Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2016 - Anul XXI, nr. 151 (6264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Administraţie

La Colegiul Prefectural, Flutur le-a cerut şefilor de instituţii colaborare promptă şi eficientă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost invitat, ieri, la şedinţa lunară a Colegiului Prefectural Suceava, organism din care fac parte, conform legii, prefectul, subprefectul, conducătorii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte instituţii ale administraţiei publice centrale. Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat că preşedintele CJ este ”invitat de drept” la Colegiul Prefectural, în cadrul colaborării interinstituţionale. ”Îl rog pe domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, domnul Gheorghe Flutur, invitat de drept în Colegiul Prefectural, ca să ne spună câteva cuvinte asupra colegiului nostru, asupra indicatorilor, asupra ţintelor pe care le avem noi, a parcursului şi ceea ce avem noi de făcut”, a spus reprezentantul Guvernului în judeţul Suceava, prefectul Constantin Harasim.

Flutur a spus de la început că va avea o intervenţie scurtă deoarece are agenda foarte încărcată şi şi-a anunţat ”toată disponibilitatea pentru o colaborare eficientă” cu membrii Colegiului Prefectural, cu instituţiile pe care aceştia le conduc, ”pentru desăvârşirea actului de administraţie eficient”. ”Poate lumea o să spună că astea sunt vorbe standard ale unor oameni politici. Ce cred eu însă e că va trebui să avem un dialog instituţionalizat cu fiecare instituţie în parte foarte eficient şi ori de câte ori este nevoie”, a declarat preşedintele CJ.

Pentru a preveni interpretarea prezenţei sale la colegiu ca o uzurpare a funcţiilor prefectului Constantin Harasim, Flutur a explicat că, ”dacă tot ne-a ales populaţia direct sau indirect, avem un mandat din partea populaţiei, avem foarte multe mesaje pe care să le transmitem - unele către instituţiile guvernamentale naţionale, altele către instituţiile judeţene sau locale - şi chiar dacă am văzut că este o teorie, să ne uităm în fişa postului care sunt atribuţiile unui preşedinte de consiliu judeţean, o să vă cer îngăduinţa - am spus-o şi la guvern şi la miniştrii cu care am vorbit zilele astea - să sesizez problemele care simt că nu merg sau blocajele din judeţul Suceava. Eu cred că toţi suntem interesaţi să rezolvăm problemele populaţiei judeţului Suceava, să rezolvăm proiecte, să rezolvăm blocaje şi apelul meu este să fim eficienţi şi să fim mai aplicaţi în ceea ce priveşte discuţiile cu oamenii şi rezolvarea problemelor lor”, a afirmat Gheorghe Flutur.

 

”În dreptul fişei postului meu stau şi chestiuni legate de reprezentare”

Flutur a mai spus că va încerca să reprezinte cetăţenii judeţului ”de fiecare dată”, chiar dacă ”unele lucruri nu stau în dreptul fişei postului”. ”În dreptul fişei postului meu stau şi chestiuni legate de reprezentare şi de apărare a intereselor locuitorilor judeţului Suceava. În acest context, aş vrea să înţelegeţi de ce ne întâlnim în perioada următoare”, a explicat Flutur colaborarea pe care se aşteaptă să o aibă cu şefii instituţiilor descentralizate.

Şeful CJ a arătat că deja a solicitat, marţi, reprezentanţilor Romsilva şi ai Apelor Române o întâlnire de lucru în zonele afectate de inundaţii deoarece ”sunt lucruri grele, lucruri urgente la care trebuie să intervenim”, precum şi reprezentanţilor ADR Nord Est, pe tema priorităţilor proiectelor cu finanţare europeană. ”Numărul de proiecte pe care le are Suceava e mic şi trebuie să fie mult mai mare, să crească în perioada următoare, şi cred că şi dumneavoastră, instituţiile deconcentrate care aveţi posibilitatea să accesaţi proiecte, trebuie să o faceţi sau să-i învăţăm pe alţii să o facă. Avem acest atribut”, a spus Flutur.

 

Directorul Casei de Pensii şi cel al Agenţiei de Protecţie a Mediului, desemnaţi campioni la absenteism la şedinţele Colegiului Prefectural

În perioada următoare, comandamentele de lucru la Consiliul Judeţean vor deveni o regulă a actualei administraţii, indiferent dacă este vorba despre şoselele de centură ale municipiilor Suceava şi Rădăuţi, accelerarea lucrărilor de modernizare a esplanadei de la DNA - Muzeul de Istorie, extinderea magistralei de gaz metan până la Vatra Dornei, regularizarea cursurilor de apă sau susţinerea financiară a Căminului de Bătrâni de la Solca, în parteneriat cu Ministerul Muncii.

”Am văzut o modă care nu cred că e corectă, să ne plângem pe televizor că nu avem bani. Nu cred că asta este forma prin care trebuie să rezolvăm problemele unei instituţii”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Întrunirea de ieri a fost una la care s-a înregistrat o prezenţă foarte numeroasă, cu 44 de membri prezenţi, din totalul de 52. La apelul nominal de prezentare făcut la solicitarea preşedintelui Flutur, prefectul a punctat absenţa directorului Casei de Pensii, Camelia Chitul - ”ca de obicei, e prezent directorul adjunct; dvs. duceţi greul acolo”, şi a directorului Agenţiei de Protecţia Mediului, Vasile Oşean - ”la 80% dintre şedinţe a participat domnul Cocriş, înlocuitor de drept al domnului Oşean”.

După ce s-au prezentat toţi membrii Colegiului Prefectural, preşedintele Gheorghe Flutur a părăsit şedinţa, iar lucrările au continuat după procedura uzuală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Colegiul Prefectural, Flutur le-a cerut şefilor de instituţii colaborare promptă şi eficientă.
 Vizualizări articol: 3603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Colegiul Prefectural, Flutur le-a cerut şefilor de instituţii colaborare promptă şi eficientă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptură muruită                     Este una dintre cele mai simple versiuni pentru marinarea cărnii într-o pastă de condimente cu ulei, dar gustul final este... Citeşte