Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2016 - Anul XXI, nr. 152 (6265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Detalii anchetă

Poliţistul de frontieră care făcea contrabandă purta, pentru derută, o uniformă de serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agentul de poliţie de frontieră prins în timp ce efectua un transport de ţigări de contrabandă, în apropiere de graniţa cu Ucraina, purta, pentru derută, o uniformă de camuflaj specifică agenţilor de frontieră. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care au solicitat arestarea preventivă a bărbatului, au subliniat în faţa judecătorilor gravitatea faptei comise de Vasile Marocico: „a acţionat purtând o uniformă de camuflaj specifică agenţilor de frontieră, pe care o deţinea în virtutea funcţiei pe care o exercită, folosită în scopul inducerii în eroare a colegilor săi aflaţi în patrulare şi întrebuinţând în interes personal date operative privind supravegherea frontierei de stat”.

Vasile Marocico, în vârstă de 51 de ani, domiciliat în Ulma, agent la Sectorul de Poliţie de Frontieră Brodina, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Rădăuţi, la propunerea procurorilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

Din anchetă rezultă că, marţi dimineaţă, în jurul orei 7.00, poliţistul, aflat în timpul liber, ar fi preluat de la un complice, la aproximativ 50 m faţă de linia de frontieră, cantitatea de 7.470 pachete cu ţigări. El a fost prins în flagrant de colegii săi, poliţişti de frontieră, în timp ce încărca ţigările într-un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero. Agentul a încercat să fugă, cu tot cu maşină, fiind urmărit, iar colegii săi trăgând şi un foc de armă în încercarea de a-l opri.

„La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenție, care a procedat la cercetarea și supravegherea zonei, iar la aproximativ 1 km a fost descoperit, abandonat în pădure, autoturismul folosit la activitatea infracțională, iar în apropiere a fost reținută o persoană care nu își justifica prezența în zonă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Persoana în cauză era nimeni altul decât agentul de poliţie care, rezultă din anchetă, era contrabandist în timpul liber.

Ţigările de contrabandă, toate de provenienţă Ucraina, evaluate la 82.170 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, a fost indisponibilizat şi autoturismul de teren, evaluat la 8.000 de lei.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației, care are în subordine activitatea poliţiştilor de frontieră suceveni, a anunţat că a dispus cercetarea prealabilă a agentului. Acesta va fi pus la dispoziţie şi dacă va fi găsit vinovat îşi va pierde locul de muncă.  

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, poliţistul se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul de frontieră care făcea contrabandă purta, pentru derută, o uniformă de serviciu.
 Vizualizări articol: 2052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţistul de frontieră care făcea contrabandă purta, pentru derută, o uniformă de serviciu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei