Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2016 - Anul XXI, nr. 173 (6286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru anul 2016

Flutur se declară extrem de nemulţumit de fondurile primite de judeţ pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat extrem de nemulţumit de fondurile pe care judeţul le-a primit pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor. În cursul zilei de ieri, la Palatul Administrativ a avut loc o întâlnire între şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, directorul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Siret, Emil Vamanu, şi primarii din judeţ, în cadrul căreia aceştia din urmă şi-au prezentat nevoile de investiţii pentru lucrări de îndiguire a cursurilor de apă sau pentru alte lucrări pentru protecţie împotriva inundaţiilor. Mai mulţi primari au solicitat fonduri pentru remedierea pagubelor provocate de ultimele inundaţii care au avut loc în judeţul Suceava în cursul acestui an.
După ce primarii suceveni şi-au prezentat păsurile, directorul ABA Siret, Emil Vamanu, a precizat faptul că suma pe care Ministerul Mediului a alocat-o judeţului Suceava pentru anul acesta este de 1,3 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru trei obiective de investiţii. Vamanu a mai precizat că din fondurile proprii ale instituţiei pe care o conduce mai sunt alocate 6,3 milioane de lei pentru alte patru investiţii în domeniul apelor. „Trebuie să recunoaştem că nu avem bani”, a spus Vamanu.

Directorul ABA Siret a ţinut să sublinieze faptul că după inundaţiile de anul acesta, judeţul Suceava se află pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de localităţi afectate. „La inundaţiile din ianuarie – februarie au fost cinci localităţi, la cele din perioada 24 mai – 20 iunie au mai fost 151 de localităţi, iar între 25 iunie şi 6 iulie au fost afectate 36 de localităţi. Ceea ce s-a întâmplat face ca judeţul Suceava să fie pe primul loc în România din punctul de vedere al problemelor înregistrate după inundaţii”, a declarat Emil Vamanu. El a atras atenţia că din păcate, în urma inundaţiilor au apărut probleme şi la lucrările deja realizate pe cursurile de apă, care au fost făcute conform proiectelor, „şi la care am spus că nu vor fi probleme”.

Pe de altă parte, el a precizat că are în atenţie toate problemele semnalate de primari, adăugând că pentru judeţul Suceava sunt deja pregătite 16 studii de fezabilitate pentru proiecte de lucrări pe cursurile de apă. În condiţiile în care finanţările nu sunt suficiente pentru aceste investiţii, Emil Vamanu a precizat că există posibilitatea atragerii de fonduri prin Planul Operaţional de Infrastructură Mare, precizând că doar proiectele pentru lucrările pe cursul râului Suceava se ridică la suma de 50,6 milioane de euro.

 

Flutur: Suceava a fost uitată la alocarea banilor pentru lucrările de protecţie împotriva inundaţiilor

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că nu vrea să facă politică, însă nu poate să nu remarce faptul că Suceava a fost uitată de fosta guvernare atunci când a venit vorba de alocarea de fonduri pentru lucrări de protecţie împotriva inundaţiilor. „Noi trebuie să fim mai uniţi şi să îi invităm pe doamna ministru a Mediului şi pe domnul premier la o întâlnire în care principala temă trebuie să fie: <Suceava, judeţul cu gradul cel mai mare de expunere la inundaţii>. Vorbim de investiţii pentru anul acesta de 1,3 milioane de lei. Atât a avut judeţul Suceava pentru combaterea inundaţiilor? Banii ăştia nu ajung nici pentru lucrările care sunt necesare la Voitinel sau Arbore. Din acest motiv trebuie să o invităm pe doamna ministru pentru o prioritizare a investiţiilor”, a declarat Flutur. El a adăugat că judeţul Suceava trebuie să se lupte pentru a obţine finanţările europene pentru proiectele mari de investiţii pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, cum sunt şi cele 50,6 milioane de euro pentru râul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur se declară extrem de nemulţumit de fondurile primite de judeţ pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur se declară extrem de nemulţumit de fondurile primite de judeţ pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei