Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2016 - Anul XXI, nr. 166 (6279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Note majorate

Alţi patru elevi din judeţ au obţinut media 10 la bac după rezolvarea contestaţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul elevilor suceveni cu 10 pe linie la examenul de bacalaureat s-a dublat după ce, după soluţionarea contestaţiilor, alţi patru candidaţi au obţinut media maximă. Este vorba despre Adrian Gabriel Florescu, de la Colegiul Naţional Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Maria Iuliana Levinschi, de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Magda Mădălina Olaru şi Alexandra Ionela Andriciuc, ambele de la Colegiul Naţional “Ștefan cel Mare” Suceava.

Cei patru tineri se alătură altor patru absolvenţi din judeţ care au fost notaţi cu 10 pe linie la examenul de bacalaureat: Daniel Ciobanu - Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, Adina Luisa Lavric - Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Andreea Nistor - Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, şi Mihai Prelipcean - Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

 

A obţinut 10 la istorie, după ce iniţial a fost notată cu 8,40

Siguri fiind de faptul că au rezolvat corect toate exerciţiile probelor de examen, cei patru elevi au depus contestaţie, cu toate că notele obţinute iniţial erau aproape de 10. Au stat cu sufletul la gură până la publicarea rezultatelor finale, însă pentru ei aşteptarea s-a meritat, notele finale confirmându-le faptul că au predate teze perfecte.

Un caz cu multe semne de întrebare este cel al elevei Maria Iuliana Levinschi, de la Colegiul de Artă, care a fost notată iniţial, la Istorie, cu nota 8,4, aceeaşi lucrare fiind notată cu 10 după soluţionarea contestaţiei.

Diferenţa considerabilă dintre nota iniţială şi nota primită după recorectare, de 1,6 puncte, ar fi putut face diferenţa dintre “Admis” şi “Respins” la o facultate reputată, eroarea fiind reglată doar datorită elevei.

De asemenea, reevaluarea tezei la matematică i-a adus ştefanistei Alexandra Ionela Andriciuc 0,15 sutimi, suficient pentru a ajunge la nota maximă.

Cu 9,9 fusese notat Adrian Gabriel Florescu, la proba de chimie, tânărul obţinând 10 după soluţionarea contestaţiei. Tot 9,9 a primit şi Magda Mădălina Olaru la proba de matematică, după recorectare lucrarea fiind notată cu 10.

 

68 de candidaţi au promovat bacul, după recorectarea tezelor

Rezultatele examenului de bacalaureat a produs nemulţumiri în rândul multor candidaţi, 1.579 de contestaţii fiind depuse de candidaţii care au solicitat recorectarea tezelor.

977 de lucrări au aceeaşi notă şi după soluţionarea contestaţiilor, 170 de note au fost scăzute (6 note scăzute cu puncte în intervalul 1,5 – 2,2 puncte şi 164 note scăzute cu puncte în intervalul 0,05 – 1,49 puncte), iar 432 de note au fost crescute (27 note crescute cu puncte în intervalul 1,5 – 2,5 puncte şi 405 note crescute cu puncte în intervalul 0,05 – 1,49 puncte).

La nivel de judeţ procentul de promovabilitate a crescut, după recorectarea tezelor, la 72,55%, 71,19% fiind procentul iniţial.

68 de elevi care nu obţinuseră note de trecere la bac au fost declaraţi promovaţi după recorectare.

După contestaţii, cele mai multe medii aparţin intervalului 8 – 8,99 (1.021 de note). 911 medii aparţin intervalului 7 – 7,99, 889 de medii sunt între 6 şi 6,99, iar 789 sunt între 9 – 9,99.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alţi patru elevi din judeţ au obţinut media 10 la bac după rezolvarea contestaţiilor.
 Vizualizări articol: 2420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Alţi patru elevi din judeţ au obţinut media 10 la bac după rezolvarea contestaţiilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei