Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iun 2016 - Anul XXI, nr. 151 (6264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mandatul 2016-2020

Atribuţiile şi priorităţile noilor viceprimari ai Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La scurt timp după constituirea noului Consiliu Local Suceava şi alegerea celor doi viceprimari, Lucian Harşovschi şi Marian Andronache, primarul Ion Lungu le-a delegat atribuţiile pe care le vor avea în mandatul 2016-2020, în care vor face echipă pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă sucevenii şi pentru modernizarea oraşului.

Lucian Harşovschi, care are la activ alte două mandate de viceprimar, este responsabil de activitatea Direcţiei Administraţia Pieţelor (care include toate cele patru pieţe agro-alimentare din Suceava şi Bazarul), Serviciul Integrare europeană, strategii de dezvoltare (de care depinde atragerea de finanţări europene, demararea şi finalizarea proiectelor de dezvoltare a Sucevei), Compartimentul de turism, Serviciul de Salubrizare şi compartimentul de gestionare a câinilor fără stăpân, Serviciul Autorizare activităţi comerciale, precum şi Serviciul Administrare Străzi şi sistematizare rutieră.

În plus, Lucian Harşovschi va prelua şi atribuţiunile de primar în absenţa acestuia, având inclusiv drept de semnătură pe acte oficiale.

Atribuţiile viceprimarului Marian Andronache, aflat la primul său mandat de ales local, sunt de asemeni foarte importante, pentru că acesta va coordona întreaga activitate a Direcţiei Generale a Domeniului Public, a cărui director a fost până de curând, Direcţia Generală Tehnică şi de Investiţii, care include Serviciul de protecţie civilă, situaţii de urgenţă, sănătate şi securitate în muncă, Biroul Investiţii, Biroul Energetic şi de utilităţi publice, precum şi Unitatea municipală de monitorizare.

Tot sub coordonarea sa se află Serviciul Asociaţii Proprietari, unul dintre cele mai dificile, din cauza numeroaselor probleme care apar în relaţia proprietari-asociaţii-furnizori de utilităţi. Tot la el se regăseşte şi Biroul Evidenţa şi administrarea imobilelor de locuit.

 

Priorităţile viceprimarului Lucian Harşovschi pentru noul mandat

Lucian Harşovschi, care s-a făcut remarcat în fiecare din cele două mandate (unul parţial, pe o durata de aproape 2 ani) prin implicarea sa în rezolvarea unor probleme dificile, a spus că în lista sa de priorităţi pentru cei patru ani de mandat se numără continuarea modernizării pieţelor din municipiu, inclusiv a Centrului Comercial Bazar; achiziţionarea a aproximativ 40 de autobuze electrice prin fonduri europene care să înlocuiască actualele mijloace de transport; continuarea achiziţiei graduale, prin fonduri proprii, de miniautobuze care să satisfacă nevoile de transport ale persoanelor care locuiesc în zone unde numărul redus de călători şi infrastructura rutieră nu permit utilizarea autobuzelor mari; amenajarea de parcări de reşedinţă şi reabilitarea străzilor şi trotuarelor din interiorul cartierelor.

De asemenea, pentru protejarea mediului şi a calităţii aerului pe care îl respirăm, Harşovschi este decis să se ocupe îndeaproape de finalizarea achiziţiei de automobile electrice, autovehicule utilitare electrice şi biciclete electrice prin fonduri nerambursabile elveţiene, precum şi modernizarea sistemului de iluminat public finanţată tot prin fonduri nerambursabile elveţiene, în paralel cu instalarea în spaţiile publice a unei reţele de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice, necesară atât pentru funcţionarea autobuzelor electrice cu care va fi dotat TPL, cât şi pentru încurajarea populaţiei să utilizeze mijloacele de transport ecologice.

De problema transportului rutier este legată şi intenţia de fluidizare a traficului pe principalele artere de circulaţie, inclusiv prin montarea de semafoare inteligente de tip „linie verde”, precum şi construirea unui nou pod peste râul Suceava, în aval de Iulius Mall, care să asigure o alternativă pentru accesul în zona centrelor comerciale şi să constituie o nouă legătură între cartierul Burdujeni şi restul municipiului.

Un proiect important este legat de înlocuirea tuturor buncărelor de gunoi cu containere îngropate pentru a se rezolva problemele actuale legate de miros, mizerie, căutători prin gunoaie etc., iar în baza contractului de salubrizare, să se ocupe de amenajarea de noi locuri de joacă moderne.

 

Priorităţile viceprimarului Marian Andronache în mandatul 2016-2020

Decis să contribuie la transformarea Sucevei într-un oraş frumos, prin îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor municipiului, noul viceprimar pune în prim-plan modernizarea parcurilor, a fântânilor arteziene, amenajarea unei sere floricole a administraţiei locale, modernizarea tuturor locurilor de joacă, inclusiv prin montarea de suprafeţe cauciucate, amenajarea de spaţii pentru fitness în aer liber pentru adolescenţi şi adulţi, dar şi refacerea terenurilor de sport existente.

Amenajarea zonei de agrement Tătăraşi, unde sucevenii să poată petrece timpul liber, într-o atmosferă plăcută, cu oportunităţi de divertisment, este prioritară pentru Marian Andronache, care are în plan şi reabilitarea statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare din parcul Şipote, consolidarea şi modernizarea stadionului Areni, extinderea reţelelor de alimentare cu energie electrică, aducerea drumurilor şi utilităţilor în cartierul Europa, dar şi efectuarea de lucrări de reabilitare a reţelelor de termoficare şi modernizarea punctelor termice.

Managementul modern şi eficient al iluminatului public este de asemeni o prioritate a celor patru ani de mandat, un ţel concret fiind punerea în aplicare a unei strategii de diminuare a energiei reactive.

Acoperirea patinoarului artificial şi realizarea rutei ocolitoare Suceava – Botoşani reprezintă de asemeni o prioritate a noului viceprimar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atribuţiile şi priorităţile noilor viceprimari ai Sucevei.
 Vizualizări articol: 3184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Atribuţiile şi priorităţile noilor viceprimari ai Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptură muruită                     Este una dintre cele mai simple versiuni pentru marinarea cărnii într-o pastă de condimente cu ulei, dar gustul final este... Citeşte