un individ pe nume Bolea Mihai Răzvan m-a chemat să-mi spună ceva. M-am apropiat de el şi fără să-i zic ceva sau să-l provoc cu ceva anume, din senin şi prin surprindere, mi-a dat cu capul în gură şi a început, totodată, să mă ia la pumni şi picioare. A intervenit atunci şi Brumă Marius, care m-a lovit şi el. Băiatul meu minor a încercat să intervină în timp ce eu eram la pământ, dar Toader Mihai i-a dat cu pumnii în coaste şi cu piciorul în fund, fugărindu-l. Am încercat cu disperare să mă apăr, dar fără succes deoarece unul mă ţinea, iar ceilalţi doi loveau fără pic de milă sau doză de umanitate, ca într-un sac de box”, a povestit Ioan Relu Chiriac.

 

Unul dintre poliţişti, lovit cu piatra în cap

Scenele de coşmar nu aveau să se termine aici. Chiriac spune că în timp ce era lovit constant de agresorii săi, l-a auzit pe fiul său care striga după ajutor.

„Am reuşit să văd că după el fuge Bolea Răzvan Mihai, moment în care am găsit lângă mine o piatră şi am aruncat cu ea spre Bolea, lovindu-l. După asta, Bolea s-a întors înapoi la mine şi toţi trei au început să mă lovească din nou. Apoi, cei trei au urcat în maşină şi au fugit de acolo. Înainte să plece, Toader Mihai de la Rutieră m-a ameninţat şi mi-a spus: <Vă împuşc pe toţi şi mă piş de toată familia voastră>”, a relatat Ioan Relu Chiriac.

După plecarea celor doi poliţişti care erau în timpul liber şi erau îmbrăcaţi în civil, la faţa locului a ajuns un echipaj de la Postul Rural Ipoteşti, dar şi o ambulanţă. Suceveanul a fost transportat la spital, iar certificatul medico-legal care i s-a eliberat ulterior confirmă lovituri pe cap, buză, cot şi genunchi.

„Prezintă excoriaţii, tumefacţie echimotică, hematom epicranian, plagă contuză, fractură oase proprii nazale şi epistaxis post-traumatic anamnestic. Leziunile necesită 12-15 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, se arată în certificatul medico-legal.

 

Două dosare în acest caz, plus cercetare disciplinară faţă de cei doi poliţişti

Ioan Relu Chiriac reclamă că având în vedere implicarea celor doi poliţişti ancheta este tergiversată în mod intenţionat, iar dosarul stă practic pe loc.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, a declarat că în acest caz există două plângeri penale, atât din partea familiei Chiriac, cât şi din tabăra opusă.

„Conducerea IPJ Suceava a dispus verificări cu privire la comportamentul poliţiştilor, chiar dacă unul dintre ei era în timpul liber şi altul în concediu de creştere a copilului. Dacă au comis abateri vor fi sancţionaţi pe linie administrativă, iar dacă se vor constata fapte de natură penală, va fi sesizat Parchetul”, a arătat comisarul Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi poliţişti aflaţi în timpul liber, implicaţi într-un scandal cu pumni, picioare şi capete sparte.
 Vizualizări articol: 12159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Doi poliţişti aflaţi în timpul liber, implicaţi într-un scandal cu pumni, picioare şi capete sparte5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imparte dreptatea trimis de
(20 aug 2016, 11:25:00
daca era agent de securitate in timpul liber era deja retinut 24 ore
corb la corb nu-si coate ochii
2.   SIGURANTA SI INCREDERE , HAHAHAHAHAHAHA trimis de
(20 aug 2016, 14:04:27
drepturile cetatenilor sunt un lux in Romania mai ales cand vine vorba de cercetat ceva politisti si in general personal MAI.
VREM TRANSPARENTA SI MAI ALES S-AR IMPUNE CERCETAREA CAZULUI DE CATRE PARCHETUL DE PE LANGA CURTEA DE APEL SAU DNA CA SA FIM SIGURI CA SE AFLA ADEVARUL IN CEL MAI SCURT TIMP.
3.   Manus manum lavat trimis de
(21 aug 2016, 13:17:42
Hă, hă, hă, hă, naivule!
Și tu ce-ți închipui că cei de la Curtea de Apel sunt un fel de Seraphimi care se hrănesc cu ambrozie și apă neîncepută?

Dacă vrei să-ți arăt niște mostre de „pășunism judiciar”, elaborate de M.C. - unul dintre cei mai vestiți procurori, unul dintre membrii famigliilor judiciare etalon, sau dacă vrei să vezi perlă de Alzheimer judiciar rostit de însuși procurorul general adjunct, pot să ți le pun eu la dispoziție.
Deci, nu te amăgi că la parchetele instanțelor superioare e altă calitate a elementului uman. Aceeași infecție sapropelică, doar că salarizată la un nivel mai ridicat. În rest, aceeași mizerie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei