Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iul 2016 - Anul XXI, nr. 170 (6283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

După 50 de ani, 28 de cupluri au ajuns din nou în faţa Sfântului Altar pentru a sărbători „Nunta de aur”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

28 de cupluri din Fălticeni au sărbătorit în după-amiaza zilei de miercuri, 20 iulie, la biserica cu hramul Sf. Ilie din municipiul Fălticeni, „Nunta de aur”, moment unic şi greu de atins pentru că nu sunt multe perechi care reuşesc ca după 50 de ani de la unirea destinelor să aibă norocul să ajungă să celebreze un asemenea eveniment fericit.

Acest eveniment, ajuns la a X-a ediţie, se desfăşoară în fiecare an la Biserica „Sfântul Ilie”, fiind înscris în programul Zilelor Municipiului. Aşa cum impune tradiţia, mirii „Nunţii de aur” au avut parte de naşi, un tânăr cuplu căsătorit în urmă cu două săptămâni, Cosmin şi Simona Irimia, în vârstă de 28 și, respectiv, 25 de ani, dar şi de invitaţi, printre ei numărându-se copiii, nepoţii şi strănepoţii celor sărbătoriţi, mulţi dintre ei veniţi din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării pentru a fi aproape în această zi de cei care le-au dat viaţă, primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, consilier judeţeanAlexandru Rădulescu şi o parte din consilierii locali.

 

„50 de ani de împreună-vieţuire”

Slujba de sărbătorire a „50 de ani de împreună-vieţuire” a fost oficiată de un sobor de preoţi avându-l în frunte pe preotul protopop de Fălticeni, Adrian Dulgheriu.

Protopopul Adrian Dulgheriule-a spus celor sărbătoriţi: „În urmă cu 50 de ani aţi primit binecuvântarea lui Dumnezeu care v-a adus până aici. Acum 50 de ani aţi venit fiecare la biserică şi Dumnezeu v-a binecuvântat prin mâna preotului. În cei 50 de ani aţi avut parte de pace, milă şi v-a păzit Dumnezeu de tot ceea ce este rău datorită rugăciunilor pe care le-aţi făcut, datorită virtuţilor pe care le-aţi apărat. Mă bucur că astăzi, lângă dumneavoastră sunt copiii, nepoţii şi strănepoţii dumneavoastră, iar viaţa dumneavoastră trebuie să fie un exemplu de urmat pentru ei. Să vadă pacea din familie şi să meargă mai departe, să vadă cum v-aţi iertat dumneavoastră şi să meargă mai departe cu această iertare, să vadă cum Dumnezeu a lucrat în viaţa dumneavoastră şi să spere, să nădăjduiască la lucrarea lui Dumnezeu în viaţă.

Închei cuvântul meu şi cu o speranţă şi cu o nădejde: să primim zile îndelungate, zile lucrătoare pentru mântuirea noastră. Până acum aţi dorit să vă puneţi copiii la punct, să vă îndepliniţi cele materiale, să vă vedeţi nepoţii însuraţi. De acum înainte îngrijiţi-vă de dumneavoastră, îngrijiţi-vă de mântuirea dumneavoastră, salvaţi-vă sufletul, împliniţi-vă şi împrieteniţi-vă cu Dumnezeu”.

 

Diplome, flori şi premii din partea primăriei

Primarul Cătălin Coman a înmânat celor 28 de cupluri diplome de „aur”, buchete de flori, un mic cadou şi câte 200 de lei precizând că aceste cupluri sunt un exemplu demn de urmat. Edilul a transmis în numele comunităţii fălticenene mulţumiri pentru tot ceea ce aceşti oameni au făcut pentru Fălticeni.

„Este un moment emoţionat, frumos şi nu cred că este loc mai potrivit pentru acest eveniment decât aici, sub acoperişul sfintei biserici, la zi de sărbătoare, de Sfântul Ilie, ocrotitorul şi protectorul municipiului nostru. Foarte multe din cele pe care le vedem zi de zi în municipiul Fălticeni se datorează dumneavoastră, se datorează muncii depuse de dumneavoastră în decursul a zeci de ani. Aţi fost, sunteţi şi veţi fi un exemplu pentru generaţii întregi, pentru generaţii care au ce învăţa de la dumneavoastră. Munca, cariera şi realizările dumneavoastră trebuie să fie un exemplu pentru noi cei mai tineri. Vă urez multă sănătate, să vă bucuraţi în continuare de o viaţă lipsită de griji şi să-i ajutaţi, aşa cum aţi făcut şi până acum, pe copiii dumneavoastră, pe nepoţii dumneavoastră, să vă bucuraţi alături de ei de realizările lor. Să vă dea Dumnezeu multă sănătate. La ceas aniversar vă rog, având în vedere că eu am fost alături de dumneavoastră când aţi împlinit 50 de ani de la căsătorie, să fiţi şi dumneavoastră alături de mine când voi împlini 50 de ani de căsătorie”, a fost rugămintea primarului Cătălin Coman.

 

Emoţii pentru sărbătoriţi, dar şi pentru cei dragi

Emoţia naşilor şi a preotului slujitor la Biserica „Sfântul Ilie” Tudorel Neculau, pentru că părinţii săi, Maria şi Toader Neculau, se numărau printre cei sărbătoriţi, s-a transmis şi parohului Ionel Marian, care se apropie cu paşi repezi de cei sărbătoriţi. Preotul Ionel Marian le-a explicat celor prezenţi rolul naşilor de la cununie şi obligaţiile finilor.

“Aici este locul unde noi ne întâlnim în faţa lui Dumnezeu. Ca dar la acest moment aniversar, naşii vă fac un cadou care nu se vede, dar îl veţi simţi. Va fi rugăciunea dumnealor pentru dumneavoastră, finii. La fel şi ei o să simtă darul dumneavoastră pentru naşi, rugăciunea dumneavoastră pentru ei.

Aţi avut pe uşa pe care aţi deschis-o în urmă cu 50 de ani o mică consemnare, scrisă cu cele mai frumoase litere, trei de <R> dăltuiţi pe uşă cu sudoare. Să-i păstraţi în continuare pentru că acele litere înseamnă trei virtuţi pe care dumneavoastră le-aţi consumat în viaţa cea de toate zilele. Primul <R> este rugăciunea, al doilea <R> este răbdarea şi al treilea <R> este respectul. Asta a fost în casa dumneavoastră pentru a fi acum, aici. Vă dau şi o mână de curaj. Primii 50 de ani sunt mai grei. Vine <Nunta de platină>”, a spus preotul Ionel Marian.

După slujba de sărbătorire a „50 de ani de împreună-vieţuire”, participanţii s-au fotografiat cu cei dragi în curtea Bisericii „Sfântul Ilie”, apoi au sărbătorit la o pensiune din Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După 50 de ani, 28 de cupluri au ajuns din nou în faţa Sfântului Altar pentru a sărbători „Nunta de aur”.
 Vizualizări articol: 3063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
După 50 de ani, 28 de cupluri au ajuns din nou în faţa Sfântului Altar pentru a sărbători „Nunta de aur”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă de purcel la ceaun, cu ardei şi năut Este un preparat consistent şi gustos, care se face fără mari eforturi şi se pretează mai ales la petrecerile cu mâncare pregătită la ceaun. Poate fi însă gătit şi în clasica oală din bucătăria de la bloc, iar rezultatul savuros nu... Citeşte