Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2016 - Anul XXI, nr. 173 (6286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prevenţie

ISU Suceava a conceput un ghid care să-i înveţe pe turişti ce trebuie să facă în situaţii de urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a conceput un ghid care să-i înveţe pe turiştii care vizitează judeţul ce trebuie să facă în situaţii de calamităţi. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a declarat ieri că această măsură a fost luată ca urmare a celor întâmplate în judeţ la inundaţiile din luna iunie, care au afectat în special zona de munte. Gheorghe Flutur a precizat că acest ghid va fi destinat în special turiştilor care provin din judeţe care nu sunt în zone de munte şi are rolul de a-i preveni pe aceştia cu privire la pericolele care pot să apară în situaţii de calamităţi. „L-am rugat pe domnul general Ioan Burlui să facă un ghid pentru turişti. Uitaţi-vă ce se întâmplă în judeţul Suceava. Suntem judeţ turistic, vine omul de la Iaşi sau Bucureşti, care nu a trăit la munte şi vede că e soare în Voroneţ, îşi pune cortul sau maşina şi în timp ce el joacă table, sus în munte e rupere de nori. Şi vin torenţii şi apoi vede cum i-au luat maşina sau cortul. Şi asta pentru că nu există o informare a celor care nu au trăit la munte prin care să afle că pot exista şi pericole”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

El a spus că o atenţie deosebită trebuie dată şi marcajelor şi delimitărilor zonelor în care pot să apară pericole pentru turişti. „Cei de la ISU au făcut acest ghid prin care să le atragem atenţia turiştilor că s-ar putea să se păcălească uneori cu soarele de la munte, pentru că în altă parte poate să plouă şi se poate să vină torentul să le ia cortul sau maşina”, a mai adăugat Gheorghe Flutur.

Reamintim că în urma inundaţiilor care au avut loc în luna iunie a.c. în judeţul Suceava, în special în zona Voroneţ, din Gura Humorului, mai multe maşini şi rulote ale turiştilor veniţi la iarbă verde au fost luate de viituri, iar alte maşini au rămas blocate în zone izolate ca urmare a distrugerii căilor de acces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ISU Suceava a conceput un ghid care să-i înveţe pe turişti ce trebuie să facă în situaţii de urgenţă.
 Vizualizări articol: 1252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ISU Suceava a conceput un ghid care să-i înveţe pe turişti ce trebuie să facă în situaţii de urgenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei