Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iun 2016 - Anul XXI, nr. 149 (6262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Frumuseţea tradiţiilor

Ziua Universală a iei, sărbătorită la Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Shopping City Suceava invită sucevenii să descopere tradiţiile, meşteşugurile şi frumuseţile unui tărâm de poveste, în cadrul proiectului "Iubim Bucovina", derulat şi în acest an printr-o serie de evenimente speciale organizate în incinta centrului comercial: expoziţie de ii tradiţionale şi ţesături de interior, şezătoare de cusut straie de sărbătoare, ateliere de modelaj în lut, meşteri populari cu produse de artizanat, dansuri populare, expoziţie de pictură şi fotografii cu oameni şi locuri deosebite din Bucovina.

Specificul şi unicitatea portului bucovinean sunt puse în valoare prin intermediul simbolului identităţii şi al creativităţii spaţiului românesc, ia românească. Pe 24 iunie, Shopping City Suceava a sărbătorit Ziua Universală a iei, încurajând clienţii să poarte cu mândrie ia românească şi să o introducă în viaţa de zi cu zi. Astfel, primii 300 de clienţi care au îmbrăcat ia pe parcursul zilei de 24 iunie au primit instant un voucher de cumpărături în valoare de 20 de lei. Începând cu ora 13:00, sucevenii au urmărit o prezentare de modă cu ii moderne din magazinele aflate în incinta centrului comercial, şezătoare tradiţională susţinută de "Grupul de la Calafindeşti" şi s-au putut bucura de momente de dansuri populare şi muzică tradiţională alături de fanfara de la Sf. Ilie.

Timp de câteva zile, lumea satului bucovinean a prins viaţă în incinta Shopping City Suceava cu ajutorul unor bucovineni iscusiţi, cu poveşti de viaţă încântătoare, precum Valeria şi Lina Jucan din Mănăstirea Humorului şi doamnele din cadrul grupului "Bucovina coase ie", care au susţinut un "atelier de cusut straie de sărbătoare", sâmbătă, 25 iunie, în faţa clienţilor Shopping City Suceava. Totodată, cei mici au participat şi la ateliere de modelaj în lut, sub atenta îndrumare a lui Carmen Cristea, reuşind să descopere tainele acestui meşteşug. De la arta ţesutului şi a cusăturilor cu vestitul război de ţesut, la confecţionarea costumelor populare cu broderii manuale de mărgele, şi până la modelarea ulcelelor din lut, frumuseţea meşteşugurilor bucovinene a prins contur în mâinile meşterilor populari.

Cele mai frumoase ii cu motive bucovinene, vechi de zeci de ani, pot fi admirate până la sfârşitul lunii iunie în cadrul expoziţiei de ii organizate de Asociaţia iaBucovina, în incinta Shopping City Suceava, dar şi o expoziţie de ţesături de interior, scoarţă, păretar, cergă, grindăraş, ştergar de perete, care, până pe 30 iunie, sunt expuse în incinta Shopping City Suceava. 

În toată această perioadă, vizitatorii vor putea admira şi expoziţia de fotografie "Bucovina, tărâm de poveste", aparţinând fotografilor Dorin Sveduneac, Marina Sveduneac şi Sorin Onişor, cunoscuţi şi apreciaţi promoteri ai frumuseţilor plaiului bucovinean, dar şi picturi tematice realizate de elevii Colegiului de Artă "Ciprian Porumbescu" din Suceava, care au surprins în pete de culoare cele mai reprezentative aspecte ale Bucovinei. Astfel, generaţiile tinere au ocazia de a descoperi o lume inedită, plină de îndeletniciri şi tehnici de lucru nepreţuite pentru cultura românească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Universală a iei, sărbătorită la Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 2958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Universală a iei, sărbătorită la Shopping City Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de patlagină Printre multele siropuri şi dulceţuri pregătite acasă în acest sezon, siropul de pătlagină poate fi o alegere inspirată dacă ne gândim că va fi extreme de util să deţinem aşa ceva în cămară la iarnă, în sezonul tusei şi... Citeşte