Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2016 - Anul XXI, nr. 151 (6264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lupul paznic la oi

Poliţist de frontieră, prins de colegi cu o maşină de teren burduşită cu ţigări de contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent de la Sectorul de Poliţie de Frontieră Brodina a fost prins în flagrant în timp ce efectua un transport de ţigări de contrabandă, cei care l-au depistat fiind chiar colegi de-ai săi. Halucinantul caz s-a petrecut marţi, când la nivelul Sectoarelor de Poliţie de Frontieră Izvoarele Sucevei și Brodina s-a desfăşurat o acţiune de control în zona de graniţă, pentru depistarea celor care încearcă să treacă ţigări din Ucraina peste fâşia verde.

 

Poliţistul a încercat să fugă, însă a fost prins după puţin timp

La un moment dat, poliţiştii au observat un bărbat care căra mai multe colete voluminoase spre un autoturism de teren, lângă care se afla un al doilea bărbat. Primul era probabil cărăuşul, iar al doilea cel care urma să le transporte pe teritoriul României.

La vederea poliţiştilor, cei doi s-au urcat în maşina de teren şi au încercat să fugă pe un drum forestier. Poliţiştii au tras un foc de armă în plan vertical, însă unul dintre fugari a reuşit să scape.

„La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenție, care a procedat la cercetarea și supravegherea zonei, iar la aproximativ 1 km a fost descoperit, abandonat în pădure, autoturismul folosit la activitatea infracțională, iar în apropiere a fost reținută o persoană care nu își justifica prezența în zonă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Bărbatul de lângă maşină a fost identificat în persoana lui Vasile Marocico, în vârstă de 51 de ani, cu domiciliul în comuna Ulma, agent la Sectorul de Poliţie de Frontieră Brodina, aflat la acea oră în afara turelor de serviciu.

 

Poliţist de frontieră la serviciu, contrabandist în timpul liber  

După inventarierea coletelor (cele mai multe în maşină, iar o parte abandonate pe jos, pe drumul forestier) a rezultat că erau transportate 7.470 de pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 82.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, la fel şi autoturismul de teren Mitsubishi Shogun în valoare de 8.000 de lei.

Agentul de poliţie acuzat că în timpul liber făcea contrabandă cu ţigări, un fel de lup paznic la oi, a ajuns în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Faţă de acesta s-au demarat cercetări pentru infracţiunea de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Vasile Marocico a fost reţinut în baza ordonanţei pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Poliţistul a fost arestat preventiv, ieri după-amiază, pentru 30 de zile

„Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației a dispus cercetarea prealabilă a agentului, urmând a fi dispuse măsurile prevăzute de Statutul Polițistului, care pot merge până la destituirea din poliție”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de la Sighetu Marmației, care coordonează activitatea de la Suceava. 

Ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a solicitat instanţei de judecată emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Vasile Marocico.

Judecătoria Rădăuţi a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Măsura de arestare preventivă poate fi contestată la instanţa superioară.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată, poliţistul se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist de frontieră, prins de colegi cu o maşină de teren burduşită cu ţigări de contrabandă.
 Vizualizări articol: 11675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Poliţist de frontieră, prins de colegi cu o maşină de teren burduşită cu ţigări de contrabandă3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(30 iun 2016, 14:30:44
Hmm!Oare nu asta fac si ceilalti colegi AI LUI sau ei cara cu tiru , camioanele....Alo DNA!
2.   "Halucinantul caz" trimis de
(30 iun 2016, 16:28:42
Eu cred ca autorul articolului a vrut sa fie ironic cand a zis e un caz halucinant.
E arhicunoscut faptul ca politistii sunt complicii infractorilor si ca isi primesc dreptul de fiecare data.

Acum, cu politistul de fata s-a intamplat in felul urmator: nu a mai fost multumit cu suma primita ca sa inchida ochii si atunci a intrat pe cont propriu in afacere.

3.   Organili au ridicat un pic perdeaua trimis de
(30 iun 2016, 18:07:10
Daca prinzi un post "misto" la stat "colectezi de rupi", frumos , elegant, cat de cat.
3.1  RE: Organili au ridicat un pic perdeaua trimis de
( 1 iul 2016, 19:30:36
Știi tu ce spui!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptură muruită                     Este una dintre cele mai simple versiuni pentru marinarea cărnii într-o pastă de condimente cu ulei, dar gustul final este... Citeşte