Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2016 - Anul XXI, nr. 186 (6299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Cum au minţit şoferul şi complicele său în cazul accidentului în care a fost omorât un bătrân

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul bătrânului găsit mort la marginea unui drum comunal din Stroieşti, după ce a fost călcat de o autoutilitară al cărei şofer a părăsit locul faptei, are încă multe necunoscute, chiar şi după ce şoferul implicat şi pasagerul care a fost martor au recunoscut implicarea în accident. Cei doi au declarat iniţial că pietonul era căzut pe carosabil şi nu a fost atins de maşină, după care au susţinut că autoutilitara a trecut peste bătrânul care ar fi fost căzut pe carosabil. Anchetatorii au dubii şi asupra acestei variante şi încearcă să probeze faptul că bărbatul ar fi fost lovit în timp ce se afla în picioare. 

 

Bătrânul a ajuns sub roţile maşinii şi a avut parte de o moarte violentă

După cum am arătat şi în ediţia de ieri a ziarului nostru, Dumitru Barbaros,  în vârstă de 37 de ani, din Stroieşti, cel care conducea autoutilitara Mercedes Benz implicată în accident, şi Nicolai Mărginean, în vârstă de 39 de ani, tot din Stroieşti, pasagerul acuzat că a dat declaraţii mincinoase, au fost reţinuţi 24 de ore în arestul Poliţiei, pe 7 august, după care, a doua zi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a luat decizia ca primul să fie plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Celălalt suspect, pasagerul, a fost pus în libertate fără vreo  măsură restrictivă. Ambii vor fi anchetaţi, aşadar, în stare de libertate.

În noaptea de 4 spre 5 august, în jurul orei 23.30, Poliţia a fost sesizată că un bărbat a fost victima unui accident rutier, la Stroieşti, iar autorul a părăsit locul faptei. La faţa locului a fost identificat localnicul Mihai V., care avea numeroase leziuni la cap, pe corp şi la membre, acestea fiindu-i fatale.

Din indiciile de la faţa locului s-a stabilit în scurt timp că bărbatul a fost călcat de o maşină, pe carosabil fiind identificate fragmente din hainele şi încălţămintea acestuia. Moartea violentă a bătrânului a fost confirmată şi la autopsie. Din verificări, poliţiştii rutieri au stabilit că prin zonă, cu puţin timp înainte de accident, a trecut o autoutilitară marca Mercedes Sprinter. Vehiculul a fost identificat, însă în primă fază nu s-au găsit indicii clare că a fost implicat într-un accident.

 

Cum şi-au schimbat cei doi declaraţiile

Audiaţi, cei doi suspecţi amintiţi mai sus au dat declaraţi mincinoase, arată anchetatorii.

“Pasagerul a făcut afirmaţii mincinoase, confirmând varianta autorului, că victima nu ar fi fost lovită de autoutilitară şi că aceasta, fiind întinsă pe partea carosabilă, ar fi fost ocolită de şofer”, au explicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Duminică, 7 august, dându-şi seama probabil că va fi prins, şoferul a revenit cu un autodenunţ.

“S-a autodenunţat, recunoscând că a trecut peste victimă, iar martorul a revenit parţial asupra aspectelor declarate în mod mincinos”, au arătat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Varianta că bărbatul era căzut pe carosabil înainte de a fi călcat este de asemenea pusă la îndoială de anchetatori, care vor încerca să stabilească cum s-au petrecut lucrurile.

Bărbatul care se afla la volan este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, în timp ce pasagerul a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de favorizarea făptuitorului. Decizia de lăsare în libertate a bărbatului care se afla la volan poate fi catalogată drept blândă, în  alte situaţii de acelaşi gen autorii fiind înaintaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum au minţit şoferul şi complicele său în cazul accidentului în care a fost omorât un bătrân.
 Vizualizări articol: 5101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum au minţit şoferul şi complicele său în cazul accidentului în care a fost omorât un bătrân0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei