Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iul 2016 - Anul XXI, nr. 171 (6284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Uşi deschise

Acces mai uşor în sediul Primăriei Suceava, de săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au de rezolvat diverse probleme la Primăria Suceava vor avea acces mai uşor în instituţie, de săptămâna viitoare. Asta deoarece uşa de la intrarea în sediu, veche de 20 de ani, de când clădirea funcţiona ca sediu al Băncii Agricole, va fi înlocuită cu alta modernă, cu senzori, astfel încât cei care vin să discute cu reprezentanţii municipalităţii să nu se mai „lovească” de uşi închise.

Mai mult, pe vechea uşă nu poate intra sau ieşi decât o singură persoană, încât, de foarte multe ori, se formează un „ciorchine” de oameni, de o parte şi de alta.

„Este o schimbare care trebuia făcută mai demult, dar a tot fost amânată, pentru că se dorea a fi făcută în cadrul unui proiect de reabilitare a sediului primăriei, lucrare pentru care s-au depus proiecte de finanţare pe fonduri externe. În cele din urmă am decis să facem această lucrare din fonduri proprii, pe reparaţii”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Lucrările de înlocuire a uşii de intrare sunt avansate deja, săptămâna viitoare urmând să fie dată în folosinţă uşa modernă, cu senzori.

Astfel, prezenţa unei persoane la intrarea şi la ieşirea din clădire va fi sesizată rapid de senzori, care vor da comanda de deschidere a uşilor glisante.

Primăria Suceava îşi desfăşoară activitatea într-o clădire construită în perioada 1995-1996, pentru a funcţiona acolo Banca Agricolă. În anul 2001 Banca Agricolă a fost preluată de Raiffeisen Bank România, care a continuat activitatea Băncii Agricole în acelaşi sediu.

Necesitatea unui nou sediu pentru Primăria Suceava a apărut după ce vechiul sediu, actualul Palat de Justiţie, a fost revendicat şi câştigat de Ministerul Justiţiei.

În 2002, Primăria Municipiului Suceava a definitivat tratativele cu conducerea centrală a Raiffeisen Bank pentru achiziţionarea spaţiilor aflate la parterul şi primul etaj al sediului filialei din Suceava, în vederea mutării sediului primăriei. Valoarea tranzacţiei era de 20 de miliarde de lei, ceea ce însemna 625.000 de dolari (la cursul mediu leu-dolar din perioada respectivă).

Cele trei niveluri din sediul primăriei care sunt proprietatea Consiliului Judeţean au fost date în folosinţă gratuită primăriei în anul 2003, pe o perioadă de 15 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acces mai uşor în sediul Primăriei Suceava, de săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 3671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Acces mai uşor în sediul Primăriei Suceava, de săptămâna viitoare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei