Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2016 - Anul XXI, nr. 151 (6264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De plătit

Sucevenii, datori la primărie cu aproape 18 milioane de euro. Azi e ultima zi de plată fără penalităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima zi de plată a taxelor şi impozitelor locale fără penalităţi este astăzi, iar ritmul încasărilor de la începutul anului până acum determină administraţia locală să fie sceptică în legătură cu posibilitatea unui salt spectaculos. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că primăria are de încasat echivalentul a 17,984 de milioane de euro taxe şi impozite locale restante şi curente, din care 3,077 de milioane de euro de la persoane fizice şi 14,906 milioane de euro de la persoane juridice. Taxe scadente curente din 2016, care ar trebui încasate la data de 30 iunie, sunt echivalentul a aproximativ 3 milioane de euro. Lungu a arătat că cele mai mari restanţe se înregistrează la impozitul pe clădiri datorat de persoane juridice, unde suma de încasat este de 54,432 de milioane de lei, din care 9,357 de milioane de lei scadenţi la 30 iunie.

”Fac apel la agenţii economici, la persoanele fizice, să facă un efort să plătească aceste dări la primărie, atât cele restante, cât şi cele curente, pentru că altfel se adaugă majorări, penalităţi şi se dublează suma în timp. Cu toţii ne dorim să avem un oraş mai frumos, mai curat, îl dezvoltăm aşa cum trebuie, dar pentru asta trebuie să încasăm bani la primărie, ca să avem şi cu ce face aceste lucruri”, a declarat primarul Sucevei

La acest dezechilibru financiar au contribuit, în opinia primarului, atât amânarea termenului de plată fără penalităţi, de la 31 martie la 30 iunie, cât şi modificarea adusă Codului Fiscal, conform căreia contribuabilii trebuie să achite întâi amenzile şi apoi debitul. ”Doar cu 6% am încasat mai multe amenzi în 2016 decât în 2015. Foarte mulţi cetăţeni au venit în audienţă sau la mine la birou şi au solicitat să le încasăm mai întâi debitul. Nu se poate pentru că s-a modificat legislaţia şi mulţi s-au întors acasă, n-au vrut să plătească penalităţile. Nu poate să-i scutească nimeni de aceste penalităţi şi, aşa cum am anunţat, acest bulgăre de zăpadă creşte de la o zi la alta şi vor avea datorii tot mai mari la primărie”, a afirmat Lungu.

Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face online, pe portalul ghiseul.ro, sau la primărie, cu cardul sau în numerar, la ghişeu. 

”Aştept cu emoţie momentul 30 iunie pentru că avem dezechilibre în încasări şi, evident, plăţi. Executarea bugetului pe 2016 depinde în mare măsură de încasările care vor fi la data de 30 iunie”, a mai spus primarul Sucevei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, datori la primărie cu aproape 18 milioane de euro. Azi e ultima zi de plată fără penalităţi.
 Vizualizări articol: 3514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, datori la primărie cu aproape 18 milioane de euro. Azi e ultima zi de plată fără penalităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptură muruită                     Este una dintre cele mai simple versiuni pentru marinarea cărnii într-o pastă de condimente cu ulei, dar gustul final este... Citeşte