Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2016 - Anul XXI, nr. 168 (6281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vadu Moldovei

Fetiţa rămasă fără auz în urma unei meningoencefalite acute are nevoie în continuare de ajutor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fetiţa din Vadu Moldovei, Cristiana Elena Ciobanu, care la vârsta de 10 ani şi-a pierdut tatăl învins de cancer, iar anul acesta, când încă nu a împlinit 12 ani, a rămasă fără auz în urma unei meningoencefalite acute, are nevoie în continuare de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Fetiţa trăieşte, împreună cu mama ei, Margareta Ciobanu, din pensia de urmaş a Cristianei, în valoare de 312 lei, şi din puţinii bani pe care-i mai câştigă mama din munci ocazionale prin sat. Margareta Ciobanu, mama fetiţei, ne-a povestit că a mers cu Cristiana la Comisia de evaluare complexă a minorului cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, sperând, cum era şi normal, având în vedere situaţia gravă în care se află copilul ei, să fie încadrată în gradul I cu asistent personal, dar mare a fost dezamăgirea când a primit gradul mediu, „pentru că aşa prevede legea pentru persoanele cu hipoacuzie bilaterală”. Femeia va primi de la stat 39 de lei lunar. Ea ne-a povestit că fiica ei a avut şi un mare noroc. „Cristiana a beneficiat de două operaţii chirurgicale de implant cohlear subvenţionate de stat. Până anul trecut, statul subvenţiona o singură operaţie. Medicii ne-au spus că a fost şi vârsta potrivită pentru intervenţiile chirurgicale. Nu au fost complicaţii. Acum se află în perioada de acomodare. Încă nu aude complet şi citeşte mai mult pe buze. Nu ne-am fi permis niciodată costurile unui implant cohlear. Cristiana are nevoie de nişte baterii speciale pentru aparatul auditiv, care sunt scumpe şi trebuie schimbate zilnic. Cam 300 de lei se duc lunar pe aceste baterii auditive, tip 675”, ne-a mai spus mama Cristianei. Cu toţii suntem părtaşi la povestea acestei fetiţe, care trebuie să adune bani pentru a-şi cumpăra baterii auditive, pentru a se deplasa la controale medicale la Cluj, pentru investigaţii medicale legate de un presupus început de diabet şi multe alte cheltuieli normale pentru o familie (hrană, îmbrăcăminte, cheltuieli casnice). În urma primului material prezentat în cotidianul Monitorul de Suceava, despre situaţia grea în care trăiesc Cristiana şi mama ei, au fost câteva persoane care le-au ajutat, dar pentru că mama nu avea deschis un cont bancar, oamenilor le-a fost mai greu să îi trimită bani. Cei care empatizează cu povestea Cristianei, fetiţa orfană de tată care îşi doreşte să audă din nou, să râdă şi să se bucure de copilărie aşa cum o făcea nu cu mult timp înainte, pot să-i întindă o mână de ajutor, pot să ia legătura cu Margareta Ciobanu, mama fetiţei, care poate fi contactată la numărul de telefon 0741 293 117 sau la adresa: sat Cămârzani, nr. 32, Comuna Vadu Moldovei, judeţul Suceava. Mama Cristianei a deschis şi un cont în lei: RO87CECEC001946 349332215. Cei care doresc să o ajute pe Cristiana pot să ia legătura şi cu inspector principal Maria Măriuţă (Primăria Vadu Moldovei), la numărul de telefon 0731 316 853.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa rămasă fără auz în urma unei meningoencefalite acute are nevoie în continuare de ajutor.
 Vizualizări articol: 2156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fetiţa rămasă fără auz în urma unei meningoencefalite acute are nevoie în continuare de ajutor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei