Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iul 2016 - Anul XXI, nr. 170 (6283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bănci goale

Clase fără candidaţi la colegiile tehnice din judeţ, la prima etapă de admitere la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fie pentru că au propus pentru următorul an şcolar specializări neatractive sau au pregătit o ofertă educaţională mult prea bogată în raport cu cererea, mai multe licee din judeţ au rămas cu zeci de clase goale după prima repartizare computerizată din acest an.

884 de locuri au rămas neocupate în liceele din judeţ după prima etapă de admitere, marea majoritate în cadrul colegiilor tehnice, absolvenţii de clasa a VIII-a optând mai curând pentru specializările din liceele teoretice.

Până la debutul anului şcolar 2016-2017 vor urma alte două etape de admitere, însă din experienţa anilor anteriori numărul elevilor admişi este destul de scăzut.

La nivel naţional, Suceava înregistrează cel mai mare număr de locuri fără candidaţi, după Bucureşti, cu 1.433 de locuri.

Astfel, pe lângă elevi mediocri cu note de admitere de 2, 3 ,4 şi 5 repartizaţi la colegiile tehnice şi liceele tehnologice, aceste şcoli s-au ales şi cu zeci de clase descoperite.

 

124 de locuri neocupate la Colegiul „Al.I. Cuza”

Cele mai multe locuri neocupate figurează la colegiile tehnice din municipiul Suceava. De exemplu, la Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza”, planul de şcolarizare pentru următorul an şcolar, la clasa a IX-a, a cuprins 224 de locuri repartizate pe şase specializări. 124 de locuri din oferta colegiului au rămas neocupate, interes scăzut înregistrându-se la specializările Mecanică şi Economie, unde nu s-au ocupat nici jumătate din locurile disponibile.

„Pentru noi nu este motiv de îngrijorare, ţinând cont că liceele tehnice câştigă mulţi candidaţi în a doua etapă de admitere. Din elevii admişi până acum, am îndeplinit numărul minim de elevi în clase, prevăzut de legislaţie, astfel că nu vor fi comasări de clase”, a arătat Ovidiu Arganisciuc, director al colegiului.

La Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava peste 80 de locuri nu şi-au găsit candidaţi, specializările Mecanică, Protecţia mediului şi Electromecanică neavând căutare printre absolvenţii de clasa a VIII-a.

Tot în municipiul Suceava, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, 94 de locuri vor fi reportate pentru următoarele două sesiuni de admitere, cele mai multe la specializarea Industrie alimentară, iar la Colegiul „Samuil Isopescu” figurează fără candidaţi 72 de locuri.

La Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi pentru următoarele două etape de admitere sunt disponibile 79 de locuri (50 la specializarea Industrie alimentară), la Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc – 71 de locuri, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului - 60 de locuri.

La Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc au rămas neocupate 56 de locuri (37 la Silvicultură), la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni – 56 de locuri, la Liceul Tehnologic "Iorgu Vîrnav Liteanu" Liteni – 41 de locuri, la Liceul Tehnologic „Tomşa Vodă” Solca – 29 de locuri, la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret – 12 locuri.

 

41 de candidaţi au rămas nerepartizaţi

41 de candidaţi suceveni, cu medii de admitere între 2,46 şi 7,31, au rămas nerepartizaţi dat fiind faptul că nu şi-au corelat opţiunile cu mediile lor. Practic aceştia au optat pentru licee unde media de admitere a fost mai mare decât cea pe care au obţinut-o ei. Cei 41 de absolvenţi de gimnaziu îşi pot încerca din nou norocul în cea de-a doua repartizare computerizată programată pentru data de 28 iulie. Înscrierea pentru cea de-a doua etapă de admitere se face până la data de 25 iulie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clase fără candidaţi la colegiile tehnice din judeţ, la prima etapă de admitere la liceu.
 Vizualizări articol: 3194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clase fără candidaţi la colegiile tehnice din judeţ, la prima etapă de admitere la liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă de purcel la ceaun, cu ardei şi năut Este un preparat consistent şi gustos, care se face fără mari eforturi şi se pretează mai ales la petrecerile cu mâncare pregătită la ceaun. Poate fi însă gătit şi în clasica oală din bucătăria de la bloc, iar rezultatul savuros nu... Citeşte