Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2016 - Anul XXI, nr. 166 (6279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Nu au renunţat

Charterul Suceava – Antalya a decolat sâmbătă către Turcia cu 154 de turişti la bord

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tentativa de lovitură de stat din Turcia nu i-a speriat pe turiştii care trebuiau să plece sâmbăta trecută din Suceava către Antalya. Cursa aeriană Suceava – Antalya a decolat sâmbătă către Turcia cu 154 din cei 160 de turişti care aveau cumpărate sejururi de o săptămână în cea mai cunoscută zonă turistică din această ţară. Deşi informaţiile cu privire la situaţia din Turcia nu erau foarte clare la începutul zilei de sâmbătă, cu câteva ore înainte de decolarea avionului de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” turiştii care aveau cumpărate bilete pentru Antalya au ocupat până la refuz zona aerogării în care se făcea check-in-ul.

Deşi nu au renunţat la sejurul în Turcia, mai mulţi dintre turiştii cu care am vorbit sâmbătă au declarat că au totuşi anumite temeri, dar speră că nimic rău nu se va întâmpla şi că vor avea o vacanţă frumoasă.

Unul dintre aceştia, Liviu Gâza, din Suceava, ne-a declarat că este convins de faptul că autorităţile din Turcia au luat toate măsurile pentru siguranţa turiştilor. „Cred că Turcia îşi protejează turiştii pentru că, altfel, vor păţi ca Egiptul. Cred că siguranţa pe aeroporturi e la capacitate maximă. Ceea ce s-a întâmplat nu ne va afecta pentru că oricum mergem la un resort în care avem de toate. Singura opţiune în plus era vizitarea expoziţiei florare din Antalya, şi poate acum vom renunţa la ea”, a spus Liviu Gâza.

 

Deşi a fost sfătuit să nu plece în Turcia, un sucevean nu a renunţat la concediul în Antalya

Un alt sucevean, Petru Giurcă, ne-a declarat că înainte de a pleca în concediu a stat toată noaptea pentru a urmări evenimentele din Turcia, în cele din urmă luând decizia să nu renunţe la concediu, pe care şi l-a planificat de câteva luni. Având dublă cetăţenie, română şi belgiană, Petru Giurcă ne-a declarat că în dimineaţa zilei de sâmbătă a sunat la ambasada Belgiei, dar şi la autorităţile române, în ambele cazuri primind sfatul să nu plece în Turcia sau să mai aştepte câteva zile.  „Am o strângere de inimă, dar acum ce o fi o fi. Am plătit concediul, am sunat la agenţie, banii nu îi primim înapoi, mergem pe risc. Am o temere mai mult pentru copii. Dar avem o rudă care a plecat de dimineaţă de la Bucureşti, a ajuns şi mi-a spus că e în regulă. În Antalya erau doar soldaţi cu armele, dar e în regulă. Mai aveam planificate nişte ieşiri în afara hotelului, dar mă voi gândi de două ori dacă le vom face”, a spus Petru Giurcă înainte de a se îmbarca în avionul către Antalya.

 

