Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 iul 2016 - Anul XXI, nr. 152 (6265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Piromanul de la Rădăuţi, acuzat de incendierea a trei maşini, a fost prins ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost reţinut, aseară, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, fiind acuzat de incendierea a două maşini, fapte petrecute zilele trecute la Rădăuţi. Suspectul, Florin Nicolaică, este individul care este anchetat de câteva luni de zile şi pentru incendierea maşinii unui ofiţer de poliţie judiciară din Rădăuţi, în luna septembrie a anului trecut.

Anchetatorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava l-au avut de la început în capul listei de suspecţi pe Nicolaică, însă au muncit în ultimele zile pentru a aduna probatoriu împotriva sa.

 

Incendieri trase la indigo

În noaptea de 23 spre 24 iunie a.c., un autoturism marca Mercedes Benz, parcat pe strada Dimitrie Dan din municipiul Rădăuţi, în faţa casei proprietarului, Todirel V., a luat foc violent, din interiorul maşinii. Pompierii au găsit un incendiu deja extins, maşina fiind distrusă în proporţie de aproximativ 80%.

În noaptea de 26 spre 27 iunie, tot în Rădăuţi, şi tot pe strada Dimitrie Dan, a mai luat foc o maşină, un Opel Corsa.

La faţa locului s-a constatat că incendiul a pornit din interiorul autoturismului şi exista pericol de propagare la întreaga maşină, dar şi la casa aflată în imediata apropiere. Autoturismul Opel Corsa îi aparţine localnicului Ioan P., cel care locuieşte în casa lângă care era parcată maşina.

Pompierii nu au mai putut salva maşina, care a ars în proporţie de 80%.

Modul de acţiune a fost identic: un geam lateral a fost spart, iar în interior a fost aruncat un material inflamabil.

Cel puţin unul dintre păgubiţi l-a acuzat de faptă pe Nicolaică, cu care ar fi avut anterior un conflict.

 

Incendierea BMW-ului unui poliţist

Pe 6 septembrie 2015,un autoturism BMW, parcat la marginea unei străzi din Rădăuţi, a fost cuprins de un violent incendiu. Pompierii ajunşi la faţa locului aveau să stabilească în scurt timp că focul a fost provocat intenţionat, în interior, cu flacără deschisă, după ce a fost spart unul din geamurile laterale ale autoturismului. Autoturismul era în proprietatea unui poliţist în vârstă de 54 de ani, unul dintre cei mai experimentaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Rădăuţi. Poliţistul îşi lăsase maşina peste drum de casa sa, în faţa unei case nelocuite. 

Anchetatorii au ajuns relativ repede la un suspect, acelaşi Florin Nicolaică. Cunoscut ca un om violent, cu antecedente penale, acesta fusese eliberat la sfârşitul lunii iunie 2015 din Penitenciarul Botoşani. El a fost trimis în judecată şi condamnat tocmai pentru agresarea unui poliţist, coleg cu proprietarul BMW-ului.

 

Antecedentele lui Florin Nicolaică

Pe 1 iulie 2014, poliţiştii rădăuţeni au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat a agresat mai multe persoane în trafic. Respectivul a fost identificat în persoana lui Florin Nicolaică, pe atunci în vârstă de 38 de ani, din localitate, care a fost contactat şi chemat la sediul poliţiei pentru audieri. La sediul poliţiei suspectul a refuzat să sufle în etilotest, iar apoi, la Spitalul municipal Rădăuţi, a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vedere stabilirii alcoolemiei. A fost readus la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, unde, a rezultat din anchetă, a devenit agresiv cu o altă persoană adusă la audieri, moment în care poliţiştii l-au încătuşat. În timp ce era încătuşat, bărbatul s-a repezit spre un inspector de poliţie, pe care l-a lovit cu capul în gură. Acesta a rămas fără doi dinţi şi a trebuit să suporte o intervenţie chirurgicală, medicii legişti apreciind că pentru leziunile suferite a avut nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Verdictul final în acest dosar a fost 1 an şi 3 luni de închisoare cu executare pentru Florin Nicolaică

 

Inculpat pentru prima incendiere, a petrecut doar 24 de ore în arest

După fapta de incendiere din octombrie, asupra maşinii poliţistului, suspectul a petrecut doar 24 de ore în arest, după care a fost plasat sub control judiciar. Surse apropiate anchetei au precizat că măsura controlului judiciar era cea care se impunea în acea fază a anchetei, în condiţiile probatoriului care exista.

Florin Nicolaică a negat comiterea faptei şi a refuzat să facă vreo declaraţie. Rămâne de văzut acum dacă probatoriul este mai vast, iar procurorii de la Rădăuţi vor propune arestarea preventivă a lui Nicolaică.

Florin Nicolaică are un cazier bogat, pentru fapte cu violenţă, comise încă din anii 1990. Cea mai mare condamnare pe care a avut-o a fost la 5 ani de închisoare.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată Florin Nicolaică se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piromanul de la Rădăuţi, acuzat de incendierea a trei maşini, a fost prins ieri.
 Vizualizări articol: 5102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Piromanul de la Rădăuţi, acuzat de incendierea a trei maşini, a fost prins ieri3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei