Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iul 2016 - Anul XXI, nr. 171 (6284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Ceremonia de absolvire şi avansare în gradul de sergent major - promoţia 2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 22 iulie, începând cu ora 10.00, pe Aleea Pietonală din faţa Primăriei municipiului Fălticeni a avut loc ceremonia de absolvire şi acordare a gradului de sergent major absolvenţilor promoţiei 2016 a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni.

Tânăra generaţie de subofiţeri jandarmi a dat onorul generalului de brigadă Viorel Sălan, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, pentru deschiderea festivităţii, după care a urmat alocuţiunea comandantului şcolii, colonel Mircea Liviu Marian, iar preotul militar Cătălin Simion a oficiat rugăciunea de binecuvântare a promoţiei.

Colonelul Mircea Liviu Marian le-a urat tinerilor absolvenţi: „Cu emoţie trăim astăzi un moment solemn din viaţa noastră, acordarea gradului de sergent major absolvenţilor promoţiei 2016, un moment de referinţă din viaţa şcolii în care o nouă generaţie de elevi îşi ia rămas bun de la profesorii şi comandanţii care i-au îndrumat în timpul celor 2 ani de pregătire.

Dragi părinţi, în urmă cu doi ani aţi investit această instituţie de învăţământ cu responsabilitatea formării şi educării copiilor dumneavoastră. Astăzi, şcoala noastră a îndeplinit această misiune oferind societăţii şi jandarmeriei tineri entuziaşti şi competenţi, motivaţi să practice profesia aleasă.

Dragi absolvenţi, eforturile pe care le-aţi făcut pe parcursul celor doi ani de studii nu au fost puţine, dar trebuie să fiţi conştienţi că adevăratele provocări abia acum vor începe. Pregătirea pe care o încheiaţi acum, când îmbrăcaţi uniforma de subofiţer, arată că entuziasmul şi elanul specific tinereţii voastre, dar şi cunoştinţele şi deprinderile acumulate în instituţia noastră pot transforma orice impediment într-o provocare şi o lecţie învăţată. Îmi doresc ca fiecare din cei 123 de absolvenţi ai acestei promoţii să obţină tot ce îşi doreşte atât în viaţa personală, cât şi cea profesională. Acum, la început de drum, vă doresc să aveţi o carieră militară încununată de reuşite şi satisfacţii profesionale”.

 

Diplome pentru absolvenţii cu rezultate deosebite la învăţătură

După acest moment s-a dat citire Ordinului inspectorului general al Jandarmeriei, de acordare a gradului de sergent major promoţiei 2016, precum şi Ordinului inspectorului general privind desemnarea şefului de promoţie şi înscrierea numelui acestuia pe placa de onoare. Au fost acordate diplome absolvenţilor Roşu Vlad Răducu, Cojocaru Alexandra Maria, Boca Ioan Eugen, Rus Alexandru, care s-au remarcat pe timpul celor doi ani de studiu prin rezultatele foarte bune la învăţătură. A luat cuvântul şeful promoţiei 2016, sergent major Roşu Vlad (media generală de absolvire 9,56).

Acesta le-a transmis celor prezenţi: „Ne aflăm în faţa dumneavoastră în aceeaşi formaţie, cuprinşi de aceleaşi emoţii ca în ziua în care ne-am legat pe veci de ţară prin depunerea jurământului militar, însă cu un alt statut. Suntem în faţa visului împlinit, numărându-ne printre subofiţerii jandarmi cu drepturi depline. Este un moment care marchează un sfârşit, dar şi un început de drum. Cei care în septembrie 2014 intram pe poarta acestei şcoli mânaţi de ambiţia unui nobil vis suntem gata să mergem mai departe pentru a îndeplini misiunile în vederea cărora ne-am pregătit. Truda, ambiţia, răbdarea şi hotărârea, manifestate pe tot parcursul formării profesionale în sălile de clasă, bibliotecă, pe câmpul de instrucţie şi în poligon, se cer astăzi confirmate în unităţile operative. Doresc ca profesia pentru care ne-am pregătit să devină un mod de viaţă, angajându-ne să reprezentăm cu demnitate uniforma militară şi să păstrăm veşnic întipărit în inimi faptul că onoarea este deviza noastră”.

 

Promoţia de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi 2016 va merge către segmentul de ordine şi siguranţă publică

Din rândul oficialităţilor participante la activitate au rostit alocuţiuni prof. Alexandru Rădulescu – consilierul personal al primarului municipiului Fălticeni, Viorel Seredenciuc – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi Constantin Harasim – prefectul judeţului Suceava.

În cuvântul său, generalul de brigadă Viorel Sălan s-a referit la performanţele corpului profesoral de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, la rolul părinţilor în activitatea educaţională şi îndrumarea copiilor spre o carieră militară şi la noul statut al absolvenţilor.

„Cei doi ani petrecuţi în această şcoală v-au schimbat, v-au maturizat şi v-au pregătit pentru a face faţă unui nou început de drum odată cu primii paşi pe care îi veţi face în unităţile Jandarmeriei Române. Este pentru prima dată când comanda Jandarmeriei Române a hotărât ca integral promoţia de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi 2016 să meargă către segmentul de ordine şi siguranţă publică pentru a pune în valoare cunoştinţele dobândite pe timpul şcolii. Veţi lucra într-un mediu nou şi încă necunoscut pentru dumneavoastră, veţi avea colegi noi, dar vă asigur că veţi fi primiţi cu braţele deschise pentru că avem nevoie de forţa şi energia voastră. Am convingerea că veţi aduce un plus de valoare locurilor unde vă veţi desfăşura activitatea şi tocmai de aceea vă recomand să continuaţi să vă pregătiţi, să fiţi ambiţioşi şi să câştigaţi respectul şi admiraţia celor din jur. Purtaţi cu demnitate uniforma militară şi onoraţi-o prin tot ceea ce faceţi. Rezultatele foarte bune, ambiţia, tenacitatea de care daţi dovadă mă determină să apreciez că veţi fi la înălţimea aşteptărilor noastre, ale părinţilor şi profesorilor voştri. Bine aţi venit alături de noi, dragi colegi”, a spus adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Viorel Sălan.

După discursul acestuia a urmat defilarea absolvenţilor pe ritmurile Muzicii Militare ale Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi.

Cei 123 de subofiţeri absolvenţi, împreună cu colegii lor de la şcoala din Drăgăşani, vor putea să opteze pentru unul din cele 253 de locuri disponibile în cadrul a 39 de unităţi operative ale Jandarmeriei Române, repartiţie ce se va face în funcţie de media generală de absolvire, urmând a se prezenta la unităţi începând cu data de 1 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceremonia de absolvire şi avansare în gradul de sergent major - promoţia 2016.
 Vizualizări articol: 3019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ceremonia de absolvire şi avansare în gradul de sergent major - promoţia 20165.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei