Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iul 2016 - Anul XXI, nr. 159 (6272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oameni revoltaţi

E.ON a constatat încă din 2015 că o reţea este îmbătrânită şi trebuie schimbată, însă lucrarea se va realiza cel mai devreme la anul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania E.ON a constatat, încă din luna martie a anului trecut, faptul că o reţea de joasă tensiune din comuna Bilca este îmbătrânită şi în stare foarte proastă, cauză din care calitatea energiei electrice este scăzută, însă lucrările de modernizare se vor face abia în 2017, dacă se vor face şi atunci. Asta reiese negru pe alb din corespondenţa oficială pe care un bărbat din Bilca, în numele mai multor consăteni, a avut-o cu E.ON. Oamenii sunt revoltaţi pe bună dreptate că o lucrare urgentă este amânată foarte mult timp, iar ei nu au parte de servicii decente. Iniţial, lucrarea a fost aprobată şi introdusă în Planul de investiţii pentru 2015-2016, însă în ultimul răspuns oamenii au primit o nouă amânare pentru anul 2017.

 

Reţeaua este din 1963

Ioan George Horodnic, din comuna Bilca, a transmis sesizări, în numele a 15 familii, în care a subliniat că reţeaua de joasă tensiune a fost făcută din 1963, pe stâlpi din lemn, care sunt putrezi, în timp ce conductorii sunt rupţi şi cârpiţi.

„Instalaţia electrică este depăşită din punct de vedere tehnic şi ne pune în pericol toate bunurile electrocasnice”, ne-a declarat bărbatul. Incidente petrecute în ultimii ani confirmă aceste probleme, iar echipele din teren ale E.ON le-au constatat încă din prima parte a anului 2015.

 

Răspunsul încurajator al E.ON

“Situaţia semnalată de petent a fost în atenţia companiei E.ON Distribuţie România SA încă din anul 2015, când a fost efectuată o analiză asupra cazului, drept care în luna martie 2015 s-a promovat prin referat lucrarea de <Reabilitare reţea de joasă tensiune pe stâlpi de lemn aferentă PTA 14 Bilca, comuna Bilca judeţul Suceava>. Această lucrare a fost introdusă în Planul de Investiţii pentru 2015-2016. Lucrarea este în fază de proiectare la societatea ELDIS Proiect Botoşani SRL şi vom contracta execuţia lucrării în cel mai scurt timp de la finalizarea proiectului”, se arată într-un răspuns transmis de companie lui Ioan George Horodnic, în luna martie a acestui an.

Bărbatul a reclamat calitatea serviciilor proaste şi la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, însă instituţia nu a luat vreo măsură de sancţionare tocmai pentru că E.ON a transmis că lucrarea de reabilitare este în faza de proiect şi urmează a fi executată în anul 2016.  

 

Ultimul răspuns, o amânare cu încă un an

Surpriză sau nu, ultimul răspuns primit de bărbatul din Bilca de la E.ON, pe data de 2 iunie, a fost tranşant şi deloc pe placul lui şi al consătenilor:

“Lucrarea de reabilitare se află în stadiul de elaborare a proiectului tehnic de către societatea Eldis Proiect Botoşani şi este alocată ca execuţie pentru anul 2017, astfel încât la această dată nu avem disponibil un proiect tehnic, acesta nefiind finalizat”, se arată în răspunsul semnat de Doina Lazarovici, de la Departamentul Centru Relaţii Clienţi al E.ON.

Aşadar, abia în 2017 pot spera oamenii din Bilca să aibă acces la servicii decente de energie electrică.  În tot acest timp, au de plătit facturi şi rămân foarte des fără curent electric.

Probleme ca aceasta sunt în foarte multe zone din judeţul Suceava. Compania E.ON face „performanţă” în 2016 cu reţele vechi de zeci de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E.ON a constatat încă din 2015 că o reţea este îmbătrânită şi trebuie schimbată, însă lucrarea se va realiza cel mai devreme la anul.
 Vizualizări articol: 5051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
E.ON a constatat încă din 2015 că o reţea este îmbătrânită şi trebuie schimbată, însă lucrarea se va realiza cel mai devreme la anul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mafia E.ON trimis de
(10 iul 2016, 21:44:24
Atat timp cat E.ON detine monopolul in producerea si distribuirea energiei electrice,legile sunt in favoarea lor si defavoarea cetateanului fac orice doresc.E.ON vrea doar sa incaseze facturi fara sa faca nici o investitie.Politica E.ON este ca abonatii sa faca investitia in modernizarea retelei electrice iar apoi sa devina in proprietatea lor
2.   Mafia E.ON trimis de
(10 iul 2016, 22:18:23
Rusine E.ON

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei