Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2016 - Anul XXI, nr. 193 (6306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Disperare şi nepăsare

O puştoaică de 16 ani a vrut să se arunce de pe blocul turn de la ieşire din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un gest disperat, al unei tinere rătăcite, fără nici un sprijin şi fără un acoperiş deasupra capului, a dus la blocarea traficului rutier pe principala arteră de circulaţie a Sucevei, la mobilizarea a numeroase forţe de ordine şi de intervenţie, dar şi la formarea unei cozi kilometrice de maşini, de la intrarea în Suceava până în oraşul Salcea.

Alertaţi de prezenţa unei persoane pe marginea acoperişului ultimului bloc turn de la ieşirea din Burdujeni spre Botoşani, reprezentanţii ISU Suceava, împreună cu Poliţia municipiului Suceava şi Poliţia Locală, au închis circulaţia pe strada Eroilor şi pe o porţiune din Cuza Vodă, au securizat o zonă, în jurul imobilului, pentru protecţia celor care altfel ar fi trecut pe acolo şi au adus o macara cu nacelă.

În paralel, alţi reprezentanţi ISU au urcat pe bloc, încercând să discute cu tânăra care se plimba pe marginea terasei blocului, la o înălţime de aproape 30 de metri deasupra solului.

La început, aceasta a refuzat orice comunicare, ba chiar, la un moment dat, a încercat să îşi pună căştile, conectate la telefonul mobil, ca pentru a nu-i mai auzi, dar, agitată, a renunţat repede la ele. Din când în când, obosită, nehotărâtă, se aşeza pe marginea blocului, cu picioarele bălăngănindu-se în afară, privind în jos, fără nici o reţinere.

Alteori, nehotărâtă, gânditoare, se punea tot pe acea margine, dar cu picioarele adunate sub ea, strângându-şi genunchii la gură – poziţia fetusului în burta mamei, căutând protecţie, apărare.

După mai bine de o oră şi jumătate de încercări de a ajunge la ea, tânăra, obosită, înfrigurată, lihnită de foame şi obosită de noaptea petrecută în stradă, a fost convinsă să coboare de pe bloc de negociatorul venit special pentru a comunica cu ea.

 

O tânără cu probleme, de care s-au descotorosit şi cei de la Protecţia Copilului

În urmă cu o lună de zile, aceeaşi adolescentă de 16 ani, din satul Putna, a stârnit o tevatură asemănătoare, după ce s-a suit pe blocul turn situat vizavi de sediul Direcţiei Silvice Suceava, de unde intenţiona să se arunce.

Atunci, operaţiunea de salvare s-a încheiat prin imobilizarea ei de un pompier care a convins-o să se apropie de el oferindu-i ţigări.

Numai că, după ce a fost luată în custodia poliţiei, care a încercat să o ducă la ea acasă, izbindu-se de refuzul familiei, ce nu vrea să mai audă de ea, pentru că le-a făcut prea multe probleme, fata a ajuns a nimănui.

Asta deoarece cei de la Protecţia Copilului s-au descotorosit de ea ca de o măsea stricată, după ce fata a fugit din căminul unde a fost dusă, moment după care nu a mai fost primită înapoi.

Disperată, după ce a dormit în stradă şi pe la cine a mai apucat, tânăra a cerut ajutorul autorităţilor, mai ales că, după spusele ei, este şi însărcinată. Asta se întâmpla săptămâna trecută, când prea preocupaţi de simpozioane, de emiterea unor teorii despre ce „ar trebui făcut” şi mai puţin de concretizarea misiunii lor, de salvare şi protejare a copiilor, în special a celor cu probleme, cei de la Protecţia Copilului au tratat disperarea acestei copile cu o mare superficialitate, pentru care unii ar trebui să plătească scump, chiar cu funcţia călduţă şi aducătoare de venituri prea puţin trudite.

Chiar este nevoie să moară o fată tulburată, care a căutat zadarnic un sprijin, pentru ca una dintre instituţiile statului cu cel mai mare număr de angajaţi din judeţ să îşi facă treaba?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O puştoaică de 16 ani a vrut să se arunce de pe blocul turn de la ieşire din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 13848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
O puştoaică de 16 ani a vrut să se arunce de pe blocul turn de la ieşire din Burdujeni4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu exista NU POT. exista NU VREAU. trimis de
(19 aug 2016, 12:04:08
Chiar este nevoie să moară o fată tulburată, care a căutat zadarnic un sprijin, pentru ca una dintre instituţiile statului cu cel mai mare număr de angajaţi din judeţ să îşi facă treaba?
REFUZ SA CRED CA STATUL ROMAN A AJUNS IN INCAPACITATEA DE A PUTEA AJUTA O BIATA COPILA! CU TOTI ASISTENTII, SOCIOLOGII SI PSIHOLOGII ANGAJATI SAU NEANGAJATI PT.ASTA!
DE CE nu exista implicare? si pana cand? nici nu vreau sa aud ca s-a incercat, dar nu s-a putut!
CINE INCEARCA DAR NU POATE, ARATA CA NU VREA!
acest caz ar deveni emblematic daca am vedea o implicare concertata a statului roman in tandem cu biserica ortodoxa.
s-apoi ar fi un suflet salvat. si un bine facut in numele acestui neam haituit si batjocorit in propria identitate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei