Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2016 - Anul XXI, nr. 168 (6281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot

Noua organigramă a Consiliului Judeţean Suceava, aprobată în ciuda opoziţiei celor de la PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua organigramă a Consiliului Judeţean Suceava, propusă de preşedintele PNL al instituţiei, Gheorghe Flutur, a fost aprobată în şedinţa de ieri a deliberativului judeţean cu 21 de voturi la 15 şi va intra în vigoare începând cu data de 25 august. Voturile „pentru” le-au aparţinut consilierilor PNL, iar voturile „împotrivă” aleşilor PSD. Noua organigramă conţine în total 217 posturi, din care 23 de conducere (unul fiind contractual), 186 de execuţie (55 fiind contractuale), trei de demnitate publică, patru de consilier la cabinetul preşedintelui şi unul de administrator public. Numărul posturilor de la nivelul aparatului de specialitate s-a redus cu opt funcţii contractuale, toate de la Biroul Salvamont. Au fost desfiinţate patru funcţii de director executiv, una de director, una de director adjunct, una de şef de serviciu şi una de şef de birou.

 

Serviciul diasporă şi parteneriate externe, noutate în organigrama Consiliului Judeţean

Direcţiile desfiinţate, şi anume economică, juridică, patrimoniu şi finanţări externe, au fost transformate în servicii. Direcţia generală de organizare, resurse umane şi achiziţii publice se transformă în Direcţia organizare, iar Serviciul de achiziţii publice şi contracte a devenit o entitate distinctă în subordinea directă a preşedintelui Consiliului Judeţean. Direcţia managementul proiectelor s-a reorganizat în Serviciul proiecte din fonduri europene şi Serviciul diasporă şi parteneriate externe, ultimul fiind noutate în organigrama Consiliului Judeţean. „Dorim să dăm mai multă greutate şi instituţional relaţiei cu diaspora”, a motivat Flutur. El a subliniat că noua organigramă este rezultatul unei evaluări şi a unei analize atente atât a posturilor, cât şi a competenţelor fiecărei entităţi organizatorice. „Noua structură organizatorică propusă porneşte de la premisa redistribuirii judicioase a atribuţiilor specifice, redimensionarea unor activităţi, precum şi crearea unor structuri noi, pe domenii prioritare ale administraţiei publice locale în scopul aplicării eficiente a principiilor managementului modern, concomitent cu minimizarea cheltuielilor de personal”, a explicat Gheorghe Flutur.

 

Social-democraţii cred că noua organigramă „va dilua forma de reprezentare a Consiliului Judeţean în relaţia cu alte instituţii”

Social-democraţii din Consiliul Judeţean nu au fost prea încântaţi de noua organigramă propusă de şeful administraţiei judeţene. În intervenţia sa, Alexandru Rădulescu şi-a exprimat scepticismul vizavi de eficienţa actului administrativ în urma aprobării organigramei. „Eficienţa actului administrativ nu va spori prin aprobarea acestei organigrame. Nu aţi explicat clar cum se întăresc anumite servicii. Noi considerăm că prin această nouă organigramă profesional sunt lezate câteva persoane care au avut performanţe deosebite în calitate de director, dar e problema dumneavoastră, este strategia dumneavoastră în relaţia cu personalul din subordine. Dar categoric vreau să vă mai spun că din punct de vedere al reprezentării această organigramă va dilua forma de reprezentare a Consiliului Judeţean în relaţia cu alte instituţii, cu alte consilii judeţene sau chiar primării. Una este să ai o reprezentare egală la nivel de director, alta e să ai o reprezentare a judeţului Suceava la nivel de şef de birou sau şef de serviciu. Cred că interesele judeţului Suceava vor fi afectate cu astfel de reprezentare”, a declarat Rădulescu.

 

Flutur: „Am gândit o organigramă eficientă pentru a pune pe toată lumea la treabă”

Preşedintele Gheorghe Flutur a ţinut să-l contrazică pe consilierul social-democrat şi a dat garanţii că organigrama aprobată este una eficientă, care va pune pe toată lumea la treabă. „Ne propunem eficienţă în acest mandat. M-am uitat în urmă, în august 2012 conducerea de atunci a desfiinţat toate direcţiile şi le-a transformat în servicii. Atunci creştea numărul de personal de la 169 la 206 în aparatul Consiliului Judeţean. Nu vreau să comentez mai mult, dar e bine să spunem adevărul. Vă asigur că nu vorbim aici de oameni, ci de posturi. Cei care îşi vor face treaba pot să stea liniştiţi şi sunt convins că majoritatea îşi va face treaba. Nu am venit să înlocuiesc pe cineva cu altcineva, ci să propunem un program al nostru cu nişte priorităţi şi să eficientizăm structurile. De aceea aş vrea să aveţi toată garanţia noastră că am gândit o organigramă eficientă pentru a pune pe toată lumea la treabă. Am avut situaţii când i-am întrebat ce au făcut în ultimele două luni şi nu au putut să-mi umple o pagină, dar vă asigur că nu-i dăm afară, dar îi vom ajuta să muncească. Şi noi muncim foarte mult şi le transmit şi salariaţilor că o să le umplem la maximum fişa postului pentru a răspunde aşteptărilor populaţiei”, a conchis Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua organigramă a Consiliului Judeţean Suceava, aprobată în ciuda opoziţiei celor de la PSD.
 Vizualizări articol: 4470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Noua organigramă a Consiliului Judeţean Suceava, aprobată în ciuda opoziţiei celor de la PSD3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei