Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iul 2016 - Anul XXI, nr. 164 (6277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bucurie

Zi de sărbătoare şi mulţumire la Mănăstirea Podu Coşnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul Mihai Negrea, a oferit, în urmă cu zece ani, adăpost şi hrană primilor patru copii care aveau să pună bazele unui aşezământ pentru cei care au nevoie de sprijin părintesc. Primii copii ajunşi la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Podu Coşnei, situată la intrarea în comuna Poiana Stampei, au fost patru fraţi care locuiau în zonă. Rămaşi orfani de mamă, după ce femeia a murit înecată, cu un tată paralizat care nu putea să aibă grijă de ei, cei patru fraţi au fost luaţi în grijă de părintele Negrea, la început, să mănânce o masă caldă la mănăstire, iar într-o zi au rămas cu totul acolo. După cei patru fraţi, au urmat şi alţi copii care au ajuns în grija preotului Negrea.

Pe lângă cele necesare traiului, cei patru fraţi au primit la Mănăstirea Podu Coşnei educaţie şi exemplu de comportament în viaţă. Toţi cei patru fraţi au urmat cursuri cu calificări căutate pe piaţa muncii, respectiv băieţii au devenit constructori, iar sora mai mare, Ioana, a terminat o şcoală profesională în domeniul turism şi alimentaţie publică. După ce a parcurs perioada copilăriei şi o parte din cea a adolescenţei alături de oameni străini, dar foarte apropiaţi sufletului, Ioana lucrează la Centrul social pentru copii care funcţionează pe lângă Mănăstirea din Podu Coşnei, iar fraţii ei, cu sprijinul Mănăstirii şi al unor oameni de bine din zonă, îşi vor ridica o casă peste drum de locul unde au copilărit, Mănăstirea Podu Coşnei.

„Au fost primii copii primiţi la mănăstire, sunt ca şi copiii mei, iar acum am bucuria ca una din fetele crescute aici să se mărite. La oficierea căsătoriei va fi prezent şi ÎPS Pimen, cel care sprijină centrul nostru, iar ca şi părinţi spirituali vor fi alţi doi vrednici gospodari din zona noastră, primarul comunei Coşna şi primarul comunei Poiana Stampei. Îi invităm pe cei care vor să fie alături de Ioana şi de viitorul ei soţ, sâmbătă, 16 iulie, la ora 17,00, la cununia religioasă ce va avea loc la mănăstirea noastră. Ioana are 20 de ani, este un copil bine crescut şi şi-a ales un om pe măsură tot din zona noastră”, ne-a spus cu emoţie preotul Mihai Negrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zi de sărbătoare şi mulţumire la Mănăstirea Podu Coşnei.
 Vizualizări articol: 2935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zi de sărbătoare şi mulţumire la Mănăstirea Podu Coşnei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei