Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2016 - Anul XXI, nr. 166 (6279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tentativă de omor

27 de ani de închisoare pentru indivizii care au tăbărât peste doi oameni în casă, cu săbii şi topoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei indivizi de etnie romă au fost condamnaţi la câte 9 ani de închisoare fiecare, pentru o gravă faptă de agresiune comisă pe 31 august 2015. Sentinţa a fost dată de Tribunalul Suceava şi poate fi contestată cu apel. Novac Szucs, în vârstă de 42 de ani, din Gura Humorului, Dănilă Szucs, în vârstă de 27 de ani, frate cu primul, şi Dănilă Suciu, de 32 de ani, ultimul cu domiciliul în Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, dar aciuat şi el la Gura Humorului, au fost găsiţi vinovaţi pentru comiterea faptei de tentativă de omor. Toţi trei sunt închişi în Penitenciarul Botoşani, după ce au fost săltaţi de poliţişti la câteva zile după agresiune, iar ulterior judecătorii i-au arestat, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Scene de coşmar: uşă spartă cu toporul, pat folosit ca scut la lovituri

Grava agresiune a plecat de la rivalitatea dintre doi bărbaţi. Cei care aveau să fie bătuţi până la urmă au fost un frate al celui vizat şi concubina sa.

Pe 31 august, în jurul orei 22.45, Postul de Poliţie Arbore a fost sesizat că la o asistentă medicală din sat s-a prezentat Marius Adamiuc, în vârstă de 29 de ani, din Arbore, împreună cu concubina sa, Natache Vogi, de 19 ani, ambii având leziuni prin înţepare cu obiecte tăietoare. Cei doi au relatat că, în timp ce se aflau în casa lor din satul Clit, au fost atacaţi de trei bărbaţi. Scenele petrecute în seara de 31 august au fost de coşmar. Uşa locuinţei a fost spartă cu un topor şi forţată cu o rangă, după care atacatorii au tăbărât pe cei doi. Cel puţin în cazul tânărului, concluzia anchetatorilor a fost că acesta a scăpat cu viaţă pentru că a ştiut să reacţioneze la atac.

Tânărul atacat în casă s-a apărat cu patul pe care dormea, pe care l-a folosit, cu tot cu saltea, ca scut împotriva loviturilor. Chiar şi aşa acesta a suferit multiple plăgi înţepate. Agresorii s-au urcat apoi într-un taxi cu care au venit în zonă şi au dispărut de la faţa locului.

 

Atacat în „contul” răzbunării pe fratele său

Tot conflictul a plecat de la rivalitatea dintre fratele tânărului bătut, un anume Nicuşor Adamiuc, şi Novac Szucs, în vârstă de 42 de ani, din Gura Humorului. Acesta din urmă l-ar fi avertizat pe primul că se va răzbuna atât pe el, cât şi pe familia sa.

În aceste condiţii, rezultă din anchetă, Novac Szucs, principalul agresor, împreună cu fratele său şi al treilea complice, au pus la cale un plan de răzbunare sângeroasă. Pe 31 august, după ce şi-au făcut curaj cu alcool, cei trei au plecat cu un taxi, mai întâi în căutarea lui Nicuşor Adamiuc, care stă tot în Gura Humorului. Cum pe acesta nu l-au găsit, au plecat la Arbore, pentru a se răzbuna pe fratele lui.

Consideraţi periculoşi, cei trei inculpaţi au fost ridicaţi de la casele lor, pe 4 septembrie, în urma unei acţiuni la care au fost mobilizate numeroase forţe de poliţie, inclusiv grupe de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 de ani de închisoare pentru indivizii care au tăbărât peste doi oameni în casă, cu săbii şi topoare.
 Vizualizări articol: 8292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
27 de ani de închisoare pentru indivizii care au tăbărât peste doi oameni în casă, cu săbii şi topoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei