Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iul 2016 - Anul XXI, nr. 164 (6277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Semnal de alarmă

Poliţiştii rutieri se pregătesc de ce este mai rău: statistic, a doua jumătate a anului aduce o creştere alarmantă a numărului accidentelor grave

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava au realizat o analiză foarte interesantă cu privire la dinamica accidentelor rutiere grave care au loc în judeţul Suceava. Analiza arată, fără echivoc, că atât în 2014, cât şi în 2015, semestrul II a adus mult mai multe accidente rutiere grave. Comisarul-şef Sorin Ursachi, şeful Serviciului Rutier Suceava, a subliniat că cifrele sunt foarte elocvente, creşterile fiind la absolut toate capitolele, fie că este vorba de accidente grave, accidente uşoare sau număr de decedaţi în accidente.

„Aceste realităţi arătate de cifre ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru participanţii la trafic. Sperăm ca aceştia să fie mai prudenţi şi să se gândească de două ori înainte de a se grăbi ori de a se urca băuţi la volan”, a transmis şeful Serviciului Rutier, subliniind că, de la începutul anului, 50 de oameni şi-au pierdut deja viaţa în accidente.

 

Diferenţele enorme care rezultă din analize 

Statistica arată că, în 2014, în al doilea semestru al anului, s-au petrecut cu 45% mai multe accidente grave decât în primele şase luni, în timp ce în 2015, creşterea din semestrul II este de 65%.

În 2014, în al doilea semestru, numărul morţilor în accidente a crescut cu 129% faţă de primele şase luni, în timp ce în 2015 creşterea a fost de 61%.

Referitor la accidentele uşoare, în 2014, în al doilea semestru, creşterea a fost de 103%, în timp ce în 2015, ultimele 6 luni au adus o creştere de 82% a numărului de evenimente rutiere. 

„Cifrele sunt, din păcate, foarte clare. Este o diferenţă enormă între cele două semestre şi nu putem decât să sperăm că în acest an nu vor mai fi creşteri atât de mari. Din păcate, nu depinde numai de noi, cel mai important este ca şoferii, bicicliştii şi pietonii, principalele victime în accidente, să fie mai atenţi şi mai prudenţi”, a transmis comisarul-şef Ursachi.

 

Perioada critică este în lunile iulie şi august

În fiecare an, perioada critică a fost în lunile iulie şi august, când se întorc acasă sucevenii care muncesc în străinătate. Totuşi, aceste creşteri ale numărului de evenimente rutiere nu pot fi puse numai pe seama acestora: statisticile arată că în judeţul Suceava sunt mari probleme cu bicicliştii, care sunt mult mai mulţi pe şosele în lunile de vară. În general, nu este vorba de bicicliştii de nouă generaţie, care în general sunt bine echipaţi şi prudenţi, ci de cei care folosesc bicicletele în scop utilitar, de regulă în mediul rural, şi nu se asigură când intră în intersecţii ori atunci când îşi schimbă direcţiile de mers. De mult ori, aceştia sunt şi sub influenţa alcoolului. 

Şi în ceea ce priveşte pietonii, riscul de accidente este mult mai mare pe timp de vară.

 

Peste 600 de amenzi şi 42 de permise reţinute, în trei zile

Poliţiştii rutieri încearcă să reducă numărul de accidente prin cât mai multe acţiuni de control în trafic. De regulă, ziua se acţionează cu radarele, iar seara şi noaptea se fac verificări cu aparatul etilotest, pentru depistarea şoferilor băuţi.

„În luna iulie, aproape în fiecare zi avem câte o acţiune de control, dacă nu chiar două sau trei, iar controalele vor continua în acelaşi ritm şi în august şi în septembrie”, a declarat comisarul-şef Sorin Ursachi.

Acţiunile de control recente demonstrează fără echivoc faptul că pe şosele sunt mulţi şoferi pericol public. 

La finele săptămânii trecute, o acţiune de control cu efective sporite de poliţie, în intervalul 8-10 iulie, s-a soldat cu reţinerea unui număr record de permise de conducere: nu mai puţin de 42 de şoferi au rămas pietoni, cei mai mulţi pentru consum de alcool, urmaţi de cei înregistraţi de radare cu viteză excesivă.

În cadrul acţiunii de control au fost aplicate şi 600 de amenzi, în valoare de 234.000 de lei. Mai mult de jumătate dintre aceste amenzi au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii rutieri se pregătesc de ce este mai rău: statistic, a doua jumătate a anului aduce o creştere alarmantă a numărului accidentelor grave.
 Vizualizări articol: 7303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii rutieri se pregătesc de ce este mai rău: statistic, a doua jumătate a anului aduce o creştere alarmantă a numărului accidentelor grave0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei