Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2016 - Anul XXI, nr. 160 (6273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment retro

„Fabricat în România” - mărci româneşti clasice aduse în faţa sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mărci româneşti care au făcut istorie pe străzi acum câteva zeci de ani au fost expuse, sâmbătă, pe platoul de la intrarea Iulius Mall Suceava la „Fabricat în România”, eveniment retro dedicat exclusiv automobilelor şi motocicletelor autohtone. A fost prima expoziţie retro din Suceava la care au fost admise doar mărci autohtone, astfel că prezenţa nu a fost una prea numeroasă: sucevenii au putut admira totuşi mai multe Dacii 1300, din perioada 1969-1980, o Dacia 1.100 din 1970, o motocicletă cu ataş şi o motocicletă Mobra 50.

Dănuţ Crainiciuc, suceveanul cunoscut ca cel mai mare colecţionar de Dacii 1300 din România, a expus pentru prima dată în Suceava cea mai valoroasă maşină din colecţia sa, Dacia 1300 din 1969, primul an în care s-a fabricat modelul, cu seria de şasiu 00002. Este doua maşină din istoria modelului, iar cea cu seria de şasiu 00001 a fost casată cu mulţi ani în urmă. Automobilul restaurat şi atestat ca vehicul istoric a fost recunoscut ca cea mai veche Dacia 1300 care mai există. La finele lunii iunie, Dănuţ Crainiciuc a luat cu această maşină locul I la Concursul de Eleganţă Sinaia 2016, desfăşurat sub înaltul patronaj al Casei Regale a României. Pe lângă valoarea dată de seria pe care o are, Dacia 1300 a suceveanului are ca principal atu restaurarea impecabilă, până la ultimul detaliu. Acest aspect a fost remarcat şi la concursul de eleganţă de înaltă ţinută de la Sinaia.

Printre cei care au expus maşini, sâmbătă, la Suceava, s-au aflat şi doi pasionaţi din Neamţ, Iustin Stafie şi Vasile Archip, primul cu o Dacia 1300 din 1973, iar al doilea cu o Dacia 1300 din 1980.

Iulian Todirică, din Fălticeni, a participat la „Fabricat în România” cu un superb automobil Dacia 1100 pe care îl are în colecţie, în timp ce motocicletele au fost aduse de Nelu Bîrîiac din Ipoteşti, care deţine numeroase automobile şi motociclete retro.

Dănuţ Crainiciuc, organizatorul evenimentului, a precizat că în judeţul Suceava sunt în jur de 20 de automobile româneşti care sunt atestate ca vehicule istorice, opt fiind ale sale. Cele mai multe sunt Dacii 1300, însă sunt atestate şi două Dacii 1100, dar şi Dacii mai noi, model 1310.

Ca să îndeplinească standardele atestării ca vehicul istoric, un automobil trebuie să aibă cel puţin 30 de ani vechime, să fie în stare bună de funcţionare şi în cea mai mare parte original. 

„Fabricat în România” a fost organizat de Retro Mobil Club România în doar trei oraşe din ţară– Bucureşti, Baia Mare şi Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fabricat în România” - mărci româneşti clasice aduse în faţa sucevenilor.
 Vizualizări articol: 4462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
„Fabricat în România” - mărci româneşti clasice aduse în faţa sucevenilor4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei