Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iun 2016 - Anul XXI, nr. 149 (6262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Moara

Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat de 59 de ani a murit ieri la prânz, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în comuna Moara. Bărbatul era angajatul unei firme de construcţii din comuna Volovăţ şi lucra împreună cu alţi trei angajaţi la săpăturile şi montajul conductei de canalizare din comuna Moara. Acesta se afla singur pe fundul şanţului adânc de peste 2,5 metri şi monta ţeava de canalizare, în momentul în care un mal de pământ s-a surpat peste el, îngropându-l până la nivelul umerilor. Unul dintre colegii de echipă, un tânăr de 29 de ani, a sărit în interiorul şanţului săpat, încercând să-i dea o mână de ajutor bărbatului, însă în momentul în care a încercat să-l ajute să scape din strânsoarea pământului, celălalt mal s-a prăbuşit peste bărbatul de 59 de ani, îngropându-l în întregime. Cei aflaţi în jurul gropii au sunat de urgenţă la 112, iar un echipaj de descarcerare de la ISU Suceava a acţionat aproape două ore pentru a putea extrage corpul neînsufleţit al bărbatului de sub stratul gros de pământ. Un echipaj SMURD nu a putut constata decât decesul bărbatului, iar poliţiştii au deschis o anchetă şi încearcă să lămurească acum cum s-a petrecut accidentul.

 

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de adâncimea la care era îngropat bărbatul

Cei patru bărbaţi lucrau de mai mult timp în echipă la realizarea reţelei de canalizare din comuna Moara, sub supravegherea unui inginer, angajat al firmei din comuna Volovăţ. Doi dintre angajaţi lucrau pe utilaje, două excavatoare cu care săpau şanţul adânc de 2,80 metri, în interiorul şanţului se afla Constantin Hrebenciuc, un bărbat de 59 de ani, din satul Plopeni, care monta ţeava de canalizare, acesta fiind ajutat de un coleg de 29 de ani, care îi dădea ţeava şi alte lucruri necesare montajului la adâncime.

Localnicii din zonă spun că bărbatul de 59 de ani era un om muncitor şi priceput. Unul dintre ei ne-a povestit: ”Era un om foarte harnic şi îl vedeai când sus pe mal, când în fundul şanţului, muncind ca o albină. El ştia tot mersul lucrării şi era om de bază în echipă, punea conductele, le mufa, făcea reţeaua de canalizare, tot.”

La un moment dat, un mal de pământ s-a desprins din zona de sus a peretelui şanţului şi s-a prăbuşit peste bărbatul aflat în interior. Ajutorul său, tânărul de 29 de ani, a văzut ceea ce se întâmplase şi a coborât de urgenţă în şanţ, pentru a-i da o mână de ajutor. În timp ce acesta încerca să sape în jurul umerilor pentru a-l elibera din strânsoare pe bărbatul îngropat, un alt mal de pământ s-a prăbuşit peste cel aflat pe fundul şanţului, acoperindu-l în totalitate. Încercările muncitorilor de a-l mai salva singuri pe bărbat au devenit zadarnice, aşa că au apelat la 112, un echipaj de descarcerare venind la faţa locului.

După stabilizarea terenului şi primele săpături făcute pentru a se ajunge la capul celui îngropat, pompierii militari au constatat decesul bărbatului, care deja nu mai avea puls. Lupta cu pământul greu şi în pericol de a se prăbuşi în orice moment a durat aproape două ore, până ce pompierii au reuşit să-l scoată pe mal. El a fost extras cu greu din pământul care îi fixase cu putere trupul, după ce s-a săpat în jurul lui.

 

Ancheta poliţiei şi cea a ITM-ului vor lămuri cauzele care au dus la moartea bărbatului

Cei din echipa de muncitori au rămas şocaţi de moartea bărbatului şi de modul în care pământul s-a surpat brusc şi l-a surprins pe acesta sub greutatea mare a malului.

„Am făcut deja aproape 3 kilometri de canalizare în Moara şi nu erau semne de instabilitate a solului. Cred că pe acest segment de canal au mai fost săpături şi am avut de a face cu un pământ de umplutură, a cărui instabilitate a făcut să alunece şi să creeze această nenorocire”, ne-a povestit Virgil Harapu, inginer la firma din Volovăţ.

Corpul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la morgă, unde necropsia va stabili cauza exactă a morţii.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă şi încearcă să stabilească cui aparţine vina în cazul morţii bărbatului. De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava vor demara o anchetă pentru investigarea respectării normelor de protecţia muncii pe şantierul de realizare a reţelei de canalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el.
 Vizualizări articol: 7341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de patlagină Printre multele siropuri şi dulceţuri pregătite acasă în acest sezon, siropul de pătlagină poate fi o alegere inspirată dacă ne gândim că va fi extreme de util să deţinem aşa ceva în cămară la iarnă, în sezonul tusei şi... Citeşte