Reprezentantul tour-operatorilor dă asigurări că vacanţa în Antalya este sigură

Prezent la aeroport înainte de decolarea avionului către Turcia, reprezentantul agenţiei de turism Life Tour din Suceava, Vasile Nistor, ne-a declarat că turiştii care aveau cumpărate bilete pentru Antalya s-au informat şi vineri seara, şi sâmbătă dimineaţa, dacă zborul lor va fi operat sau nu. Vasile Nistor a spus că sâmbătă dimineaţă a primit o notificare de la Eurocontrol în care se preciza că avioanele pot să survoleze spaţiul aerian turc şi pot să decoleze şi să aterizeze în siguranţă în Turcia. „Prin urmare, zborul Suceava – Antalya nu înregistrează nici o întârziere, nefiind anulat. Pe această cursă avem 160 de pasageri. Tot azi (nr. - sâmbătă) se întorc din Antalya 162 de pasageri care şi-au încheiat vacanţa”, a spus Vasile Nistor, reprezentatul în Suceava a tour-operatorilor care operează cursa aeriană către Antalya, Calypso şi Prestige Tours. El a precizat că după tentativa de lovitură de stat din Turcia a fost sunat de mai mulţi dintre turiştii care aveau cumpărate sejururi în Antalya, însă nici unul dintre aceştia nu a spus că renunţă la vacanţă. „În Antalya nu au fost incidente, nu au fost probleme de securitate. Iar românii cu siguranţă nu vor renunţa foarte uşor la o destinaţie atât de îndrăgită cum este Antalya. Ne-au sunat să întrebe dacă partenerii noştri sunt pregătiţi, dacă îi aşteaptă în Antalya, dacă este în siguranţă pe aeroport. Şi bine-nţeles, partenerii noştri Prestige Tours şi Calypso Tour au luat toate măsurile necesare astfel încât vacanţele să se deruleze în mod normal, fără a fi afectate de evenimentele de la Istanbul”, a adăugat Vasile Nistor.

De precizat că la finalizarea procedurilor de check-in, dintre cei 160 de turişti care aveau cumpărate vacanţe, două familii, patru adulţi şi doi copii, nu s-au prezentat la îmbarcare, fără a se cunoaşte motivele exacte pentru care au renunţat la concediul în Turcia.

 

Sucevenii care s-au întors sâmbătă din Turcia au răsuflat uşuraţi că au ajuns acasă

Tot sâmbătă, la Suceava a aterizat şi aeronava în care se aflau 162 de turişti, majoritatea suceveni, care şi-au încheiat sejurul în Turcia exact în momentul tentativei eşuate de lovitură de stat. Deşi s-au bucurat pentru vacanţa pe care au avut-o, sucevenii care s-au întors acasă ne-au povestit că atât vineri, cât sâmbătă dimineaţă, informaţiile cu privire la situaţia din Turcia nu erau foarte clare şi exacte. Marius Iuzic, unul dintre cel care s-a întors sâmbătă din Turcia, ne-a spus că vineri seara au aflat că în Turcia s-a încercat o lovitură de stat, moment în care la hotelul în care erau cazaţi s-a instalat panica. „Ghidul ne-a spus să stăm liniştiţi. A fost aşa o senzaţie ... nu ştiam dacă să părăsim hotelul, pentru că pe site-ul MAE era indicat să nu părăsim locurile de cazare până la noi informaţii. Ceea ce nu a mai apărut. De la ghid ni s-a spus că pe aeroportul din Antalya nu e nici o problemă şi că se zboară, iar din mass-media am citit că s-au ridicat restricţiile de zbor către Turcia. Dar pe site-ul MAE încă se continua să se spună să evităm accesul în Turcia. Ne temeam cumva şi aveam senzaţia aia că ni se spune să părăsim hotelul, şi apoi că se spală pe mâini şi nu mai au nici o treabă cu noi. Asta a fost senzaţia în dimineaţa de sâmbătă. Nu ştiam dacă este adevărat că nu sunt probleme sau vor să scape de noi”, a declarat Marius Iuzic. În cele din urmă, acesta a spus că este bucuros că a ajuns acasă, împreună cu familia, şi că nu s-a întâmplat nimic.

Calypso şi Prestige Tours sunt primii tour-operatori care au lansat un charter Suceava – Antalya, cu plecare de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”. Zborurile au o singură frecvenţă săptămânală, sâmbăta, şi vor fi operate până în data de 17 septembrie 2016. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Charterul Suceava – Antalya a decolat sâmbătă către Turcia cu 154 de turişti la bord.
 Vizualizări articol: 2872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Charterul Suceava – Antalya a decolat sâmbătă către Turcia cu 154 de turişti la bord5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei