Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 aug 2016 - Anul XXI, nr. 183 (6296)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Agresori în cuplu

Un tânăr şi iubita sa, trimişi în arest la domiciliu după bătăi într-un club şi o benzinărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după care au fost plasaţi în arest la domiciliu, fiind puşi sub acuzare de poliţişti şi de procurori pentru fapte cu violenţă. Primul dintre inculpaţi, Constantin Aga, este anchetat pentru două fapte de loviri sau alte violenţe, prima într-un club din municipiul Rădăuţi, iar a doua într-o benzinărie din Vicovu de Sus, în timp ce iubita sa, Maricica Hasna, este acuzată că a sărit în apărarea iubitului într-un mod foarte violent, lovind una dintre victime, un bărbat, în mod repetat, cu o sticlă în cap. Ambele victime au suferit leziuni destul de serioase, iar modul în care au acţionat agresorii a tulburat în mod vădit ordinea şi liniştea publică.

 

Patron de club, bătut pentru că le-a cerut scandalagiilor să se liniştească. Bărbatul era să fie aruncat de la un balcon

Un prim episod violent este din data de 10 iulie 2016, la un club din Rădăuţi. La un moment dat, rezultă din anchetă, un grup de tineri băuţi a început să deranjeze persoanele din jur. Patronul clubului, Radu L., a mers către respectivii pentru a-i linişti. A fost lovit în plină figură, moment în care s-a retras la etajul clubului. Aici avea să fie agresat a doua oară, de un grup de agresori printre care au fost identificaţi fraţii Constantin şi Mihăiţă Aga. Victima a fost lovită în mod repetat în zona capului şi a corpului, căzând la pământ. Mai mult, cei doi fraţi, rezultă din anchetă, au încercat să-l arunce pe bărbat peste balcon, însă nu au reuşit. Anchetatorii au date şi că inculpatul Constantin Aga l-a ameninţat cu moartea pe patron, dacă sesizează Poliţia. Victima a ajuns la Spitalul municipal Rădăuţi, fiind diagnosticată cu leziuni care au necesitat 12-14 zile de îngrijiri medicale.

 

Violenţă exacerbată într-o benzinărie. Intră în scenă şi iubita lui Constantin Aga

După acest episod agresiv, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele celor doi fraţi, pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe, suspecţii fiind cercetaţi în stare de libertate.

Constantin Aga avea însă să recidiveze la începutul acestei săptămâni, pe 1 august, la ora 1.45 din noapte. Această agresiune a avut loc în benzinăria „Ruro Tehnic” din oraşul Vicovu de Sus, fiind înregistrată de mai multe camere video. Din ancheta poliţiştilor rezultă că inculpatul Constantin Aga a avut o altercaţie cu un bărbat, Romică S. Acesta din urmă a pus mâna pe o sabie, în timp ce Aga pe o umbrelă de la terasa benzinăriei. Bărbatul care avea să devină victimă a fost deposedat de sabie şi a fugit în interiorul benzinăriei, unde a fost urmărit de inculpat. Aici, după cum rezultă din imagini, inculpatul îi aplică bărbatului mai multe lovituri în plină figură, moment în care intră în scenă iubita acestuia. Tânăra a luat o sticlă cu alcool de pe raft şi a început să-i aplice mai multe lovituri persoanei vătămate, la nivelul capului. Constantin Aga a luat apoi sticla de băutură care se afla la iubita sa, a spart-o de capul bărbatului, după care a continuat să-i aplice mai multe lovituri cu ciobul de sticlă în zona feţei, după care cu pumnii şi picioarele. Victima a suferit leziuni care necesită 12-14 zile de îngrijiri medicale, cu precizarea că a suferit un prejudiciu estetic, care va necesita intervenţie plastică şi reparatorie.

 

Nu au voie să-şi părăsească domiciliile

Dosarele penale au fost reunite de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care a dispus luarea de măsuri restrictive împotriva celor doi. După 24 de ore de arest, procurorul de caz a solicitat Judecătoriei Rădăuţi ca tânărul şi iubita sa să fie arestaţi preventiv la domiciliu. Judecătoria Rădăuţi a admis, joi după-amiază, propunerea şi a dispus ca cei doi să fie plasaţi în arest la domiciliu. Ei au impuse numeroase obligaţii şi restricţii, cea mai importantă fiind că nu au voie să părăsească locuinţele unde au optat să-şi execute măsura restrictivă.

 

„În mod surprinzător pentru o persoană de sex feminin, aplică lovituri succesive cu o sticlă în cap victimei”

Procurorii au subliniat gradul de pericol social al fiecăruia: tânărul a săvârşit două infracţiuni prin agresiune la interval de 20 de zile, fiind de fiecare dată sprijinit de alte persoane. În privinţa tinerei, deşi a participat doar la o agresiune, felul în care s-a comportat denotă o violenţă exacerbată, cu atât mai mult pentru o femeie.

„În mod surprinzător pentru o persoană de sex feminin, aplică lovituri succesive cu o sticlă în cap victimei, venind astfel în sprijinul inculpatului Aga Constantin”, au arătat anchetatorii.

Măsura arestului la domiciliu poate fi contestată la instanţa superioară de cei doi inculpaţi.

Până la o decizie definitivă a instanţei de judecată, inculpaţii se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr şi iubita sa, trimişi în arest la domiciliu după bătăi într-un club şi o benzinărie.
 Vizualizări articol: 11736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
Un tânăr şi iubita sa, trimişi în arest la domiciliu după bătăi într-un club şi o benzinărie1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei