Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iul 2016 - Anul XXI, nr. 162 (6275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Începând de luni

Ajutoarele alimentare de la UE se distribuie în baza listelor de aşteptare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna aceasta, începând de luni, au început să fie distribuite pachetele cu ajutoare alimentare trimise de Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate din municipiul Suceava.

Operaţiunea, gestionată de Primăria Suceava, se desfăşoară în Burdujeni, la parterul clădirii Orizont Plaza, construită lângă fostul magazin Billa, unde, în baza listelor de aşteptare întocmite până acum, zilnic sunt distribuite aproximativ 800 de pachete cu produse alimentare.

Un pachet conţine 3 kg de făină albă de grâu; 3 kg de mălai; 0,8 kg de paste făinoase; 2 kg de zahăr; 2 kg de orez; 1 kg de fasole boabe; o conservă de carne de vită şi 2 conserve de pastă de tomate. Fiecare beneficiar primeşte câte 2 cutii, cântărind în total 16,1 kg. Distribuirea pachetelor cu alimente de la UE se face între orele 09.00 – 14.00, de luni până vineri, inclusiv.

Listele de aşteptare întocmite acoperă întreaga săptămână, dar de săptămâna viitoare, adică din 18 iulie, vor fi distribuite produsele şi celor care nu s-au interesat din timp de distribuirea acestora, la Direcţia de Asistenţă Socială, care funcţionează în sediul de primărie din Burdujeni.

În prezent, pe listele de beneficiari ai ajutoarelor alimentare de la UE figurează 6.580 de persoane, dar numărul pachetelor cu produse alimentare repartizate Sucevei este mult mai mare, de 15.254 de cutii, suficient cât pentru 7.627 de persoane.

Persoanele cei care nu sunt pe liste, dar care sunt îndreptăţite să beneficieze de aceste ajutoare alimentare sunt aşteptate cu acte justificative aferente categoriei lor, pentru a fi trecute pe listele suplimentare şi a primi pachetele cuvenite. Au drept la această formă de sprijin familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie complementară; şomerii cu o indemnizaţie de până la 450 de lei; pensionarii cu o pensie sub 450 de lei; beneficiarii indemnizaţiei sociale pentru pensionari, al căror venit se află sub 450 de lei pe lună; persoanele cu handicap grav, adulţi şi copii; persoanele beneficiare ale prevederilor legilor speciale. 

Atunci când activitatea de distribuire a pachetelor alimentare se va apropia de final, dacă mai rămân în stoc multe pachete cu alimente, se va face o compensare cu primăriile din judeţ, apoi cu alte judeţe care au un număr deficitar de ajutoare de la UE, iar de nu e cazul, se va trece la întocmirea unor liste suplimentare de redistribuire a alimentelor rămase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutoarele alimentare de la UE se distribuie în baza listelor de aşteptare.
 Vizualizări articol: 3961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ajutoarele alimentare de la UE se distribuie în baza listelor de aşteptare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei